Arama sonuçları: *

• Users: resulasgin
  • Content: Konular, Mesajlar
  • Order by date
  1. resulasgin

[Fiyat Tavsiyesi] DDR4 Sistemim İçin Fiyat Tavsiyesi

Selamlar arkadaşlar, AM5 sisteme geçiş yaptığım için mevcut sistemimi boşa çıkarıyorum. Piyasada satılan, içine ne idüğü belirsiz giriş seviyesi parçalar (A520 anakartlar, giriş seviyesi SSD’ler, C-tier PSU’lar) doldurulmuş hazır sistemlerle lütfen karıştırmayın. Sistemi zamanında en kaliteli...
  2. resulasgin

Yardım [TAKAS] 6400MHz RAM verip 6000MHz EXPO arıyorum

Hocam bilgilendirme ve video için çok teşekkürler, Hynix çip mevzusunda ve malzeme kalitesinde kesinlikle haklısın; gerçekten üst düzey bir seri elimdeki kitler. Benim takas niyetim tamamen 'tak-çalıştır' (plug-and-play) konforu ve EXPO huzuruyla alakalıydı. Manuel ayarlarla vakit kaybetmeden...
  3. resulasgin

Selamlar, video için çok teşekkürler hocam. Nebi Akgün'ün rehberleri gerçekten altın değerindedir, o Hynix çip mevzusuna ve 'içindeki malzeme aslında aynı' mantığına %100 katılıyorum. Benim bu takas ilanıyla asıl niyetim biraz 'konfor' diyelim :) BIOS'un derinliklerine dalıp voltaj ve alt...
  4. resulasgin

Hahaha, hobi işte hocam, detaylarla uğraşmak işin eğlencesi. Ferrari alıp standart lastik takmak istemiyorum diyelim, o yüzden bu kadar ince eliyoruz. Herkesin keyif aldığı nokta farklı tabii, yine de sağ ol görüşün için.
  5. resulasgin

Eyvallah dostum, görüşün için teşekkürler. Aslında haklısın, 6400MHz de manuel ince ayarla (FCLK vs.) güzel sonuçlar verir ama benim amacım biraz daha 'tak-çalıştır' (plug and play) konforunda kalmak. 7800X3D gibi L3 cache hassasiyeti olan bir işlemcide, gecikme (latency) değerleri benim için...
  6. resulasgin

Hocam kesinlikle haklısın, ben de tam olarak bu yüzden o ince ayar topuna hiç girmek istemiyorum. Voltajdı, alt gecikmelerdi, stabilite testleriydi derken insanın hevesi kaçıyor, stresi de cabası. Dediğin gibi en temizi EXPO'lu bir kit ile takaslayıp kafam rahat bir şekilde sistemin tadını...
  7. resulasgin

TUF GAMİNG X870 7800X3D 1773400878 TUF GAMİNG X870 7800X3D
  8. resulasgin

Herkese merhabalar, Sistemi yeni nesil AM5 platformuna (7800X3D + X870) güncelledim fakat RAM seçiminde hız sevdasına kapılıp Intel için daha optimize olan bir kit aldım. Elimde resmen uçak olan G.Skill Ripjaws M5 RGB 32 GB (2x16) 6400 MHz CL36 (F5-6400J3648F16GX2-RM5RK) kiti var. AMD'nin 7000...
  9. resulasgin

Yardım Arkadaşlar yardım edin

Ekran kartlarını yeni yeni tanımaya başladım hangi AMD ekran kartları hangi nvidia ekran karları ile karşılaştırılabilir mesela RX 5500 xt ekran kartı ile nvidia nın hangi ekran kartını karşılaştırabilirim şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim
Geri