Arama sonuçları: *

• Users: novain
  • Content: Konular
  • Order by date
  1. novain

Yardım 32 inç 2k - Odyssey G5 LS32FG502 Alınır mı?

https://www.epey.com/monitor/samsung-odyssey-g5-32-ls32fg502euxuf-s32fg502.html Kısaca G5 G50F diye geçiyormuş. 32 inç 2k çözünürlükte ppi beni rahatsız etmiyor. Yeni bir model ve pek inceleme yok. Kullanan var mı? Dp 1.2 imiş, sorun olur mu? Bir de, 300nit parlaklık kafamı karıştırıyor...
  2. novain

Yardım Msi Mag 274qrfw vs. Philips Evnia 27m2N3501PA-00

https://amzn.eu/d/1WtPPGL https://amzn.eu/d/3QELZQo Kağıt üzerinde Philips daha iyi. Parlaklık 300 nit yazsa da 400 ölçülmüş. Ancak Msi ile alakalı çok olumlu yorum var arkadaşlar. Msi Ebrar Bilgisayar, Philips Sinerji tarafından satılıyor. Benim için marka ve satıcı çok önemli şu noktada...
  3. novain

Yardım Odyssey g65b Black Smearing - Ghosting

Arkadaşlar ağır çekim videodan aldığım ekran görüntüsüdür. Tepki süresi standart ve mprt kapalı. Beklentimin altında bir performans verdi. Sizce arıza mı yoksa monitörün normali mi bu?
  4. novain

Öneri Vatan Bilgisayar vs Samsung Resmi Sitesi

https://www.epey.com/monitor/samsung-odyssey-g6-32-ls32bg652euxuf.html Bu monitörü almayı düşünüyorum arkadaşlar. Hepsiburadadan alacaktım Samsung Türkiye satıcılı ama yetişemedim. Daha uygun fiyata Sinerji satıyor. Daha risksiz olsun diye Samsung Türkiye ve Vatan Bilgisayar'dan birinden...
  5. novain

Öneri Samsung Odyssey G65B - 27 inç vs 32 inç

Herkese iyi forumlar. Aslında konusu açılmış ancak kendi kullanım senaryoma göre tavsiye almak istedim. - Kullanım tercihlerim %70 oyun %30 günlük kullanım(YouTube, maç, film, dizi vb.). - Oyun olarak spor, yarış ve hikayeli oynuyorum. Rekabetçi oyun neredeyse hiç oynamıyorum. - Fps ve tps...
  6. novain

Yardım 2k - 27 inç Monitör Önerisi

Arkadaşlar 5060ti 16gb sistemim için 2k monitore geçme kararı verdim. Rekabetçi oyun nadir oynuyorum. Spor, yarış ve hikayeli genel olarak. - minimum 350nit parlaklık, 400 olsa daha güzel olur(300 nit tecrübe ettim, yetersiz benim için) - minimum 144hz tazeleme hızı - minimum 8bit doğal Renk...
  7. novain

Yardım 5060 ti 16gb için monitor

Hedefim en az 5 yıl kullanmak, mümkünse upgrade etmeden süreyi uzatabildiğim kadar uzatmak. Şu anda Samsung Odyssey G4 27 inç ips 1080p monitorüm elimde. Testleri gayet iyiydi. İadesinin son günü bugün. Ölü piksel vs. sorunu olmadı. 60 serisi kart diyerek 1080p'ye gitmiştim. 1440p'de dlss...
  8. novain

Öneri Kasa için yükseltici gerekli mi? / Öneri

Bilgisayarımın kasası parke zemin üzerinde duruyor. Alt kenar kısmı ızgaralı, mesh şekilde. Zeminde durması çok fazla toz çektirir deniyor. Ancak masamın üstünde kasa için yer yok. Masamdan da memnunum. Şuna benzer ürünler var; https://app.hb.biz/Od85dFwoV0WN 600 TL ile 1000 TL arasında...
  9. novain

Yardım FC 26 İade Etmek - Epic Games

Arkadaşlar oyunda "iade edilebilir" ibaresi var ancak direkt iade butonu kullanmak için "kendi kendine iade edilebilir" yazması gerekiyormuş. 1 saat 50 dakika oynama sürem var, dün satın aldım. Epic hala dönüş yapmadı. Bu şekilde iade edebilen var mı?
  10. novain

Çözüldü✓ Windows 10 mu Windows 11 mi?

7500f ve 5060ti 16gb DDR5 sistemim 3 gün önce geldi, Windows 11 Pro kurulu olarak. - 2010-2020 arası oyunları çok yoğun oynayacağım ve hepsini mağazalarda bulmak imkansız, alternatif çözümlere mecbur kalıyorum. - Her yıl format atmayı seven biri değilim, genelde yavaşlama bariz olmadıkça...
  11. novain

Yardım Monitor kolu ile kullanmak için Arpelia marka masalardan hangisini almalıyım?

