mühendislikte pratik anlamda teknik üniversite ve teknoloji fakültesi her zaman normal üniversitelere ve mühendislik fakültesine göre bir adım öndedir.
sana bu konuda büyük bir geçmişi olan biri olarak tek bir şey söyleyeyim:
zamanla azalacak ve hepsi geçecek. taktığın şeyleri takmamaya, sorunlarını hatırlamamaya ve hayatla mücadele halinde olmaya başlayacaksın.
yok şunu yap yok bunu yap yok oraya git... bunların hepsi hiçbir şeyi değiştirmez...
son zamanlar gördüğüm kadarıyla hibrit araçlarda frenleme konusunda problemler de çıkmaya başlamış. frene basınca durmama ya da kendi kendine fren yapma gibi. karma teknoloji her zaman kötüdür. problemlere gel gel yapar.
aslında onlar da çare değil.
elektrikli araçlar her ne kadar makul görünse de ülkedeki istasyon azlığı (bilinçli bir şekilde az tutulduğunu düşünüyorum, herkes elektriğe yönlenmesin diye) elektrikli araç kullanımını sıkıntılı bir hale getiriyor. güvenlik açısından da maalesef durumu iyi değil...
ben ek olarak bir açık lise mezunu olarak ve devlet üniversitesinde tıp okuyan biri olarak şunu söylemek istiyorum:
açık lise sizin her gününüzü boş geçirebileceğiniz bir sistem değildir. geleceğinizi çöpe atarsınız.
açık lise sizi başarısız ya da okula ve dershaneye gidenlerin gerisinde...
hepsi hemen hemen aynı çok fark etmiyor. bazıları marvis kullanıyor ama onun da pek farkı yok.
birinde daha beyaz görünmesinin nedeni sadece içine koyulan kimyasal boyaların güneş ışığı etkisiyle beyaz görünmesi. yani kafana takma.
odada bir eleman vardı. 3-4 haftada bir duş alıyordu. koridora girince odaya kokusu geliyordu. çorabının kokusu gece boyu tüm odada oluyordu. kışın soğukta bile camı kapatmıyordum gece.
Replika saatlerin çok büyük bir bölümü (attığın ürün dahil) birkaç dolara mal edilen ayarsız ve kalitesiz (günde 5-10 dakika sapabilen) çin mekanizmaları ile donatılır. Buna ek olarak kullanılan kasa ve bilezik de aynı oranda kalite yönünden çok düşük seviyededir. Bir saat yalnızca güzel...