4000mhz lik modelini alıp 3600mhz cl16 ya düşürebilir miyim? Yada cl14'e kadar. Anakartımın özelliklerini yazmıştım. Bu işlemleri daha önce yapmadığım için pek bilmiyorum.
Şu an kullandığım RAM arızalı memtest64 yaparken bile RAMleri zorladığı için program otomatik kapanıyor. Oyun oynarken arka planda bir şey açtığımda RAM kullanımı yükseliyor, oyun ve arka planda açtığım program çöküyor. G skillin 4000 mhz olanı mı yoksa 3600 mhz olanını mı önerirsiniz. Dediğim...
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-g-skill-ripjaws-v-32-gb-2x16-4000-mhz-ddr4-cl18-f4-4000c18d-32gvk-fiyati,1042937083.html
Peki bu RAM nasıldır hocam? Ayrıca senin attığın ve benim attığım modelde CL değeri 18 gösteriyor. Bunları Manuel olarak ayarlayarak CL değerlerini düşürebilir miyim?
Merhaba sistemime 32 GB RAM almak istiyorum. Hangi RAMİ alacağım konusunda kararsızım. Ayrıca 8x4 mü yoksa 16x2 mi daha iyi olur?
Sistem Özellikkleri:
Ryzen 5 5600x
RTX 3070Tİ
Asus Tuf Gaming B550M Plus Wifi2 Anakart
850W + 80Plus Platinium Sertifikalı PSU
DDR4 4133mhz CL19 RAM (değişecek)...
16x2 öneriyorsunuz, ya şu anlık bütçe derdi yok dediğim gibi 3800mhz CL16 veya 3600mhz CL14 kullanabilmek için hangi RAMi almam gerek, RAMİ aldıktan sonra bu değerleri manuel olarak rahatlıkla ayarlayabilir miyim?
Hocam müsaitsen RAM önerisi yapabilir misin benim sistem için. Bildiğim kadarıyla ryzen 5 5600x işlemcide en iyi frekans değeri 3800 diye biliyorum. Alacağım RAMleri 3800mhz cl16 veya 3600mhz cl14 kullanabilir miyim, ona göre RAM önerir misin rica etsem.
Çok arada kaldım, aynı modelden hiç bir yerde bulamıyorum. En ufak bir performans kaybı olsun da istemem. Şuan zaten memtest yapıyorum. 10 dakika içerisinde 1 tane error buldu şimdiden. Eğer ramler arızalandıysa yenisini almam gerekecek. Benim sistemim için önerebileceğiniz ramler nedir acaba...
Hocam ben sana şöyle anlatayım. Sadece Gta 5 de Rage MP sunucularında oynarken böyle oluyor uzun uzun, çift monitör kullanıyorum yan ekranda discord açık opera açık bir sürü sekme açık başka ekran kaydı açık discorddan yayın açık, bi ton şey açık kısacası. Afterburnerden ara ara takip ediyorum...
Hocam montajladim bilgisayari profile 1 de calisiyor, boylede kalsin bence simdilik. Sanada cok tesekkur ederim ugrastin o kadar. Simdi ramlarde mi sıkıntı var benim? Ramleri deistirmemi mi onerirsin?