Arama sonuçları: *

• Users: tavukpilav
  • Content: Konular
  • Order by date
  1. T

Ubuntu + GNOME İyi Midir?

Sadece denemk için dual boot ile linux kuracağım laptopa biraz hevesim var farklı bir şey olduğu için denemek istiyorum. Popos kurmuştum birkaç ay önce 1 hafta falan çok az kullandım sıkılıp sildim. Şimdi tekrar denemek istiyorum gnome masaüstleri çok estetik güzel hoş duruyor özelleştirme...
  2. T

Tablet için Touchpadli Klavye Önerisi

İpad 9'um var, bazı derslerde laptop lazım oluyor benim laptop ağır olduğu için ipadi götüreyim diyorum matlabdan falan kod yazarken ekrandaki klavyeyyle yazmak zulüm. Bana touchpadi güzel çalışan tuşlarının basımı dandik olmayan bluetooth klavye lazım. Kılıf olmasa daha iyi olur evde...
  3. T

RTX4050 6Gb Laptop GPU SDXL LoRA training için yeterli mi?

Stable diffusion ile yapay zeka resim üretmeye başlamak istiyorum ai influencer falan oluşturmayı düşünüyorum, bu işlere yeni girdim çok fazla bilgim henüz SDXL ile galiba ai resim üretimi iyiymiş. LoRA eğitmek için google colab galiba ücretsizmiş gemini google colab ile eğitmemi tavsiye etti...
  4. T

H265 vs AV1 hangi codec daha iyi?

H265 ve AV1 codecleri hakkında bilgisi olanlardan detaylarını dinlemek isterim. Bu codecleri kullananlar hangisini ne durumda tavsiye eder? Video depolayan biriyim 1080p normal videoalr da 4k videoalr da 8k VR videolar dahi depolayacağım bu yüzden detaylı oalrak hangisi hangi durumda işime yarar...
  5. T

Operatör değiştirip tekrar dönerek numara taşıma indirimi almak

Ben şuan turkcell kullanıyorum ve 5 güne kontrat bitiyor, yenileme için güzel fırsat sunmuyor ve pahalıdan sunuyor. Farklı operatöre numara taşıma yapsam kontörlü hat sonra tekrar turkcelle gidip numara taşıma kampanyalı tarifelerden yapabilir miyim? Bu olmuyorsa Turk telekom önerir misiniz...
  6. T

Antigravity ile Uygulama Oluşturma

Kodlama hakkında pek bilgim yok okulda python c dersleri falan görmüştüm ama üstünkörü anlatıldığı için ve üzerine proje falan yapmadığım için bunlarla uygulama tasarlamam imkansız. Antigravity yazılımı ile mobil uygulama tasarladım. Sadece antigravity içinde yapay zeka ile konuşarak yaptırdım...
  7. T

600-700 TL klavye öneri

Olsun olsun 850tl olsun hadi 900 olsun ama daha fazla çıkmadan alabileceğim uzun ömürlü olacak sağlam bir klavye önerir misiniz? ışıklı olsa iyi olur rgb gerekli değil. Sadece uzun ömürlü olacak sağlam bir klavye istiyorum bu bütçede mekanik zaten yok biliyorum. Machenike k1 güzel diyorlar başka...
  8. T

Dual Boot ile virüs bulaşabilir mi?

Dual boot ile bilgisayarıma ikinci bir windows kurmak istiyorum bunu farklı bir ssd ile de yapabilirim kendi ssdmi ikiye bölerek de yapabilirim. Laptop olduğu için farklı ssd ile yapacaksam usb ile bağlamam gerekir bu şekilde ne kadar olur bilmiyorum. Crack programlarla uğraşacağım için virüs...
  9. T

Çözüldü✓ Razer Deathadder V2X Hyperspeed mi Glorius mu?

7 yıldır deathadder essential kullanıyorum ve çok memnunum ancak kablosuz bir mouse alacağım. Deathadder v2x hyperspeed düşünüyorum almak için sonuçta çok benzerler tutuş olarak alışığım. Gloriusun modelleri takıldı gözüme model Model D razer ile benzer tasarıma sahipmiş. Uzun ömürlülük...
  10. T

Çözüldü✓ KULAK ÜSTÜ KULAKLIK ÖNERİ

Genel kullanım için bir kulak üstü kulaklık arıyorum. Rekabetçi oyun CS2 tarzı oynamıyorum o yüzden oyuncu odaklı bir kulaklık aramıyorum. Evde kullanacağım kablosuz bir şey arıyorum. Dizi film izlerken ki performansı ile müzik performansı önemli benim için. Ucuz malzemeli bir kulaklığı...
  11. T

