Arama sonuçları: *

• Users: Cadyy
  • Content: Konular
  • Order by date
  1. C

PS4/PS5 için monitör önerisi

Bi yakınım monitör almak istiyor ve şimdilik sadece FC oynuyor. İleride sistem alacağı için şimdilik idare edeceği monitöre ihtiyacı lazım. Bütçesi 5-6 bin civarı. En kötü ihtimalle şu an aldığını 2. monitörü yapacak. Ne önerirsiniz?
  2. C

Çözüldü✓ Fps bazen droplanıyor ve düşüyor.

Sistemim normal ve stabil ama biraz fps düşüşü yaşıyor gibi hissediyorum. Bana önerebileceğiniz ayar var mı? Windows üzerinden yapabileceğim veya bios üzerinden değiştirebileceğim ayar. ( Ram:32 GB RAM 6000 MHZ CL30 İşlemci:AMD Ryzen 5 7500F Anakart: B650 Gaming Plus Wifi
  3. C

Klavye icin keycaps lazim

Mad 68 he kullaniyorum ve ileride keycaps almak istiyorum. Hic keycaps almadım ve ne yapacagim hakkinda fikrim yok. Cherry profile olarak aratmam lazimmis ama nereden alabilirim veya trde bulabilir miyim? Bunu arastiriyorum. Bilen arkadaslar yardim ederse mutlu olurum.
  4. C

Scyrox v6 alınır mı?

Mouse almam lazım ve seçenek olarak pek bilgim yok. Scyrox v6 için iyi ve güzel diyorlardı ama çok detaylı bir bilgim yok. 3000 TL bütçem var. Yardımcı olur musunuz?
  5. C

Max 3k ya kadar oyuncu mouse önerisi

Fps oyuncusu olarak yeni mouse alacağım. 3000'e kadar bütçem var. Sizce ne alabilirim?
  6. C

Sistem kapanması sorunumu çözümlemek istiyorum.

Sistemim 1080p monitörle normal şekilde sorunsuz çalışıyordu. 2k monitör aldıktan sonra kapanmalarım arttı. 2-3 haftalık kapanmalar ve araştırmam sonucunda sorunun psu olduğunu düşünmeye başladım. Gereken her türlü gpu undervolt, işlemci eco mod, ram testleri (tek tek denemek veya teste sokmak)...
  7. C

Ekran kartı için undervolt yardımı

Ekran kartıma undervolt uygulamak istiyorum ama yapılışını bilmiyorum. Ekran kartım rx 6750 xt modeldir. Yardımcı olursanız sevinirim.
  8. C

Occt testi için yardım

Occt testiyle sistemi kontrol ettim. Gpu kullanımı %99 ve max 66 derece oldu. İşlemci ise %100 kullanım ve 83 derecelere kadar çıktı. Testi 10 dk küsür yaptım ve pc normal bir şekilde çalıştı. Testi kapattığım an görüntü gitti. Bunun basit bir açıklamadı var mı? (PSU testi yaptım)
  9. C

Kernel power 41 sorunu

Sistemim yük altında olduğu zaman garip şekilde resetleniyor. Sıcaklıklar 60-70 iken kullanımları yüksek olmasa bile bunu yaşıyorum. Yaşadığım şeyleri sıralamam gerekirse; 1) Kapandıktan sonra DRAM ışığı yanık kalıyor ve bir süre sonra pc tekrar açılıyor. 2) Kapandıktan sonra DRAM ışığı ve...
  10. C

Olay görüntüleyicisi

Olay görüntüleyicisi ile pcnin neden kendini kapattığını veya yeniden başlattığını görebiliyor muyuz? Ayrıca hangi sekmeden kontrol etmeliyim? Özel görünümler ve sonra yönetim olayları mı? Windows günlükleri ve sonra sistem mi?
  11. C

Dongle kullanınca mouse bağlantısı kopuyor

Mouseyi kablolu şekilde kullandığım zaman asla bağlantısı kesilmiyor ve normal kullanıyorum. Dongle ile kullandığım zaman ise ara sıra bağlantı kopar gibi imleç donuyor ve tekrar geliyor. Ne yapabilirim?
  12. C

Ekran kapanıyor ama sistem çalışıyor

Öncelikle herkese iyi bayramlar. Geçen günlerde oyun oynarken pc ekranım gidiyordu ve anakartımda dram ışığı yanıyordu. Şu an ise oyun sırasında monitorüm sinyal yok diyor, ekranım gidiyor ve ekran kartı fanlarım feci şekilde son hızda çalışıyor. Öncesinde olan olayın içerisinde de bu fanların...
  13. C

Özel çözünürlük oluşturulmuyor!

