İnternet sağlayıcım gelip modemimi değiştirdi, yine sonuç aynı. Ama bir program varmış-TCPOptimizer, biraz karıştırdım ve sonuç yine değişmedi. Turknet'e...
Katılıyorum, AI kullanan birisi değilim zaten ama haber olarak okuduğum bir konu için yeni bilgiler verdi sadece AI. Ayar yaptırmayız tabi ki. Kabaca bakış...
Ana kartın üzerinde incelerken dikkat etmediğim ek fan slot u varmış kasanın kendi fan slot undan çıkarıp, ana kartın üstünde ki slot a taktım armoury crate...
Yapay zekanın dediklerine çok dikkate alma 😀
Benim ayarlarım bu şekilde
Ram ler Klevv Crass V
Kendim bu konuda çok teknik bilgiye sahip değilim. Bilgili...
Yeni BIOS ile voltajların düşürüldüğünü söylüyor AI. Overclock'çulara sorabilir miyim, bu doğru mudur? Denediniz mi? 6000 cl28 için 1.25V VDD falan diyor...
1. Kısım zaten yapılması gereken şeyler normal bir pc'de.
2. Kısım ekran kartının gücünü artırır ve oyun performansını da artırır ama sıcaklık artabilir...
Belki de anakart fan gücünü belli aralıklarda verebiliyordur. %40-100 mesela. Ya da %20-100. Bu aralığı, en düşük limiti bulmak lazım. Emin değilim ama...
3-4 ay önce BIOS'tan MSI OC Genie 4'ü açmıştım. Bugün gerçekten performans artışı sağlıyor mu diye kontrol etmek istedim ve şaşırtıcı bir şekilde işlemci...
8000 alıp 6400 ile kullanmak bence daha mantıklı çünkü BIOS güncellemesi ile 8000+ mhz çok yakında stabil olur diye düşünüyorum. Belki olmuştur bile...
Kablo orada bağlıymış, şaka bir yana... :)
Ben olsam soğutucuyu kesinlikle yeniden takardım. Termal macun uygulamasından büyük şüphe duyardım çünkü. Yönü de...