Arama sonuçları: *

• Users: SingleMove
  • Content: Konular
  • Order by date
  1. S

İkinci El Alınacak Üründe Dijital Fatura Nasıl Alınmalı?

İkinci el RTX 5080 alacağım satıcı ürünü web üzerinden almış kutusu faturası garantisi var ama fiziki faturası yok faturanın pdf'ini atsa ekran kartını garantiye yollamam gerekirse o pdf yeterli olur mu?
  2. S

İkinci El Ekran Kartını Alırken Yapacağım Testler Yeterli mi?

İkinci el ROG Astral RTX 5080 almayı düşünüyorum. Kart 2025'in sonunda Vatan Bilgisayar'ın internet sitesinden alınmış; kutusu, faturası ve garantisi mevcut. Satıcı da kartı evinde test edebileceğimi söyledi. Ben de biraz araştırdıktan sonra, fiziki kontrollerin dışında şu programları...
  3. S

RTX 5080 Fiyatları Neden Bu Kadar Hızlı Artıyor?

Arkadaşlar daha birkaç gün önce Gaming Trio 5080, 88 bin liraydı şuan 98 binden aşağı yok ya anladım zam geliyor da şak diye 10 bin lirada zam yapılmaz yani hatta 98 bin lira da indirimli fiyatı. Normal mi bir kaç gün içinde bu kadar zam yapılması?
  4. S

İkinci El Ekran Kartlarında Markalar Garanti Veriyor Mu?

İkinci el MSI veya ASUS marka ekran kartı alsam markalar herhangi bir sorunda garanti desteği veriyor mu?
  5. S

İlk Defa PC Montajı Yapacak Birine Verilebilecek Tavsiyeler

Arkadaşlar yeni aldığım PSU'da galiba bir arıza var garantinin teknik servisi ile görüştüm ürünü bize yollayın bir bakalım dediler daha önce hiç pc montajı vesaire yapmadım en fazla ram taktım onun dışı bir şey yapmadım fakat bugün hem güncel olarak kullandığım PSU'yu çıkaracağım hem de şuan...
  6. S

10 Günlük Güç Kaynağından Gelen Titreşim Sesi

Güç kaynağımın markası ASUS ROG STRIX 1000W Platinum. Teslim tarihi 31 Temmuz 2026, N11'den almıştım. Bugün 10 gün oluyor, kullanmaya başlayalı ise 8-9 gün oluyor. Düne kadar bu ses çıkmıyordu fakat dünden beri güç kaynağından tuhaf bir ses geliyor. Bobin sesi gibi ince bir zzzz sesi değil, daha...
  7. S

Hangi RTX 5080 Modeli Alınmalı?

ASUS veya MSI marka almayı düşünüyorum maksimum 90 bin liraya kadar çıkabilirim. Şahsen ben MSI Gaming Trio OC modelini düşünüyorum. Önerebileceğiniz modeller var ise tavsiyelerinizi bekliyorum.
  8. S

R7 7800x3d İnternette Dolaşırken 70 Dereceye Çıkıyor

Sıvı soğutmam ASUS ROG STRIX LC III LCD 360mm. LCD ekranda işlemci derecesi yazdığı için gözüm sürekli oraya takılabiliyor. Termal macunu 1 hafta önce yeniledim MX-7 kullandım işlemci boşta 46-48 arası takılıyor fakat internet sitelerinde dolaşırken veya bilgisayardan ayarlara falan girdiğimde...
  9. S

2. El RTX 5080 Alınırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sarı siteden 2. el MSI veya ASUS marka, kutulu, faturalı ve garantili bir RTX 5080 alma düşüncem var. Aklıma yatan yaklaşık 10 ilan var. Bunlardan 2 tanesi yaşadığım şehirde. Bulunduğum şehirdeki satıcıların profillerine baktım, bir sorun yok gibi bu satıcıların başka ilanları da mevcut, ayrıca...
  10. S

R7 7800x3d'nin Cinebench26 Test Sonuçları Nasıl?

7800X3d ve Rog Strix LC III 360mm ikilisinin cinebench26 çoklu çekirdek testinin sonuçları attığım görseldeki gibi işlemci sıcaklığı ortalama 81-82 derece arası gidip geldi. 4260 puan verdi fakat birincinin puanı 18500 olduğu için puan olarak düşük almışım galiba sebebi nedir?
  11. S

Fan Ayarlarım Nasıl?