4:3 oynamak için çözünürlük ayarlamaya çalışıyorum ve G. Piksel Saati (khz) kısmı yüzünden ayarlayamıyorum. Orada ünlem bulunuyor ve çözünürlüğü kabul etmiyor. Bir şeyi mi değişmem lazım? (Not: Ss başka bir yerden alıntı.)
  14. C

Twitch Ortalık programı için yardım

İlk merak ettiğim şey Twitch'in vergi işlemi nasıl oluyor? İştirak açtıktan sonra Telif Ücreti Vergisi mülakatı ve Hizmet vergisi Mülakatı için bilgiler istiyor. Bunlar tam olarak nasıl işliyor? Ayrı bir para mı ödemem gerekiyor? (Hepsi toplu ve güzelce cevaplanırsa sevinirim.)
  15. C

Üçgen oyun arşivi tarzı program lazım

Oyunlarım biraz fazla olduğu için bunları toplayabileceğim bir uygulama arıyorum. Launchbox denedim ama oyun ekleme konusu biraz garip. Gog Galaxy denemiştim ama sevememiştim. Bunlar dışında farklı bir uygulama var mı? Üçgen oyun arşivi gibi bir şeyin içine arşivlemek istiyorum.
  16. C

LG monitör adaptive sync

Monitörümün içinde adaptive sync adında bir ayar var. Bu ayarın yırtılmayı önlediği ve görüntüyü düzelttiğini duydum. Extended ve Basic olmak üzere 2 tür seçeneği bulunuyor. Kimisi ekran kartına göre seçmelisin demiş. Bu ayarı açmalı mıyım? Oyunlarda input lag veya farklı sorunlar yaşatır mı...
  17. C

Mouse bağlantı kesilme

4k dongle olan mouse kullanıyorum. Kablosuz olarak kullandığım zaman hani eskiden eski pclerde oyun oynarken usb bağlantı kopma sesi gelirdi de bağlantı kopardı. Sonra bağlanma sesi gelince işte mouse hareket ederdi. Aynı onun gibi mousem oynatırken donuyor ve tekrar düzeliyor. Sorunun ne...
  18. C

4k hz mouseye ihtiyacım var.

Bütçe max 2k olacak şekilde öneriye ihtiyacım var. Darmoshark m3 4k kullanıyorum ve aldıktan bir süre sonra scroll bozuldu ve şu an artık hareket ettirirken bile bazen imleç takılıyor ve tekrar hareket etmeye başlıyor. Sizce tekrardan 4k hz almak mantıklı mı? 8k hz bana fazla abartı geliyor. 4k...
  19. C

Hz farkı sorun oluşturur mu?

Örneklendirerek anlatacagim. Benim sistemim oynadığım bir oyunda aksiyon anında düşse bile ortalama 300 400 fps aliyorum. Diyelim ki ben gittim 500 hz monitor aldim. Fps dusuk diye sorun yasar miyim? Yasasam bile nasil cozerim? Ogrendigim tek sey ekran karti driver uygulamasindan ozel...
  20. C

Anakartta dram ışığı sönmüyor

Normalde asla pc kendini kapatmaz veya restartlamazdı. Son günler bazen yüksek grafik gerektiren oyunlar oynarken aniden pc kendini kapatıyor. Kapattıktan sonra kasanın içinde ışıklar yanmaya devam ediyor ama görüntü olmuyor. Sadece fişi çektikten sonra geri takınca güç düğmesiyle pcyi...
Geri