Arama sonuçları: *

• Users: HABAR
  • Content: Konular
  • Order by date
  1. HABAR

EVGA, AM4 Anakart Çıkaracak!

Merhaba. EVGA'nin AM4 sokete sahip olması beklenen ilk anakartı X570(S) Dark, ufukta göründü. Bu güne kadar hepimizin de bildiği üzere EVGA denince akla ilk olarak Intel ve Nvidia gelmekte. Geçmişte Nvidia çipsetli nForce 730a anakartları AMD için üretse bile bunun "sayılmayacağını" söylemek...
  2. HABAR

Boğaziçi Gamejam Başladı

Merhaba, bu haber için biraz geciktiğimi belirterek başlayayım. Boğaziçi Gamejam olarak bilinen ve 48 saat sürede belirlenen temaya göre oyun yapma etkinliği başladı. Etkinlik Boğaziçi Bilişim Kulübü (COMPEC) tarafından düzenleniyor. Yarışmanın teması "İyi olan kaybetsin" şeklinde açıklandı...
  3. HABAR

Rehber Video Sponsorluklarını Atlayın: SponsorBlock Tarayıcı Eklentisi

Herkese merhaba. Bildiğiniz üzere YouTube, videolarda belli bir ücret karşılığında sponsorluk yapılmasına izin veriyor. Bu reklam olmayan reklamlar, bazen can sıkıcı olabiliyor, bunları manuel olarak atlamak ise zaman kaybı haliyle. Reklam engelleyiciler ise doğal olarak bunu algılayamıyor. Bu...
  4. HABAR

Rehber Güç kaynaklarındaki kapasitörler hakkında merak edilen sorular ve cevapları

Merhaba herkese. Bu yazı, güç kaynaklarında kullanılan kapasitörler hakkında olacak. Soru: Güç kaynaklarındaki kapasitörler ne işe yarar? Cevap: Bir güç kaynağında kapasitörlerin bulunduğu iki farklı yer vardır. "Primer" ve "sekonder" side. (Primer side ile sekonder side, birbirinden izole...
  5. HABAR

860 Evo 500GB 490 TL!

https://www.itopya.com/samsung-500gb-860-evo-sata-30-ssd-550mb-okuma-520mb-yazma/ Düşük bütçede Samsung SSD alabilmek için güzel bir indirim. 250GB versiyonu da indirimde.
  6. HABAR

Ryzen 9 5950X tüm çekirdeklerde 5900MHz'e hız aşırtıldı!

Darklord adında bir kullanıcının Ryzen 5 5950X'e NDA'dan kısa bir süre önce yaptığı hız aşırtma CPU-Z veritabanında görüntülendi. Anakart mini-DTX ROG Crosshair VIII Impact, işlemciye verilen voltaj ise 1.656V.:eek: RAM'ler 3600 MHz CL14-14-14-30-82-1. Bu frekanslara büyük ihtimalle sıvı...
  7. HABAR

Şu anda ne okuyorsunuz?

Ben başlıyorum, Simyacı'yı yakın zamanda bitirmiştim, yazarın bir diğer kitabı olan "Casus"a başladım. Bundan sonra da "Sherlock Holmes, Gloria Scott Gemisi" ni okumayı düşünüyorum. Bu konuyu okuyorum yazan arkadaşlar ne kadar da komikmiş, biraz gülüp geleyim.
  8. HABAR

Raspberry Pi 400 İnceleme Videosu (ExplainingComputers)

Merhaba, Raspberry Pi vakfı, klavyenin içine(arkasına) SBC'yi gömdüğü bir model tanıtmış ve bunu Raspberry Pi 400 olarak isimlendirmiş. Raspberry Pi 4'ün 4GB RAM'li modelinden işlemci frekansı gibi bazı noktalarda ayrışıyor; benzerlikleri, farklılıkları gibi konular için bu videodan detaylıca...
  9. HABAR

🔥İndirim İtopya Haftasonu fırsatları

İtopya hafta sonu fırsatları başlamış, dikkatimi çeken bazı ürünlerin bağlantısını paylaşıyorum. https://www.itopya.com/itopya-da-hafta-sonu-firsatlari/ https://www.itopya.com/cooler-master-masterbox-mb511-argb-650w-80-bronze-tempered-glass-usb-32-mid-tower-kasa/...
  10. HABAR

