Arama sonuçları: *

• Users: mustibey
  • Content: Konular
  • Order by date
  1. M

Yardım Sıvı soğutucu fanları hep 1000rpm dönüyor

Sıvı soğutucu pompasını cpu fan a taktım fanları ise sys fan 2 ye taktım pompa rpm i değişiyor fakat fanlar hep aynı sıcaklığa tepki vermiyor bunu nasıl çözebilirim?
  2. M

Yardım 5800x cinebench frekans

İşlemcim ryzen 7 5800x asus prime lc 360 ile kullanıyorum sıcaklık 4.5ghz all core da iken 70 73 derece arasında git gel yapıyor 1.39v 4550 mhz de çalışıyor otomatik ayarlarda frekansı neden arttırmıyor ben kendim 4.6ghz 4.7 ghz e çıkartabilir miyim (soğutucumun rpm değerini nerden görebilirim...
  3. M

Yardım 5800 frekans ve voltaj

ryzen 7 5800x i şimdilik wraith prism ile kullanıyorum cinebench r23 testinde 4.4ghz 1.35v çekiyor ve hemen 85 dereceye fırlıyor sıvı soğutucu aldığım zaman overclock yapmak istiyorum bu işlemcide hangi voltaj aralıkları iyidir 4.4ghz biraz düşük geldi ama sıcaklıktan dolayıdır diye düşünüyorum
  4. M

Yardım G Skill 3600mhz c19 ram 5800x uyumu nasıldır

Ryzen 7 5800x işlemcimi aldım bende 2x8 3200mhz c16 ram vardı ve 2.bir bilgisayar kurmam gerektiği için 2x16 g skill sniperx 3600mhz c19 ram aldım bu ramleri kendi bilgisayarımda kullanacağım ve eski ramlerimi 2. bilgisayarıma takacağım işlemcimle uyumlu çalışır mı? 3600mhz e geçmenin performans...
  5. M

Yardım Ryzen 5 3600 pbo ayarları nasıl olmalı

İşlemcime pbo ile overclock yapmak istiyorum slikon kalitem iyi değil 4.1 ghz 1.3v de kullanabiliyorum ryzen master ile test ettim cpb açtığım zaman işlemci genelde 4 ghz de çalışıyor fakat çok ısınıyor otomatik olarak gereksiz voltaj veriyor bu yüzden pbo kullanmak istiyorum ama nasıl...
  6. M

Yardım İşlemci sıvı soğutucu önerisi

Ryzen 7 5800x işlemci alacağım tdp si 105 watt olduğu için 360mm bir sıvı soğutucu almak istiyorum aklımda birkaç model var bunların iyi mikötü mü olduğunu yazarsanız sevinirim yada bunlar dışında hangi modelleri önerirsiniz. Almayı düşündüğüm soğutucular: [H3...
  7. M

Yardım İkinci el sapphire rx6900xt mi asus tuf 3080 mi

Merhabalar ekran kartımı satıp ikinci elde 15bin tl ye rx 6900xt sapphire nitro+ mı almalıyım yoksa 13 14 bine rtx 3080 mi almalıyım alacağım ekran kartını 2k kullanacağım ve 3 4 sene kullanmak istiyorum sizce hangisini tercih etmeliyim amd ekran kartlarına biraz ön yargım var
  8. M

Yardım Klavye sıvı dökülmesi

Klavyemde sıvı teması oldu malesef klavyenin tuşlarını söktüm ve peçeteyle kuruladım fakat 10 15 dk sonra takıp çalıştırdığımda tüm tuşlara aynı anda basmaya başladı bu durum klavyenin içindeki sıvı kuruyunca geçer mi yoksa geçmez mi eğer geçmezse ne yapmalıyım klavyemin garantisi bitti.
  9. M

Yardım Rtx 4060 dan 3080 e geçmek

Şuan rtx 4060 asus dual white oc 8gb modelini kullanıyorum bu ekran kartını satıp 3070ti 3080 10/12gb yada 3080ti modellerinden birine geçmek mantıklı olur mu? 3070ti 2. el piyasası 4060 ın 2.el piyasasıyla hemen hemen aynı 3080 10gb ise 13 bin civarında 3080ti ise 15-20 bin arasında 4060 ı...
  10. M

Rdr 2 de save alamıyorum

Dün rdr2 oynarken otomatik kaydetme çalışmıyor gibi bir şey yazdı pek önemsemedim ayarlardan kapatıp açınca hata vermedi tüm ilerlemem gitmiş bugünde aynı sorunu yaşıyorum otomatik kaydetme hata verdi manuel kaydetmeye çalışınca depolama alanı yok diyor fakat 110 gb boş alanım var oyun kendiyle...
  11. M

Ryzen 5 5600x veya 5700x veya 7500f mi?

Şuanda hali hazırda ddr4 b450 anakartlı sistemim bulunmakta işlemci yükseltmek istiyorum sizce hangi işlemciyi almalıyım 2 sene sonra üniversiteye gideceğim için 2 yıl kullanacağım ondan sonra laptopa geçeceğim sizce hangisini tercih etmeliyim?
  12. M

Bilgisayar Parça Önerisi

Merhabalar AM4 sistemden AM5 sisteme geçmek istiyorum. Sadece anakart, ram, ekran kartı ve işlemci almayı düşünüyorum sizce hangi parçaları tercih etmeliyim?Kafamda işlemci olarak 7500f, ekran kartı olarakta 5070 veya 9070xt almak var buna göre önerilerinizi yaparsanız sevinirim şimdiden...
  13. M

Ryzen 5 3600 turbo frekansa çıkmıyor

Merhabalar işlemcim ryzen 5 3600 bu işlemciyi wraith prism soğutucusuyla kullanıyorum oyunlarda genelde 60 65 civarı ama bios ayarlarından pbo açmama rağmen işlemci 4ghz nin üstüne çıkmıyor turbo frekansı 4.2 GHz olmasına rağmen 4.2 GHz de kullanamıyorum sebebi ne olabilir? Anakartım gigabyte...
  14. M

İntel core ultra 7 oyun için kullanılır mı

Monster oyuncu laptop u almak istiyorum 60 bin liraya rtx 4070 ekran kartı intel core ultra 7 işlemcisi var fakat ilk defa ultra 7 işlemcisini duydum oyun için bu işlemci alınır mı? ve hangi işlemciye denk. (aalcağım laptop un linki...
  15. M

Rtx 4060 yüksek mhz de çalışma

Ekran kartım rtx 4060 asus dual oc modeli Ekran kartım normalde boşta 210mhz ye kadar düşüyordu fakat şuanda ekran kartı boşta %0 kullanılıyo olarak göstersede 2505 mhz in altına inmiyor boşta 42 derecede çalışıyor neden böyle olur bilgisayarıma virüs girmiş olabilir mi
  16. M

Bilgisayar performans eksikliği

Merhaba kullandığım işlemci ve ekran kartı YouTube'daki oyun testlerinde mesela Valorant oyununda ortalama 400FPS veriyor ama ben oyunda 250 FPS alıyorum bilgisayarımı formatlamama rağmen hala sorun geçmedi videolarda kullanılan aynı ekran kartı aynı işlemci neden böyledir acaba.(ekran kartı...
Geri