Raspberry Pi 400 İnceleme Videosu (ExplainingComputers)

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Reaksiyon skoru
5,435
Merhaba, Raspberry Pi vakfı, klavyenin içine(arkasına) SBC'yi gömdüğü bir model tanıtmış ve bunu Raspberry Pi 400 olarak isimlendirmiş. Raspberry Pi 4'ün 4GB RAM'li modelinden işlemci frekansı gibi bazı noktalarda ayrışıyor; benzerlikleri, farklılıkları gibi konular için bu videodan detaylıca bilgi alabilirsiniz.

klavyede bilgisayar taşıdığımızı açık açık beyan ediyor

başarılı iş

Aynen öyle, bundle halinde verilmesi güzel, diğer ülkelerde uygun fiyatlı, bizde de eh işte durumunda.
bizde 3 sene önce raspery pi 102 tl ye görmüştüm almamıştım şimdi 400 tl lerden bahsediyolar malesef

Alt seviye modelleri var hala uygun fiyatlı olan "Zero" modelleri gibi ancak işlevsellikleri biraz daha sınırlı.
mendebur lemurun kurduğu oyun bile açabilen 400 tl imiş rami 4 gb olan sanırım

Ben Orage Pi yi daha çok seviyorum aynı fiyatta.

Ben Orage Pi yi daha çok seviyorum aynı fiyatta.
Onların yazılımsal destekleri ne durumda, olgunlaşmış bir yazılım desteği vs. olduğundan Raspberry daha tercih edilebilir duruyor.

Onların yazılımsal destekleri ne durumda, olgunlaşmış bir yazılım desteği vs. olduğundan Raspberry daha tercih edilebilir duruyor.
Tabi öyle de para yetmezse/ yetsede alternatif olarak kullanılabilir. Zira raspberry den daa güçlü bir kart daha ucuz veya aynı fiyat aralığında olabiliyor.
Ayrıca yazılımsal desteği var. http://orangepi.com.tr/destek.html
Ayrıca içerisine raspberry os kurulabiliyor. Gayet donanımlı bir çin işi ürün. Tavsiye ederim. F/P bir ürün. Yeni olması her ne kadar bazen kaynak bulmada sorun yaratsada bence alınabilir.

Teardown videosu.

Merhaba, Raspberry Pi vakfı, klavyenin içine(arkasına) SBC'yi gömdüğü bir model tanıtmış ve bunu Raspberry Pi 400 olarak isimlendirmiş. Raspberry Pi 4'ün 4GB RAM'li modelinden işlemci frekansı gibi bazı noktalarda ayrışıyor; benzerlikleri, farklılıkları gibi konular için bu videodan detaylıca bilgi alabilirsiniz.
oyy güzelmiş ha. ben yeni öğrendim bunları. minimallik açısından hoş

Daha çok farklı SBC'ler var, ilginizi çekerse ETA Prime ve ExplainingComputers kanalları bu konular hakkında güzel içerikler üretiyor.
valla hoşuma gitti ne yaşan söyleyeyim. kanallara göz atacağım. teşekkürler hocam elinize sağlık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,209,200
Üyeler
194,893
Son üye
aligulfdn
Geri