egeden isimli üyenin son içerikleri

1. egeden

Ryzen 5 7600 İçin Kule Tipi Öneri

[H3 id='FONTcourier+newArctic+Freezer+36+ARGB+DuoFONT']Arctic Freezer 36 ARGB Duo [/H3] 2000 TL olması lazım. Çift fanlı bir soğutucu. Düzenlendi: 1850 TL amazon. [H3 id='FONTcourier+newScythe+Kotetsu+4+Dual+Fan+BlackFONT']Scythe Kotetsu 4 Dual Fan Black[/H3] 1600 TL. Çift fan. Amazon.
  2. egeden

Ram Krizi Ne Zaman Biter?

Birkaç haber kaynağı RAM üretimi bir hayli artacak diyor önümüzdeki 1 yıl içinde. Yeni yatırımlar, yeni fabrikalar yapılıyormuş. CXMT üretici ismi duyuldu bu yıl örneğin, pazar payı baya olacakmış. Dolayısıyla 1 yıl içinde benim en olumlu tahminim %50 fiyat düşüşü olması. Ama devalüasyon olup da...
  3. egeden

Ddr5 Samsung B-Die Ram Oc Değerleri

Anakartım MSI benim de, güzel bir özellik o bence de ama otomatikman verdiği voltajları genelde düşürüp ideal hâle getirebiliyorsun. Yine de ben sadece 8000 için CL'yi fazla yüksek bir değer vereceğini düşündüğüm ama bilmediğim için meraktan soruyorum. Hiç denemedim 6600 üzerini ama sırf bir...
  4. egeden

Ddr5 Samsung B-Die Ram Oc Değerleri

8200'de CL kaç yapıyorsun? DRAM voltajı ne? Merak ettim :giggle::coffee:
  5. egeden

İşlemci Önerisine Açığım

9850x3d turbo hızı daha yüksek, 5.6ghz. En baba ekstridi yani. En uzun ömürlü.
  6. egeden

Ryzen 7 9700x Sıcaklık Değeri

Soğutucunun fanlar CPU_Fan üzerinde olmalı ama pompa çalışma mantığı da aynıymış demek ki, soğutmuş 🥸 Pump_Fan bağlantısı sıvı soğutmalar için.
  7. egeden

Ryzen 5 7600 Sıvı Soğutma Sorunu

Montaj kısmında belki bir hata olmuştur. Yoksa boşta yine 40 derece olmalıydı en fazla, yükte de 70 civarı.
  8. egeden

AMD 26.7.1 (Whql) Çıktı.

Çökme oldu. Tekrar silip yükledim, yine olunca vazgeçtim. Alt+TAB yapınca olmuştu birinde. Biri de oyun kapanırken masaüstüne geçerken sanırım. Şuanda RX 6700 XT 26.6.4 sürümde yine fan ayarlarıyla birlikte undervolt, +15 güç, Fast Memory ve overclocked memory + max clock frequency şeklinde...
  9. egeden

AMD 26.7.1 (Whql) Çıktı.

Fan ayarı yapınca bu sürümde hata aldım. 26.6.4'e geri döndüm. No panic, e-posta attım bizim çocuklara, bu hafta içinde düzelteceklerdir. Tuning yapanlara tavsiyem bu sürümden fayda beklememeleri.
  10. egeden

Çözüldü✓ Ram Voltajı ve Ayarları

İkinci el de alınır, testlerini uzun uzun üşenmeden yaptırmak lazım ama. OCCT, Testmem5 ile 2 saat belki yeter. CL 16 yapılır heralde. BIOS'tan ram ayarları değiştirilebiliyor mu? Fiyatları bir araştırmak gerek. Bilen birileri varsa söyler.
  11. egeden

Hangi Ekran Kartı Destek Aparatını Kullanıyorsunuz?

Kalemin ucu bir yerlere değse de arkasından iletmesi zor ya. Bir de içini almak mümkün, sadece ahşabı kaldığında daha doğru kullanım olur. Benimki şuanda risksiz, sıkı, kaçmaz, etmez. Kasa dikey. PSU boşluğu var altta. Plastik bir kalem de olur. Çamaşır mandalı olur, bonibon kutusu, sakız kutusu...
  12. egeden

Yardım AMD Ryzen 5 7600x İçin En Mantıklı Ayarlar Nedir ?

Override voltajı artırdığı için soğutması zorlaşır. Tamam, undervolt voltajı düşürüyor ama hem +150 ya da +200 ile hem -20 ya da -25 voltajda pek bir değişim yaratmamış oluyor. Aslında sadece undervolt -20 yapmak daha mantıklı bence. Orijinal boost hızında kalabilir yani, zaten canavar gibi bir...
  13. egeden

Hangi Ekran Kartı Destek Aparatını Kullanıyorsunuz?

Kalem traş var mı evde? Beyaz bir kurşun kalem bulup istediğin yüksekliğe kadar traş edip ya da keserek ucu düz olarak da yükseklik ayarı verilebilir; karta güzel bir destek yapılabilir. Bedava ve milimetrik 🙃
  14. egeden

Yüksek GPU Hotspot Sıcaklığı Düşürme

Dostlarım CPU macun değişimini yaptım ve 4-5 derece etki etti MX-7 ama GPU'yu ayıramadım. Normal yıldız tornavida ile açılan vidaların yanısıra ters vidalar da mevcut metal plakanın pcb'ye tutturulduğu noktalarda. Önce fanı ayırayım dedim ama yapamadım. Fanı kırmaktan korktum. Bunun bir püf...
  15. egeden

🔥İndirim Günün Bombası | Sürpriz Teknoloji İndirimleri | İncehesap.Com

Ya da RX 9070 23 bin lira olsun. Ederi 23. Yirmi 3. 20 üç ka.
Geri