Arama sonuçları: *

• Users: egeden
  • Content: Konular, Mesajlar
  • Order by date
  1. egeden

Ram Bios Ayarları İçin Yardıma İhtiyacım Var

6000 CL30 - 30 36 36 60 birincil zamanlar, (30-36-36-32 de olabilir sıkısı) tRC - 96 (yukarıdaki parantez içi olursa 68) tWR - 54 (en sıkı 48) tRFC1 - 420 (370-380 de olabilir) tRFC2 - 282 (220-230 da olabilir) tRFCSB - 218 (170-180 de) tREFI - 65535 tRTP - 12 tRRDL - 8 tRRDS - 4 tFAW - 28 tWTRL...
  2. egeden

Yardım Bufferbloat testinde A+ aliyorum ama Low Latency Gaming kısmında ünlem var

İnternet sağlayıcım gelip modemimi değiştirdi, yine sonuç aynı. Ama bir program varmış-TCPOptimizer, biraz karıştırdım ve sonuç yine değişmedi. Turknet'e geçmek lazım... İnternet ayarlarınızı değiştirebiliyorsunuz. Gaming ayarı falan var. Programı belki denemek istersiniz. Bilgisayarı yeniden...
  3. egeden

Fsr4 RX 7000 Serisine Resmi Olarak Geldi

6700 xt. Kaç senedir 2K çözünürlükte oynatıyor nazar değmesin. 2-3 sene daha gider mi acaba...
  4. egeden

Ram Oc Vdd, Vddq, Vsoc Düştü Mü?

Katılıyorum, AI kullanan birisi değilim zaten ama haber olarak okuduğum bir konu için yeni bilgiler verdi sadece AI. Ayar yaptırmayız tabi ki. Kabaca bakış açısı elde etmek için kullanılabilir belki, o ayrı. Benim şuanki değerleri de paylaşayım, çünkü HynixADIE için çok da farklı olmayabilecek...
  5. egeden

Ram Oc Vdd, Vddq, Vsoc Düştü Mü?

Yeni BIOS ile voltajların düşürüldüğünü söylüyor AI. Overclock'çulara sorabilir miyim, bu doğru mudur? Denediniz mi? 6000 cl28 için 1.25V VDD falan diyor, vurayım mı terlikle ağzına yoksa öpeyim mi ağzının üstünden bilemedim. HWINFO ekran görüntüsünde göründüğü üzere Minimum VDD 1.32. Önce de...
  6. egeden

Yapay Zeka Yardımı ile PC Ye Performans Önerisi Aldım.

1. Kısım zaten yapılması gereken şeyler normal bir pc'de. 2. Kısım ekran kartının gücünü artırır ve oyun performansını da artırır ama sıcaklık artabilir, stabilite bozulabilir, takip etmek lazım. Sorun olmazsa yapılabilir. Ben yaptım, öyle kullanıyorum bayadır. 3. Kısım da çok önemli değil...
  7. egeden

Çözüldü✓ Fan Rpm Ayarlama Yapamıyorum

Belki de anakart fan gücünü belli aralıklarda verebiliyordur. %40-100 mesela. Ya da %20-100. Bu aralığı, en düşük limiti bulmak lazım. Emin değilim ama denenebilir. BIOS'a mutlaka bakmak da lazım.
  8. egeden

6400 Mhz ve 8000 Mhz Arasında Kaldım Hangisini Almalıyım

8000 alıp 6400 ile kullanmak bence daha mantıklı çünkü BIOS güncellemesi ile 8000+ mhz çok yakında stabil olur diye düşünüyorum. Belki olmuştur bile, anakarta göre bir araştırma yapılabilir.
  9. egeden

🔥İndirim MSI Mag 272pf X24 27" 0.5 Ms Full Hd Pivot Ips 240 Hz Monitör | 6539 TL

Şahsen daha fazla detay görüyorum 2K'da :) Görüntü de bir hayli yumuşuyor, FSR-DLSS bile olsa 1080p'den doğal kare dahi olsa hiç yana değilim.
  10. egeden

