Neler Yeni

Pc'yi korumak için yardım lütfen

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Tayfun Balım
80+ Platinum sertifikalı kaliteli bir psu alsam bir de schneider marka akım korumalı priz alsam yeterli olur mu sizce ?
Hocam gold platinum titanium gibi ifadeler güç kaynağının verimliliğini ifade ediyor, daha güvenli olup olmamasının bu sertifikalarla ilgisi yok.

Koruma istiyorsanız kaliteli kapasitör kullanan modeller bakmanız lazım.
Yüksek akım, düşük akım, yüksek gerilim, düşük gerilim, voltaj korumaları yazar onları kontrol ederek almanız lazım.

Kısacası isminin sonunda platinum yazıyor diye çok kaliteli bir psu almış olmuyorsunuz.

Schneider markasına gelince de piyasadaki en kaliteli ürünleri üreten firmadır. Evimin sigortaları bu markadır. Yalnız şuan prizleri bile 2000 tl ve üzerine satıldığı için bütçenizi zorlar ve o kadar kaliteli bir ürüne gerek var mı derseniz bence yok.

Geçenlerde brennensthul marka akım korumalı priz edindim. Şimdilik bir sıkıntısı yok fiyatı 500 tl civarı.

Sonuç olarak güç kaynağının sunduğu korumalara bakmanızı ve priz konusunda Schneider dışında da alternatifleriniz olduğunu belirtmek isterim. İyi günler.

Hocam gold platinum titanium gibi ifadeler güç kaynağının verimliliğini ifade ediyor, daha güvenli olup olmamasının bu sertifikalarla ilgisi yok.

Koruma istiyorsanız kaliteli kapasitör kullanan modeller bakmanız lazım.
Yüksek akım, düşük akım, yüksek gerilim, düşük gerilim, voltaj korumaları yazar onları kontrol ederek almanız lazım.

Kısacası isminin sonunda platinum yazıyor diye çok kaliteli bir psu almış olmuyorsunuz.

Schneider markasına gelince de piyasadaki en kaliteli ürünleri üreten firmadır. Evimin sigortaları bu markadır. Yalnız şuan prizleri bile 2000 tl ve üzerine satıldığı için bütçenizi zorlar ve o kadar kaliteli bir ürüne gerek var mı derseniz bence yok.

Geçenlerde brennensthul marka akım korumalı priz edindim. Şimdilik bir sıkıntısı yok fiyatı 500 tl civarı.

Sonuç olarak güç kaynağının sunduğu korumalara bakmanızı ve priz konusunda Schneider dışında da alternatifleriniz olduğunu belirtmek isterim. İyi günler.
Mükemmel bir özetleme yapmışsınız çok saolun. O zaman ben sertifika konusuna takılmıyorum. Priz markası olarak da schneider'in akım korumalı prizi bütçemi aşmıyor ondan alabilirim. Sizden şuan son bir ricam olacak. Hani dediniz ya '' yüksek akım , düşük akım , voltaj koruması olanlara bakmalınız diye'' işte tam da bu şekilde bir koruma sağlayacak kaliteli bir psu önerir misiniz şuan bana ? Fiyatı hiç ama hiç mühim değil.

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Yani ups şart değil diyorsunuz
Şart değil tercih meselesi. Eğer elektriği sorunlu bir yerde yaşıyorsanız veya garantiye almak istiyorsanız biraz paraya kıyacaksınız. Ben sorunlu bir yerde yaşamıyor olmama rağmen güvenmediğim için UPS kullanıyorum.

Line-interactive UPS alırsanız elektrik olduğu sürece voltajları vs. dengeleyip doğrudan elektriği verir, elektrik gittiğinde kısa bir sürede bataryaya geçer ve bilgisayarınız kapanmaz ancak çok sorunlu bir yerde bile %80-90 civarı denilebilecek bir koruma sağlar.

Online UPS ise elektrik gitsin veya gitmesin her zaman gelen elektriği ac-dc-ac şeklinde çevirerek vereceği için %100 koruma sağlar ancak bu sebeple daha pahalıdır.

Benim ekipmanlarım zaten toplasam 70-80k edeceği için 10k UPS'e verme gereği duymadım ve line-interactive kullanıyorum, henüz bir sorun yaşamadım. UPS'in çıkışından da akım korumalı prizle çoğaltma yapıyorum.

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Tayfun Balım
Mükemmel bir özetleme yapmışsınız çok saolun. O zaman ben sertifika konusuna takılmıyorum. Priz markası olarak da schneider'in akım korumalı prizi bütçemi aşmıyor ondan alabilirim. Sizden şuan son bir ricam olacak. Hani dediniz ya '' yüksek akım , düşük akım , voltaj koruması olanlara bakmalınız diye'' işte tam da bu şekilde bir koruma sağlayacak kaliteli bir psu önerir misiniz şuan bana ? Fiyatı hiç ama hiç mühim değil.
Kendi kullandığım psuyu önerebilirim.

Piyasada daha kaliteli modeller vardır elbet ama saymış olduğum korumalar bu modelde mevcut. İşinizi görecek bir modeldir.

Güç kaynaklarını çok iyi bilen arkadaşlar daha iyi modeller önerecektir. Onları beklemeniz tavsiye ederim.

Top Bottom