Merhabalar pc topladım yeni sistemim güzel AAA oyun oynayacağım bunun için gamepad almak istiyorum pc uyumlu gezindim biraz internette ancak karar veremedim şu ikisi arasında kaldım sizce hangisini almalıyım yada farklı bi öneriniz var mıdır...
Usta öncelikle kesinlikle ddr5 sisteme geçmelisin diye bişey söyleyemem ddr4de kalabilirsin bu devirde ve ikinci elden sistemini toplayabilirsin ben öyle yaptım benim pc özelliklerim ryzen 7 5700x işlemci | 32gb ddr4 ram 3600mhz corsair vengeance pro | gtx 1660super | 850w fsp hydro k pro gen5.0...
her ihtimale karşı güvenlik için ilk önce güç kaynağındaki düğmeden gücü kes sonra güç kablosunu çıkart. bundan sonrasının sıralamasında pek bişey önem arz etmiyor güvenlik için ekran kartını çıkart varsa kendi kutusunda anti statik poşeti vardır onunla taşı ekran kartını
Merhabalar ben normalde elimdeki sistemi ddr5 bir sisteme yükseltecektim ancak istediğim parçaları alınca 70k+ çıkıyorum şuan buna ayıracak pek bütçem yok sistemim şu şekilde
işlemci: ryzen 5 2600x
anakart: gigabyte b450m h
ram: gskill ripjaws V 3200mhz 2x8 16gb ddr4
ekran kartı: gtx 1660s 6gb...
zaten başta belirttim işlemciyi çok zorlamayacaksan diye tdp değerleri 7500f ile aynı 7500fde ısınan bi işlemci onu bile stabil soğutabiliyor f/p olarak bence çok iyi daha fazla harcamak sorun olmazsa thermalright peerless assassin 120se de alınabilir çift kule olarak oda bence f/p olarak iyi bi...
Selam. Eğer işlemciye çok fazla overclock ve zorlayıcı şeyler yapmayacaksan bence işini thermalright assasin king 120se youtubeda bi dünya performans testleri var kasanada uyumlu...
anakartı o kadar yüksek almamın sebebi sistemi zamanla yükseltecek olmam şimdilik elimde olan gtx 1660s ile idare edeceğim 1-2 ay sonra rx 7700xt veya 7800xt almayı düşünüyorum ondan sebep bu kadar bütçe ilerleyen zamanda bütçemde artış olabilir ondan sebep bazı parçaları şimdi elimde para...
Sistemi komple 2.elden kurmayı düşünüyorum 0 fiyatları biraz pahalı geliyor bana ddr5 kurmak söylediğiniz gibi daha yakın anakartta biraz kararsız kaldım 2 secenek var biri msi mag b650 tomahawk wifi 8000mhz diğeri asus tuf gaming b650-plus wifi birinin rami yüksek birinin pci e portu 4.0 msi 8k...
Söylediğiniz gibi kontrol ettim işlemcim ryzen 5 2600x 2933mhz destekliyormuş şuan 2800mhzde çalıştırabildim 2933de yine çalışmadı şuanlık bu kadarı yeter zaten 1-2 ay içerisinde sistemi güncelleyeceğim teşekkür ederim