egeden isimli üyenin son içerikleri

1. egeden

Ram Önerisi 6000 MHZ

Makul tabi, oynadım bir sürü, overclock vs... Teşekkür ettim :D
  2. egeden

Ram Önerisi 6000 MHZ

:LOL: Karar vermedim. 32 gb hynix-a g.skill 5600 cl30 1.25v teklifin ne olurdu?
  3. egeden

Ram Önerisi 6000 MHZ

RAM satmayı düşünüyorum ama dediğin gibi alan kişi gelip RAM'i bozup iade ederse nasıl bir çözüme başvurabilirim, merak ediyorum. Konudan bağımsız ama...
  4. egeden

Ryzen 7 9700x Isı Değerleri

Radyatör sıvısı nasıl hazırlanıyor diye sorabilir miyim? Normal su mu yoksa yarı yarıya antifiriz falan mı koyuyorsunuz? Nedir içindeki onu merak ettim de.
  5. egeden

Termal Macunu Kötü Mü Sürdüm

6.2/10 :D IMDB skoru ama site puanı 9.7/10 olmuş.
  6. egeden

Yardım AMD Uygulaması Üzerinden Otomatik Oc Yapılır mı?

2 buçuk senedir overclocklu çalıştırıyorum, performans aynı duruyor. Voltajı varsayılan voltajının üzerine çıkmasın bence iyidir. Mesela 1.35V max görüyorsa normalde ve overclock yaptığında da max 1.35V olması iyidir. Bunun için de +200mhz yaptığında voltaj yükseleceği için undervolt ile 1.35V'a...
  7. egeden

Poco M8 mi Yoksa X7 mi

İkisi de neredeyse aynı. X7 alırdım ben olsam. Bir ara baktım baktım vazgeçtim sonra. Suya dayanıklılık, işlemcisi ve kamera açısından benim dikkatimi çekiyordu 60fps vidyo çekimi ile. 7300 dimensity işlemci de eh-iyi işte orta seviye ama m8 bir tık geride. Bir de m8 daha ince 1mm kadar ve...
  8. egeden

Ryzen 5 7600 Isınma Sorunu

Farkedecek kadar fark olmaz ama macundan macuna 3-5 derece oynar ve uzun süre dayanıklılığını korur. Varsa sadece stok fan yerine kuleyi takman 10-15 derece düşürür. 90'dan 70'lerin altına sarkar. Geçen macunu yeniledim 4-5 derece düşüş gördüm işlemci sıcaklığında(7600). Overclock için yer...
  9. egeden

Yüksek GPU Hotspot Sıcaklığı Düşürme

GPU macununu da yeniledim MX-7 ile ve 2dk OCCT ile 100 derece halâ. 5 derece düştü ama yine de 20-25 derece hot spot/gpu temp farkı var. Pedler sağlam görünüyor, dokunmadım. Herhalde bu kartın normali bu. Rusya'nın karlı dağlarında çalışması için yaratılmış. Akdeniz terletti.
  10. egeden

İlk AMD GPU Kullanimimda Yapmam Gerekenler Nedir?

Eğer kendi kendine ayarları resetlerse Fast Boot'u kapatmayı deneyebilirsin. Ayrıca Tuning yaparsan ve yine ayar resetlerse sürücü versiyonlarından doğru olanı bulman gerekebilir. Son sürümde fan ayarı yapınca reset atıyordu ayarlara, önceki sürüme geçtim onun için.
  11. egeden

Ryzen 5 7600 İçin Kule Tipi Öneri

[H3 id='FONTcourier+newArctic+Freezer+36+ARGB+DuoFONT']Arctic Freezer 36 ARGB Duo [/H3] 2000 TL olması lazım. Çift fanlı bir soğutucu. Düzenlendi: 1850 TL amazon. [H3 id='FONTcourier+newScythe+Kotetsu+4+Dual+Fan+BlackFONT']Scythe Kotetsu 4 Dual Fan Black[/H3] 1600 TL. Çift fan. Amazon.
  12. egeden

Çözüldü✓ Ram Krizi Ne Zaman Biter?

Birkaç haber kaynağı RAM üretimi bir hayli artacak diyor önümüzdeki 1 yıl içinde. Yeni yatırımlar, yeni fabrikalar yapılıyormuş. CXMT üretici ismi duyuldu bu yıl örneğin, pazar payı baya olacakmış. Dolayısıyla 1 yıl içinde benim en olumlu tahminim %50 fiyat düşüşü olması. Ama devalüasyon olup da...
  13. egeden

Ddr5 Samsung B-Die Ram Oc Değerleri

Anakartım MSI benim de, güzel bir özellik o bence de ama otomatikman verdiği voltajları genelde düşürüp ideal hâle getirebiliyorsun. Yine de ben sadece 8000 için CL'yi fazla yüksek bir değer vereceğini düşündüğüm ama bilmediğim için meraktan soruyorum. Hiç denemedim 6600 üzerini ama sırf bir...
  14. egeden

Ddr5 Samsung B-Die Ram Oc Değerleri

8200'de CL kaç yapıyorsun? DRAM voltajı ne? Merak ettim :giggle::coffee:
  15. egeden

İşlemci Önerisine Açığım

9850x3d turbo hızı daha yüksek, 5.6ghz. En baba ekstridi yani. En uzun ömürlü.
Geri