🔥İndirim Cooler Master TD500 Mesh 800 TL!

https://www.itopya.com/cooler-master-masterbox-td500-mesh-argb-usb-30-mid-tower-kasa/ Üst seviye sistem toplamak isteyenler için güzel indirim.
  11. HABAR

Brackeys Game Jam'e Katıldık! Yeni Oyun: 4 Little Seconds

Hepinize merhaba, Brackeys adlı YouTube içerik üreticisinin düzenlediği Game Jam'e katıldık. :) Oyunumuz yedi bölümden oluşuyor. 24MB civarı bir boyutu var. Kahramanımız bölümleri geçmeye çalışırken bir yandan düşmanları yok etmeye çalışıyor, bir yandan da platformun zorluklarıyla baş ediyor...
  12. HABAR

Android Acımasız Taret Oyunumuz: Chop da Enemies

Hepinize merhaba, yeni oyunumuz Chop da Enemies’i yayınladık. Yine Unity üzerinden devam ediyoruz, bu oyunu yine üç kişilik ekibimizle tasarladık. Oyunda uygun karolara uygun silahları paranızın yettiğince koyup geçitten geçmeye çalışan düşmanların amacına ulaşmasına engel olmaya...
  13. HABAR

Oyunlarımızı Anlattığımız Platformlar

Öncelikle merhaba, bu forumda biraz daha aktifleştikten sonra bu konuyu açmayı amaçlamıştım. Bu günü de uygun gördüm. Yeni oyunlarımızın konularını bundan sonra burada da paylaşacağım ama eski oyunlarımızı incelemek isteyenler için bu bağlantıları veriyorum. Oyunumuza dair gelişmeleri...
  14. HABAR

Açılan Bazı Konu Başlıklarında Geçen "Beyler" İbaresi

Başlıkta bahsettiğim durumdan rahatsız olan tek ben miyim? Bu tür konulara "üzgün" atıp çıkıyorum genelde. Bu forumdaki herkes erkek olmak zorunda değil. Böyle bir durumu rapor etme hakkımız var mı?
  15. HABAR

Ryzen 5 4600H ve Ryzen 7 4800H İşlemcili MSI Bravo Serisi Laptopların Fiyatları Belli Oldu

Geçtiğimiz sene çıkan MSI'ın Alpha model laptopları, anlaşılan o ki yerini "Bravo" serisine bırakıyor. Bravo serisinden laptopların incelemelerini YouTube'da görmüştük. (Kaynak: Techtesters) Mesela bu inceleme, bize bu laptopların yakında piyasaya sürüleceğinin sinyallerini veriyordu. Şimdi ise...
  16. HABAR

MSI'ın Z490 Serisi Anakartlarının Fiyatları Belli Oldu

Hepinize merhabalar. Twitter'da @momomo_us adındaki kullanıcı, Z490 anakartların fiyatlarını ortaya çıkardı. MSI'ın LGA 1200 soket yapılı olan Comet Lake-S işlemciler için kullanılacak Z490 çipsetli anakartlarının fiyatları belli oldu. En tepe noktada tahmin ettiğimiz gibi GODLIKE serisi...
  17. HABAR

Forumda Ceza Notları Bölümü Nerede?

Arkadaşlar herkese merhabalar öncelikle. Aldığımız cezaların içeriğini görebilmemize yarayan "Ceza Notları" bölümünü arıyorum. Bulabilen varsa yazmasını rica ediyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  18. HABAR

Ryzen 3 1200 12nm Çıktı!

Geçenlerde Ryzen 3 1200'ün de aynı Ryzen 5 1600 gibi Zen+ mimarisiyle güncellenip 12nm varyasyonuyla satışa sunulacağına dair bir haber okumuştum ve bugün Teknobiyotik stoklarında gördüğüm ürün...
  19. HABAR

Forumun Korsan Yazılımlara Bakışı Nasıl Olacak?

Soru başlıkta. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. @Abdullah Hacıgül bu konu hakkında planınız nedir?
Top Bottom