Kullandığım monitörün (pivotlu) ayakları 25cm kadar geliyor masaya. Darlıktan ötürü masa almayı planladım. 1. Derinlik 80cm, genişlik 160cm, yükseklik 73 cm. Alttaki demirleri masanın kenarlarına sıfır olduğu için kolun mengenesini bağlamak nasıl olur bilemedim. 80 cm derinlikte monitor...
  12. novain

Yardım Samsung Odyssey G4 - Displayport Şart mı?

Selamlar. Başlıktaki monitorümde Freesync Premium açıkken yanıt süresi ayarlarını değiştiremiyorum. Kutudan çıkan hdmi ile bağladım ve 1080p 240hz alabiliyorum kabloyla. Displayport 1.2 destekliyor monitorüm. Harici display kablo alsam ve Gsync kullansam yanıt süresi ayarı yapabilir miyim...
  13. novain

Yardım Ryzen 5 7500f vs 7600 - %1 ve %0.1 low fps değerleri

Selamlar arkadaşlar. 7600'de iGpu olduğunu ve hangi durumlarda faydalı olduğunu biliyorum. bir videoda ilgimi çekti, 7600'ün %1 low değerleri daha stabil. Thermalright Assassin 120m mm kule tipi soğutucu ile kullanacağım. Fiyat farkı: 946 TL İlgili video: İkinci olarak, gaming gen tr'deki...
  14. novain

5060ti 16gb hazır sistem ve bazı sorular

Selamlar. Tüm sorularıma yanıt bulamadığım için ayrıca bu konuyu açıyorum. Klasik 7500f - 5060ti 16gb ddr5 bir sistem almaya niyetlendim. Merak ettiğim çeşitli şeyler var. Örnek sistem atamıyorum çünkü kafam biraz karışık. 1. Kasa markası ve beraberinde Psu seçeneği için ne kadar dikkatli...
  15. novain

Öneri Ryzen 5 5500 için kule tipi soğutucu (mAtx anakartta kullanılacak)

Stok soğutucu bile yeterli deniyor ama ilk kez mAtx anakart kullanacağım için alanı genişletmek maksatlı olarak bakıyorum. https://www.gaming.gen.tr/urun/384690/thermalright-assassin-king-120-se-tl-c12c-120mm-5-x-6mm-isi-borulu-intel-amd-uyumlu-hava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili...
  16. novain

Öneri F/P Boş Kasa Önerisi - CPU Soğutucu Yüksekliği ve GPU Uzunluğu

Selamlar. Ryzen 5 5600 için uygun hava soğutucunun sığabileceği, GPU uzunluğunun da daha üst segment 3 kartlı fanlar için yeterli olacak, PSU içermeyen boş kasa önerilerinize ihtiyacım var. Bugün 5600 var ama illaki AM5 sokete geçilir ve ileri dönük olarak CPU soğutucu desteği önemli. Bütçenin...
  17. novain

Yardım İade mi değil mi? Ips Glow Testi - LG UltraGear 27GS60F-B

Çok hafif ghosting sorunu da olan monitörüme glow testi de yaptım. Ghosting'i anlattığım konu şu: Başlık 'Ghosting Testi - LG UltraGear 27GS60F-B' https://forum.donanimarsivi.com/konu/ghosting-testi-lg-ultragear-27gs60f-b.1185911/ Fotoğrafta gözüktüğü kadar değil tabiiki ama monitore tam...
  18. novain

Yardım Ghosting Testi - LG UltraGear 27GS60F-B

Selamlar arkadaşlar. Monitorum geldi. Testlerini yaptım. Çeşitli tepki süresi modlarında ghosting testlerini paylaşıyorum. Ghosting var ancak bu özelliklerde bir monitorde Ghosting olması bir arıza mıdır? İadelik bir durumu var mı? Model ...
  19. novain

Yardım %99 srgb ve Doğal 8bit vs %125 srgb ve 6bit + frc

Lenovo Legion R27i-30 ve Asus TUF Gaming VG279QL3A arasında kaldım arkadaşlar. Diğer özellikler hemen hemen aynı. Sadece; Asus: %125 srgb ve 6bit + frc Renk Derinliği Lenovo: %99 srgb ve Doğal 8bit Renk Derinliği Oyun, görsel içerik tüketimi ve video ders çalışmak için kullanılacak...
  20. novain

Yardım 27 inç 1080p monitor seçimi

Selamlar. 27 inç 1080pde ppi değerinin düşük kalacağını biliyorum ancak medya+oyun karışık kullanım için şu an şartlar buna müsaade ediyor. Biraz araştırma yaptım. Kullanım amacım şunlar olacak: - Çevrimdışı hikayeli oyunlar ve çevrimdışı spor oyunları, çok nadir cs2 - Film, dizi vs. 1. 8 bit...
Geri