Selamlar. 60K civarı bütçem var. OLED 120Hz, 1TB M2, Güncel işlemci (Core Ultra7 AI gibi) bir laptop tavsiye eder misiniz ?
Amacım hafif, kullanışlı olsun. Her tarafa götürebileyim, batarya ömrü memnun etsin. Olabiliyorsa dokunmatik olsun. Teşekkür ederim 🙏
Daha önce oluyordu, ama nadiren. Şu sıralar sıklaştı. Sistem bilgilerini aşağıda yazdım.
1- Sistem bilgileri:
400W PLATOON PSU
MSI AERO ITX 1050Ti Ekran Kartı
Intel Core i5 3470 İşlemci
10GB DDR3 1600MHz RAM
Gigabyte H61 S2PV 2.2 Anakart
2- BIOS güncel olsa bile bu hata yaşandıktan sonra...
Selamlar, bilgisayarımda garip bir hata silsilesi var. Aşama aşama şöyle yazayım.
1- Masaüstünde boş bir şekilde dururken bir anda donuyor. (Mouse veya Klavye ile bir şey yapılamıyor.)
2- Bilgisayar bir anda gücü kesiyor ve kendini 2 saniye sonra yeniden başlatıyor.
3- Yeniden başlattıktan 5...
Elimde eski bir ofis bilgisayarı vardı. Özellikleri şöyleydi:
İşlemci: i3 3210 2 Çekirdek
Ekran Kartı: GeForce 9500GT 1GB
Depolama: 500GB HDD
RAM: 2+2GB (4GB) DDR3 1600MHz
Bu bilgisayarı 2600TL bütçe ile şuna çevirdim.
İşlemci: i5 3470 4 Çekirdek (i7 3770 ile aralarında pek performans farkı...
Merhaba, i5 12450H, RTX 4060 sistemim var. Fakat Microsoft Flight Simulator oynarken ekran kartım maksimum %50 kullanım görüyor ve FPS im çok düşük. Diğer oyunlarda veya Microsoft Fligh Simulator 'ün menüsündeyken %99 kullanılıyor FPS yükseliyor fakat uçuş esnasında aşağıdaki resimde de...
Bende çok akışkan bir şey bekliyordum ama yüzeye yayılınca bayağı tutunuyor. Sürdükten sonra laptopu 90 derece dik çevirdim, GPU yüzeyinin yere bakan tarafına fazlalık kısım toplandı. Onu da şırınga içinden çıkan geri çekme başlığıyla aldım. Daha oynayacağını düşünmüyorum. Bir de kapton bant var...
ekran kartı kısmına uyguladım sıvı metali, işlemci kısmına da yüksek ısı iletkenliği olan bir termal macun sürdüm, üstüne overclock da yaptım hem işlemci hem ekran kartına. Önceki halinden 10 derece serin çalışıyor pc şu an ve daha performanslı. Açıkçası sıvı metali kime sorsam çok riskli, çok...
Parlak bu, benimki mat olduğuna göre alüminyum. MSI ne yapmaya çalışmış anlamadım, GPU plakası bakır, CPU plakası alüminyum. Bilgisayarda en çok ısınan parçada CPU.
Selamlar, aşağıdaki resimde gördüğünüz soğutucu tabanı ekran kartı kısmında bakır fakat işlemci kısmında yapısını anlayamadığım bir malzemeden. Genelde soğutucularda 3 tip olur. Nikel, Nikel Kaplı Bakır veya Alüminyum. Ben iç malzemesine bakmak için tornavidanın ucuyla işlemci üzerine oturmayan...
Bende bazı yerlerde okudum, nikel kaplama yapılıyormuş bazı durumlarda. Nikel kaplama olduğunu anlamak için işte mıknatıs çekiyor mu, az bir şey çizince bakır rengi geliyor mu gibisinden bakarak anlayabiliyormuşuz, deneyeceğim.