arkadaşlar selamlar, yeni almıs oldugum ryzen 7 9700x var acaba incehesap gaming gecesinde 17 bandına düşerse bu islemci alayım mı? 9700xi iade ederim. aslında memnunum ram olarak cl30 6000 mhz patriot ile kullanıyorum siz ne yapardınız?
hocam monitörüm 2k olması lazım msi optix mpg27cq https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_msi-optix-mpg27cq-27-144-hz-1ms-hdmidisplay-freesync-wqhd-curved-oyuncu-va-monitor-1193915.html
bunun performansa bir etkisi var mı peki bide biostan nasıl acıcagım?
1786565843
yani islemci ısınma vesaire normalde saglıklı mı böyle 105 w modunda kalması
tamamdır, intel i5 12400f islemciye göre ve ramlere göre pek fark göremedim ama bilgisayarın açılış hızı falan çok etkiledi bir de şey diyeceğim, bu islemci 105 watta calısıyor demislerdi acaba nasıl yapabilirim ya da gerek var mıdır ya da ben bunu iade edip onun yerine 7800x3d alsam aralarında...
ben max 500 gördüm az evvel 700ü nasıl görüyorsunuz hem de grafikler en düsük
patriot cl30 32gb 6000 mhz var
aorus x870
ekran kartı 3060 tuf gaming 12 gb
7 9700x
mesela oyunda normal yürürken 300 fps falan görüyor acaba ben bir yerde yanlıslık mı yaptım ya da normal mi böyle olması
hocam aylardır bakınıyorum ama x3d'ye aklım gitmedi ilk başta 9800X3D alıcaktım ama bir işlemciye 22 bin tl vermeyi gönlüm razı olmadı 9700x sıfır olarak 12 bine aldım 7800x3d'lerde mesela 15 bin tlydi aradaki 3 bin tl fiyat farkının değmiceğini düşündüm ilerde 10800x3d gelirse eğer bakarım
hocam açıkcası anakartlarla çok aram yok gözüme hangisi güzel geldiyse onu aldım x870e alıcaktım ama fiyat farkı 5k gibi bir şeydi bende o aradaki farkı işlemciye verdim, yarın anakart geliyor sistemi komple toplayıp deniceğim bakalım umarım sorunsuz olur size kullanıcağım kasayı da gösteriyim...
açıkcası intelde bile hava soğutucuyla boşta 30 35 derece yükte 60 derece de çalışıyordu amd sisteme ilk defa geçiceğim için bilemedim ısılarını çok riske atmak istemedim. sen anakart alıcak olsaydın b850 tarzı mı seçerdin daha alt segmentini mi?
açıkcası türkiye şartları malum, her gün bir şeylere zam geliyor haklısın. Ekran kartı değiştirirsem muhakkak 750 wattı alıcağım lakin yeni sistem eski sisteme kıyasla nasıl mesela sen olsaydın bu bileşenleri mi alırdın yoksa daha farklı ram frekansı farklı işlemci mi alırdın?
hocam açıkcası bütçe de sorun yok, lakin 3060 tuf gamingi ben 2021' de aldım daha o günden beri 70 dereceleri görmedim stabil çalışan bi kart ama değiştirmek istersem sanırım 5080 asus rog astral alıcağım büyük ihtimalle. Ama o zamanda bu psu yeterli olur mu bilmiyorum.
Arkadaşlar selamlar, uzun zamandır yeni bilgisayar almak istiyordum malum fiyatlar çok yükseldiği için bende parçaları tek tek almak istedim eski ve şuan ki aldıklarımı sıralayım neyim eksik söyleseniz olur mu.. şimdiden teşekkürler
Eskisi
Asus prime h610m d d4 anakart 3200mhz
İntel i5 12400F...