Linux denemediyseniz linux mint öneririm eğer linuxu sevip minti sevmezseniz diğer distrolara bakabilirsiniz ama birden fazla distroyu karşılaştırarak kendinizi bunaltmayın
Uygulama desteklerine de bakmanız lazım bazı uygulama/oyunlar linuxda desteklenmeyebilir (wine ile açılabiliyo bazıları ama...
Tüm modellerin dış kasası aynı olabilir bende de vxe r1se+ var aynı şekil r1 yazıyor
İçin rahat etmediyse internette incelemesi varsa ordan kontrol et için rahat etsin
Tüm telefon firmaları tıkandı yeni getirecek özellik kalmadı
16e/17e batarya ömrü düz serilere göre daha iyi normal kullanımda 1 günü rahat çıkartır
Samsung yapay zeka konusunda iyi apple ekosistem ve optimizasyonda
Nothing i beğeniyorum açık kaynak ve yenilikçi tasarımlarla ilerliyor
apple cephesinde bütçen 40k ya çıkarsa 16e var
Samsungda s25fe var al 2 sini yanyana koy hangisi sana hitap ediyorsa onu al
Bu 2 si dışı nothing phone 3 öneririm
type c versiyonunda wraith de ses kartı var anakartın eskiyse ses kalitesi farkı olur
Anakartının ses kartı 24bit /96khz destekliyorsa gerek yok ama 32khz falan gibi düşükse gerekli
Bence wraith modeli işinizi görür mikrofonunu denersiniz beğenmezseniz ek mikrofon alırsınız
Wraith modelinin ses kartına bakmamıştım şu an baktım gayet yeterli o ürün için
7.5k veya üstü iem bakıyorsanız 4k veya üstü ses kartları fark yaratmaya başlar
Kulaklarınız küçükse ağrıtabilir ama bence iem kulaklıklar ses kalitesi ve hafiflik olarak çok iyi kulaklıklar
Dahili mikrofonlu iem alıp deneyebilirsiniz bence (900tl ye wraith var) ama anakartınız eskiyse (10 yıldan eskiyse veya düşük modelse yani dahili ses kartı kötüyse) ses kartı da...
Konfor istiyorsan akko 5075b plus bak mekanik switch ama yapısı gereği baya rahat bir klavye sesi de baya iyi bende var aktif kullanıyorum ama bütçenizi aşıyormuş
Manyetik switch olarak genelde şunu öneriyorlar...
Sıvı metal macunu değiştirmeyecekseniz açın bakımı yapın ama soğutucu bloğu sökücekseniz kesinlikle bir bilgisayarcıya götürün bence bunlar ucuz makinalar değil anakarta temasta 20-50k masraf çıkabilir başınıza bence riski almayın