Arama sonuçları: *

• Users: batuyed
  • Content: Konular
  • Order by date
  1. batuyed

MSI THIN Laptop'a Geçmeli Miyim?

Güncel olarak kendi toplamış olduğum masaüstü bilgisayarımı kullanıyorum. Performans açısından gayet memnunum. Fakat taşınabilir olmadığı içi laptop'a geçmek istiyorum. Laptoptan beklentim; Hafif olması, taşınabilir olması, oyunlarda kendi sistemime yakın veya daha iyi performans vermesi. Takas...
  2. batuyed

3600 Mhz Ram'i 3600mhz'ye OC yapamıyorum

GSkill Ripjaws 2x8 3600mhz DDR4 ramlerimi biostan sadece xmp açtığımda 3600mhz ye çekmiyor. Kendim manuel 3600mhz seçtiğimde ise sistem boot edemiyor, bu sorunu bios reset atarak düzeltiyorum. Daha önce 3600mhz de yapay zeka ile yaptığım OC'da 3600mhz de kullanabiliyordum fakat sanırım o da...
  3. batuyed

Laptop ile takas etmek mantıklı mı?

Merhaba arkadaşlar. değişiklik olması için laptopa geçmek istiyorum. kesinlikle daha rahat olacağını düşünüyorum. sizce benim kasam ile bu laptopu Kafa kafaya takas etmek mantıklı olur mu? Acer Nitro 5 Laptop: **İntel i5.12500H İşlemci ** 16GB 3200MHZ Ram ** RTX 3050Ti 4GB Ekran kartı **...
  4. batuyed

2.el laptop önerisi 20k

Merhaba, En fazla 25, vermek istediğim 20 bin TL bütçeyle, ince ve hafif, en az 120Hz ekranlı, mümkünse IPS/VA panelli, güçlü işlemcili, 16GB RAM’li, Windows 11 destekli, Valorant 144fps sabit oynatabilecek ve pili fena olmayan laptop arıyorum. Sıfır veya 2. el olur. Masaüstü bilgisayarımdan...
  5. batuyed

Sistemim ne kadar eder?

Kasım ayında sistemi topladım, askeri okul kazanırsam elimde kalacak bir şey olmayacak, o yüzden satmayı düşünüyorum. Sistemin bileşenleri şu şekilde: AMD Ryzen 5 5500 işlemci, MSI A520M A Pro anakart, 2×8 GB G.Skill Ripjaws DDR4 3600 MHz RAM, Sapphire Pulse RX 6600 ekran kartı, çift fanlı kule...
  6. batuyed

3600mhz ramler 3600mhz de çalışmıyor

MSI A520M A-Pro İşlemci Ryzen 5 5500 Merhaba, daha önce Ryzen 5 5500 ve 2×8 GB DDR4-3600 MHz RAM ile 3600 MHz’de kullanabiliyordum, ancak uzun süredir olay görüntüleyicisinde Kernel 41 hatası alıyordum. BIOS pilini çıkarıp resetledikten sonra XMP Profile 2’yi açıp DRAM voltajını 1.35V, FCLK’i...
  7. batuyed

Sıfır Topladığım Sistemimde Ani Restart yaşanıyor.

Sistemimi kasım ayında kendim herşeyini sıfır topladım. Bu zamana kadar hiç sorun yaşamadım. Dün ve bugün sistem aniden kendine restart attı. Dün cs2 oynarken ilk önce cs2 çökme mesajı verdi içeriğinde steamlibrary dosyası felan bir şey yazıyordu, sonra oyundan attı ve sistem restart attı kendi...
  8. batuyed

Valorant'ta Görüntüde bazen akıcılık gidiyor.

Merhaba. Sistemimde ekran kartımı değiştirdikten sonra (RX 480 --> RX 6600) Sadece valorant'ta bazen akıcılık gidiyor hz düşmesi oluyor veya donuyor. 144fps sabit msi afterburnerdan takip ediyorum. Sağa sola etrafa bakınınca veya yürürken fark ediliyor bu şey. Amd ayarlarıyla ilgili olabilir mi?
  9. batuyed

2060 Super Alınır mı

Merhaba Arkadaşlar yeni bir ekran kartı almak istiyorum rx 480 4gb dan sonra. 5000tlye 2060s buldum PALIT markasının. sizce alınır mı? rx 6600 ile çoğu oyunda aynı performansı veriyor.
  10. batuyed

2.El ARC A750 Alınır mı?

