Adam doğru söylüyor zaten araştırmadan bilmeden ona cevap yazman da trajikomik hocam bugün baktığın zaman amd f/p sanatı adı altında kullanıcıları topladı işlemcilerini sattılar şimdi fiyatları şişirdiler fahiş fiyattan satıyolar bugün e spor camiasında inteli tekrar tercih etmeye başladılar...
Kesinlikle katılıyorum soğutucum eskisi gibi olmayabilir benim için de soğutucu işlemciye darboğaz yapıyor olabilir düşüncesi var çünkü baktığım zaman sizin değerler çok çok daha iyi ve işlemci o sıcaklıklarda çok rahat kendini boost edebilir yani sorunum sıcaklığımda olabilir mi kasa içi...
Teşekkür ediyorum hocam 7800x3d ye geçtim amdden devam dedik sırf anakart da değişmeyim diye lakin böyle giderse benim gibi hissiyatta direkt anlayanlar bilir ağırlıklı olarak bir tarafım intele kayıyor geçicek gibiyim aylardır çözemedim bu sorunu 380hz monitör kullanıyorum değilmiş gibi sırf bu...
Hocam faturayı amdye kesmiyorum kullandığım bilgisayardaki hissiyatı algılayabiliyorum anakarttan da şüpheleniyorum konuyu yazıyı iyi okumamışsın okuduysan da bilmiyorsan cevap yazmıcaksın
Knk denedim düşürdüğümde hala sorun devam ediyor fakat pboyu otoya alsam ya da kapatsam oyunun hissiyatı daha iyi oluyor ama ısı değerim artıyor ve işlemcim hızını düşürüyor dolayısıyla performans kaybı olduğu için açmak istiyorum
Ryzen 5 9600x işlemcim var msi gaming trio rtx 5070 ekran kartım Patriot Viper Venom 6000mhz cl30 2x16 ramim var msi b850 gaming plus anakartım var. Anakartımı geçen sene aldım bios sürümüm güncel fakat anakartımda bir performans düşüşü sorunu var daha doğrusu anakart şüpheli, işlemcim de...