Thermal Throttling ve Over Heating Problemi

Kablo orada bağlıymış, şaka bir yana... :) Ben olsam soğutucuyu kesinlikle yeniden takardım. Termal macun uygulamasından büyük şüphe duyardım çünkü. Yönü de ters zaten. Yine de çözüm olarak hangi yol izlenmeli, onu bulmuşsunuz. Geçmiş olsun.
  11. egeden

ECO moduna mı aldınız, nasıl düzeldi? Bir de, şu en altta görünen kablo nedir, neden orada :ROFLMAO: Adam cidden kablo görünsün diye alttan çekmiş çıkarmış herhalde?
  12. egeden

Sorun işlemcinin kullandığı WATT'ta. 170W falan diye biliyorum bu işlemciyi. Haricinde RAM slotu A2 olmalı ve işlemci soğutucu 180 derece ters çevrilmeli. Bu sırada termal macunu tekrar uygulanmalı. Ve kablolar tümden bir sökülüp tekrar düzgünce bağlanmalı. O ne öyle 1980'lerin filmlerinde...
  13. egeden

Kesinlikle Yapılması Gerekilen Bios Ayarı Var mı

Expo - enable, Driver Update - Disable (Elle yükleme yapmak bence daha mantıklı) İşlemci nedir, depolama SSD mi, soğutma iyiyse overclock ya da undervolt yapmayı düşünür müsün? :kizginpeepo:
  14. egeden

Windows 11 Arka Planda Casus Güncelleme

Mint ve Bazzite, ikisini de indirdim ama yeni bir depolama birimine ihtiyacım var. Yeni bir SSD almam lazım. Önümüzdeki aya kadar göç takvimimi erteliyorum :) Tavsiye için tenkyu verimaç!
  15. egeden

🔥İndirim MSI Mag 272pf X24 27" 0.5 Ms Full Hd Pivot Ips 240 Hz Monitör | 6539 TL

FHD zamanı geçti artık. En son 1990... Pardon son kullanım tarihi 2020 falandı bence :alien: 2K olmazsa olmaz. 5060 ti veya rx 9060 xt bile olsa 2K yapmak için sebepler var. VSR ya da DLLS açınca çözünürlük için ideal ayar 2K.
  16. egeden

Linux Mint en kolay kullanımı olan sistem diye belirtmiş sitesinde. Temel kullanıcı olarak yapabileceğim bir şeyse eğer Bazzite kullanmak, neden olmasın, oyuncuyum ben de. En düşük gecikme, en hızlı internet, en yüksek performans isterim tabi ki de :)
  17. egeden

Şimdi baktığımda açık olduğunu gördüğüm bir şey. 3 GB indirme, 150 MB karşıya yükleme yapmış 2 haftada.
  18. egeden

Görünüyor, windows update çalışıyor ama halâ devam ediyor, 2 saat olacak. Otomatik güncellemeler kapalı olmasına rağmen çalışıyor. Ayarlar kendi kendine değişiyor bazen de. Merak ettiğim şey tam olarak benden izinsiz gizlice ne yükleniyor bilgisayarıma, bunu öğrenmek istiyorum. Verilerim mi...
  19. egeden

Merhaba, 1 saattir hiçbir program açık olmamasına rağmen disk kullanımı %100'e çıkıyor, internetten veri geliyor ve n'olduğunu anlamak için görev yöneticisini açtığımda Windows update ve modül güncelleme işlevlerinin çalıştığını görüyorum. Kim bilir ne oluyor, ne indiriyor Microsoft...
  20. egeden

❌İndirim Bitti! RX 9070 Pulse - 23k (Hb)

RX 7700 XT 430-450 dolar falandı ilk çıktığında. RX 7800 XT 480-500 dolar gibiydi. 500 dolar x 46.25 TL = 23000 Lira. İstersek vergisini de ekleyelim: 23000 + 4500 = 27500 TL ki, bazen o kadar olmuyor bile. RX 9070 geçen sene satışa çıkmış. Şuanda 500 dolar değil de 450'ye düşmesi lazımdı ama...
Geri