Filtre kahve için öneri

1 yıldır falan kahve içmeye başladım. Genelde gyme gitmeden once içiyorum kafein icin ama artık keyif işi olmaya başladı. French presste demliyorum kahveyi ama şuan daha iyi ve lezzetli kahve icin yöntemler arıyorum. V60, moka pot veya makinelerden ziyade çekirdek ve tazelik önemli sanırım...
  12. T

Klavye-Mouse Önerisi

Kardeşimin mouse bozuldu ve ona kendi mousemi verip kendime yeni bir mouse alacağım. Ayrıca kardeşime yeni bir klavye de alacağım. Yaklaşık 7 senedir razer deathadder essential kullanıyorum mouse olarak ve çok alıştım, büyük bir mouse olması da güzel razer deathadder v2 x hyperspeed almayı...
  13. T

FC 26/25 pcde kasıyor

İlk olarak bende fc 26 yok ancak fifa 22 24 25 oyunlarına sahibim ve hepsinide pcden oynadım, hepsinde de optimizasyon olarak çok büyük sorun var ve çözümü asla bulamadım yıllardır. Pcde oynarken duran top olduğumda oyunu durdurduğumda falan drop giriyor kasıyor. Ayarları ne yaparsam yapayım her...
  14. T

A55 128 mi A56 256 mı? Fiyat farkına değer mi?

A55 ile A56 arasında fiyat farkı 128gb versiyonlarda da 256gb versiyonlarda da şuan 1k civarı fiyat farkı var. 128gb telefon için şuan yetersiz ama geçenlerde 256gb samsung evo micro sd aldım ve a56'da sd card desteği yok. Yani alırsam 256 almak zorundayım. A55'in 128 versiyonunu alıp sd card...
  15. T

Samsung galaxy A56 mı POCO F6 veya POCO X7 pro mu?

20000TL civarı yeni telefon almayı düşünüyorum. İlk olarak bütçem yeterse biraz indirim de gelirse S24FE alacağım. Yine de pahalı olacak o yüzden ya tutarsa diye aklımın bir köşesinde. Xiaomi telefon kullanmak istemiyorum artık çünkü uzun zamandır 2 tane xiaomi kullandım. Ama poco f6 ve x7pro...
  16. T

20000TL bandında Telefon Önerisi

Benim için önemli olan uzun ömürlülük, ileride kolay kolay kasma donma olmasın istiyorum. Oyun performansı önemli değil max clash royale falan oynuyorum, kamerası aşırı önemli değil ama yine de kötü olmamalı. Uzun süre kasmadan rahat kullanabilmeyi istiyorum daha çok. İlk hedefim şuan için...
  17. T

Çözüldü✓ Mi Box ile 2K monitörde 4K dizi/film izleme

Benim 2K bir monitörüm var,2560x1440p. Eski televizyonda kullandığımız bir xiaomi mi box 4k vardı. yeni televizyon aldığımız için artık boşa çıktı ben de hbo prime video ile falan dizi izlerken 4K izlemek istediğim için onu kullanmaya karar verdim. Max veya primevideo uygulaması bilgisayardan...
  18. T

4K VR ve normal videoları REDMİ NOTE 11S telefonumda oynatamıyorum.

redmi note 11s telefonumla vr videoları eskiden 4k izleyebiliyordum. Ekranım 1080p bile olsa 4k indirdiğim vr filmler daha net gözüküyordu, herhalde vr konusunda işler farklı. Vr veya normal 4k videoları oynatmak istediğimde hata oluştu diyor ve videoyu oynatmıyor. Vr oynatıcı uygulamasında ise...
  19. T

Çözüldü✓ Aynı anda 2 bilgisayarda 1000MBPS alamıyorum

Türknet kullanıyorum 1000mbps internetim var. Daha önce masaüstüm varken onda 1000mbps alıyordum, 1 sene önce laptop aldım ve aldığım günden beri onunla da 1000mbps alıyorum. Masaüstünü kardeşime verdim ama cat6 kablo olmasına rağmen masaüstü bilgisayarda 1000mbps alamıyorum. Az önce masaüstünün...
  20. T

Çözüldü✓ Hangi monitörü Almalıyım???

Viewsonic ile lenovo arasında kalmıştım ancak msi da aklıma girdi. Kontrast olarak msi diğerlerinden iyi, tek sıkıntısı pivot özelliği yok. Pivot özellikli modeli 1200tl daha pahalı. (1200TL'den daha ucuza sağlam pivot monitör tutucu bulabilir miyim?) Lenovoda ışık sızması sorunu var diye duydum...
Geri