Arama sonuçları: *

1. B

Yardım İkinci el 4070 mi ikinci el 4070 süper mi

Bu bir tercih meselesidir ancak ben elimdeki parayla sizin örneğiniz üzerinden 4070S'in başlangıç fiyatından giriş seviyesi bir kart alabiliyorsam, aynı fiyata 4070'in orta-üst seviyesi bir kartını alabiliyor muyum diye bakarım ve alabiliyorsam ona yönelirim. Yani ASUS Dual 4070S olacağına ASUS...
  2. B

Pc'yi korumak için yardım lütfen

Şart değil tercih meselesi. Eğer elektriği sorunlu bir yerde yaşıyorsanız veya garantiye almak istiyorsanız biraz paraya kıyacaksınız. Ben sorunlu bir yerde yaşamıyor olmama rağmen güvenmediğim için UPS kullanıyorum. Line-interactive UPS alırsanız elektrik olduğu sürece voltajları vs...
  3. B

Çözüldü✓ corsair 4000d airflow ve gaming b550-plus wifi ii anakartı uyumlu mu?

Anakartınızda yok gibi gözüküyor. Herhangi bir sorun teşkil etmiyor, yalnızca kasanın önündeki type-c çıkışını kullanamazsınız.
  4. B

❌İndirim Bitti! Ps5 slim 1tb 10999 tl

Aynı satıcı XBOX Series X 1TB modelini de 10.499TL'ye koymuş. Pek sağlıklı durmuyor.
  5. B

Çözüldü✓ Ryzen 5 5600 ve RX 6900 XT 90-95 Derecelere Varan Sıcaklık

Aslında ekstra bir şey satın almayacağım, elimde Corsair H150 var ancak kasanın üst tarafı desteklemediği ve öndeki görüntüyü bozmamak için takmamıştım, hem ekstra fan satın almakla da uğraşmak istememiştim üstte yazdığım şekilde. Şu anda elimdeki fanlar yetmiyor pull-push yapmaya. Sıvı...
  6. B

Maalesef görüntüye ve marka bütünlüğüne önem verdiğim için 360mm almam gerekecek gibi. Phantom Spirit alsam da QL120 fanları kullandığımda iyi performans verir mi ve kule soğutucunun üzerinde iyi bir görüntü sağlar mı emin değilim. Yüksek ihtimalle Corsair H150 alıp ekstra QL120 fan alarak 6...
  7. B

Sanırım geçen sefer macunu iyi sürememişim ki neredeyse macun yoktu ekran kartının içerisinde. Ekran kartı macun değişiminden sonra 82 dereceye geriledi sanırım 6900 XT için kabul edilebilir, sonuçta 98'leri gördükten sonra 82 normal geliyor. İşlemci hâlâ varsayılan ayarında bıraktığımda...
  8. B

Yapabilirsem bu akşam veya yarın sabah macunları değiştirip tekrardan dönüş yapacağım. Kesinlikle ben de bu şekilde düşünüyordum ancak internette düzgün bir inceleme bulamadığım için normal sıcaklıklarıyla ilgili bilgi edinemedim. Özellikle fanlarını RGB yapacağız derken acaba kalitesiz fan mı...
  9. B

Formatı en azından yılda bir kez atıyorum, dün format attım ve testleri bugün yaptım. Öndeki fanları ve toz filtrelerini haftada bir kez temizliyorum, 1 ay kadar önce de radyatörü ve diğer fanları temizledim. Kasanın etrafındaki açıklığı daha net belirtir misiniz anlayamadım. İşlemciyi...
  10. B

İşlemciyi değiştirebilirim ancak ekran kartı için değişim süreleri genelde çok daha uzun oluyor, nitekim ilk aldığımızda garantisi bitene kadar 2 yıl aynı macun ile kullanıyoruz. Yine de bir yenileyip bakacağım ancak problem şu ki ilk yenilediğimde de yazıda belirttiğim gibi 98 dereceden 90...
  11. B

Ekran kartı için 8 ay olmuş, işlemci için ise 5-6 ay civarı diye tahmin ediyorum. ikisinde de hydronaut kullanıldı.
  12. B

Merhaba, Sanırım Şubat 2023 veya Şubat 2022 tarihinde topladığım kasada, ilk aldığımda ekran kartı Furmark'ta 73°C civarında, Ryzen 5 5600 ise 65-70°C aralığında çalışıyordu. O günden bugüne yalnızca RAM eklemesi yaptım, başka bir yükseltme yapmadım. Şu anda işlemciyi varsayılan ayarda...
  13. B

FPS Değerleri sizce normal mi?

İşlemci yorulması diye bir şey yoktur, soğutabildiğiniz sürece ve elektrik faturasını düşünmediğiniz sürece isterseniz sabit %100 yükte kullanın. Ayarları düşürdükçe yük ekran kartından azalıp, işlemciye biniyor dolayısıyla siz işlemcinin verebileceği maksimum performansa bakıyorsunuz, ayarları...
  14. B

İsterseniz Ryzen Master üzerinden Manual moda alıp 4.4GHz, 4.5GHz gibi değerlere sabitleyebilirsiniz. 200-250FPS aldığınızı söylüyorsunuz, monitörünüz 144, 165Hz vs. ise uğraşmaya değmez çünkü zaten maksimumunu alabiliyorsunuz. İşlemciden kaybettiğiniz değere rağmen RTX 4060'a darboğaz...
  15. B

Arka planda çalışan uygulamaların işlemci kullanımından kaynaklıdır, genelde testten önce her şey kapatılır. Düşük performans alıyorum nasıl çözerim diye kafaya takılacak bir durum değil, sonuçta normal senaryoda da oyun oynarken o uygulamalarınız arkada açık olacak. Dolayısıyla sisteminizde bir...
  16. B

Fan Kontrolcüsünün Kablosu Nereye Takılmalı?

USB Splitter ile ikisini de kontrol edebilirsiniz ancak sistemi sökmeden önce ikisi de çalışıyorsa şu anda bir yerde eksiğiniz var demektir. Corsair'in kontrolcüsünün de başka bağlanacağı bir yer olmadığını varsayarsak yüksek ihtimalle sıvı soğutma başka bir noktaya takılıydı. Genellikle üst...
  17. B

Ekran kartınız olması gerektiği gibi 10.500 bandında. İşlemciniz olması gereken 8000 bandının biraz altında kalmış, soğutmanız iyiyse arka planda açık olan uygulamalardan kaynaklıdır diye tahmin ediyorum. Stok soğutucu kullanıyorsanız biraz güç düşürmesi normal, stok soğutucu 5600'e pek yetmiyor.
  18. B

Yukarıda test tam ekranda çalışmıyor uyarısı almışsınız ve kullanıcı tarafından iptal edildi yazıyor. Tekrar deneyin, tam ekran olmasına dikkat edin.
  19. B

Kullandığınız ürünlerin bu sentetik testlerdeki performansları skor olarak bellidir, diğer insanların aynı model işlemci ve ekran kartlarıyla kıyaslayıp bir problem olup olmadığına bakarsınız. Ryzen 5 5600'ün Cinebench R23 çoklu çekirdek performansı 11.000-12.000 aralığında, tekli çekirdek ise...
  20. B

FurMark değil 3DMark diyecektim yanlışlık olmuş. Hepsini yapmanız şart değil ama en azından Cinebench ve 3DMark iyi olacaktır. Cinebench R23'ü Microsoft Store üzerinden indirebilirsiniz, işlemciyi test etmek içindir. 3DMark işlemciyi de ekran kartını da test eder, Steam'den demo olarak...
Top Bottom