Merhaba arkadaşlar. Ryzen 5 5500 işlemcim var. PCI-e 3.0 kullanabiliyorum. Sizce bu 2.el ARC A750 alınır mı? Kronik sorunu var mı? Driverlari hakkında da bilgim yok. Yanıtlarınız için teşekkür ederim.
  11. batuyed

İşlemcim yanık olabilir mi?

Merhaba arkadaşlar eski bilgisayarım yüksek akım yemiş tetik veremiyordu. Bilgisayarcı yüksek akım yemiş her şey çöp olmuş dedi gpu hariç. İşlemcin de yanmış dedi. Bende güvenemedim sizlere fotoğraflarını iletmek istiyorum sizce yanık veya bozuk olabilir mi pinler v. S?
  12. batuyed

4K bütçe UPS önerisi

Merhaba arkadaşlar. Önceki bilgisayarımı yüksek akımdan kaybettim. Yeni dizdiğim bilgisayarımda da sorun yaşamamak için UPS arıyorum. 650W bronze+ psu var. 2+1 Subwooferli ses sistemim var. LG, Hdr Maks güç tüketimi 30.2W olan monitörüm var. USB çıkışları olursa güzel olur. Amacım elektrik...
  13. batuyed

Hangi bluetooth sağlayıcısı kullanıldığını öğrenme

Bilgisayarımda PCIE adaptörlü (muhtemelen 5.0 sürümünden eski) ve usb adaptörlü bluetooth 5.3 aygıtlarım var. Bilgisayarımda aktif olarak hangisini kullandığını nasıl öğrenebilirim? Kulaklığım 5.3 desteklediği için en yüksek olanı kullanmak istiyorum eğer seçmek mümkünse.
  14. batuyed

Çözüldü✓ 2 adet USB portum çalışmıyor

Merhaba arkadaşlar. MSI A520M A PRO anakartımı 2-3 hafta önce kadar kasama ben monte ettim ve öylece kullanıyorum. Anakarttan çıkan 6 adet usb portu mevcut. 2-2-2 diye alt alta sıralı. ortadaki 2li sıra komple çalışmadığını fark ettim. Önceki günlerde çalıştığını hatırlıyorum. Sizce sorun ne...
  15. batuyed

Ekran kartı yükseltmesi yapmalı mıyım?

Merhaba arkadaşlar, sistemim Ryzen 5 5500 işlemci, RX 480 4GB ekran kartı ve 1080p 144Hz monitörden oluşuyor. Ben 1080p 144Hz odaklı oyun oynuyorum ve şu an RX 480 4GB kullanıyorum. Ekran kartı güncellemesi düşünüyorum ama çok fazla oyun oynayamadığım için gereksiz harcama yapmak da istemiyorum...
  16. batuyed

RX 480 Overclocklamak.

Merhaba arkadaşlar. yeni bir sistem topladım ve sistemde eski ekran kartım RX 480 4GB kullanıyorum. RYzen 5 5500 işlemcime performans açısından yetişebilmesi için overclock yapmak istiyorum kalıcı bir şekilde. Nasıl yapabilirim? msi afterburnerdan nasıl kalıcı oluyor ve overclocck değerleri...
  17. batuyed

Subsystem id mismatch Hatası

Merhaba arkadaşlar. Ekran kartımla bios ekranını göremediğim için gpu bios güncellemek istedim. Paylaştığım linkte en üstteki dosyayı programlamak istedim fakat hata vermişti yapamamıştım. Bende bir eski bios indirip onu program ettim ve sonrasında ekran böyle oldu. Bende bu şekilde tekrardan...
  18. batuyed

Hangi GPU'yu almalıyım?

Merhaba arkadaşlar. Yeni sistemimi topladım (ryzen 5 5500). Toplarken eski ekran kartım rx 480 4gb ekran kartını kullandım. Bu kart beni idare ediyor ancak 8gb olmaması baya bir fps düşüşüne yol açıyormuş. Bu kartın yerine gerçekten geçilebilecek fiyat performans ekran kartı var mı? 3-4k₺ 2.el...
  19. batuyed

Bios Ekranını Göremiyorum

Yeni bir sistem topladım. İlk açılışta BIOS ekranını görebildim, ancak ikinci kez açtıktan sonra MSI logosu ya da BIOS ekranı artık hiç görünmüyor. Sadece Windows'un Dual boot ekranı geldiğinde görüntü alabiliyorum. Bu sorun eski sistemimde de oluyordu. O zaman da aynı ekran kartını...
  20. batuyed

Anakartımdaki vida çıkmıyor

Anakarta bu vidaları taktım doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama takınca bu halka gibi şeyler birlikte geldi 2 tanesini çıkarttım nasıl olduysa 2 tanesi böyle kalıyor. Amacım anakarto kasaya montelemek.
Geri