Kasamın kendi fanları yerine Arctic p12 Pro fanlarına geçtim(4 adet) ve fan hızı ayarlarını böyle yaptım. Bazı oyunlarda işlemcim 55-60 derece olduğunda ekran kartım 85 dereceye yaklaşıyor 85 derece olduğunda ise rahatsız edecek derecede gürültülü fan sesi çıkarıyor ekran kartımın(GTX 1660...
  12. S

Format Sonrası Steam Oyunlarını Yeniden Yükleme

Formatı C diskine attım steamde c diskindeydi galiba fakat steam oyunları d diskindeydi ve d diskine hiç dokunmadım oyun dosyaları olduğu gibi duruyor nasıl getirebilirim tekrar
  13. S

Rog Strix 1000w Platinum Güç Kaynağı GTX 1660s Ekran Kartına Uyumlu Olur Mu?

Ekran kartım Asus Tuf Gaming GTX 1660 SUPER ilerde ekran kartı yükseltmesi yapacağım o yüzden şimdiden sistemin altyapısını hazırlayayım diyorum fakat ROG Strix 1000W Platinum ATX 3.1 güç kaynağını şuan ki ekran kartıma bağlayabilir miyim? Yani Psu'nun içinden uyumlu kablo vesaire çıkar mı? Bazı...
  14. S

Bilgisayarcıda Bu İşlemleri Yaptırmak Ne Kadar Tutar?

Arkadaşlar Ankara'da oturuyorum işin ehli iyi bir bilgisayarcı bulup yeni aldığım güç kaynağını taktıracağım, kasanın kendi fanları çıkartıp yeni alacağım fanları taktıracağım, ekran kartı ve işlemcinin termal macununu yenileteceğim fakat termal macunu önceden ben alacağım, BIOS güncellemesi...
  15. S

Askerde Nasıl Tekmil Verilmeli?

Arkadaşlar babam Kırıkkaleli ben Ankara'da doğmama rağmen doğum yerimi Kırıkkale olarak yazdırmış kimliğe fakat ben Ankara'da doğup büyüdüm Kırıkkale'ye hayatımda sadece 2 kez gittim şahsen kendimi Ankaralı olarak görüyorum askerde tekmili Kırıkkale yerine Ankara olarak verme ihtimalim var mı?
  16. S

Ryzen 7 7800x3d İçin Kaliteli Termal Macun Önerisi

R7 7800x3d için kaliteli iyi performansı olan bir macun önerir misiniz ne alacağımı bilemedim. Bütçe sıkıntım yok.
  17. S

Sıvı Soğutma Fanı Aşırı Gürültü Çıkarıyor

Sıcakların gelmesiyle birlikte çoğunlukla oyun oynarken nadiren de olsa boşta çalışırken sıvı soğutucunun fanı yaklaşık 5 saniye kadar aşırı hızlı dönüyor sonra normale dönüyor ama inanılmaz gürültü çıkarıyor bazen her dakika oluyor aşırı sinir ediyor. İşlemci sıcaklığı 50-60 dereceyken bile...
  18. S

Armoury Crate düzgün çalışmıyor

Sıvı soğutucunun LCD ekranı için kullanıyordum bu programı ama 2 ay önce program çalışmamaya başladı LCD ekrana istediğim GIF'leri vesaire koyamamaya başladım. Cihazlar bölümünde sıvı soğutucunun olduğu yere tıklayınca girmiyordu yani sıvı soğutucunun kontrolünü tamamen kaybetmiştim. Şu an ise...
  19. S

6 ayda eşit ağırlıkta ilk 30 bin yapılabilir mi?

Geç kaldığımın farkındaydım, temelim yoktu. Şu an temel atma kampındayım ve tahminen 2 haftaya tamamlamış olurum. O zamana kadar YKS'ye 6 ay kalmış olacak. 6 ay kala TYT'ye başlasam, şubat gibi de AYT'ye geçsem, bu süreçte eşit ağırlıkta ilk 30 bin sıralama yapabilir miyim? Şu an günde 6 saat...
  20. S

Matematikte ilk 12 konu için izlenecek kanal önerisi

Arkadaşlar temel atmak için ilk 12 konuya başlayacağım da ilk 12 konuyu anlatan bir kanal önerir misiniz?
Geri