Adam diyor ki sana önerdiğimiz güç kaynakları zaten yeterli olacak, illa asus msi arama diyor. Ki asus ve msi ın güç kaynakları sizin baktığınız bütçedekilerden çok farklı değil. Arkadaşın rog thor güç kaynağı gibi 20k olan bir model almadığın sürece o hissetmek istediğin ultra süper kalite...
Hocam şöyle düşün
Kendi güç kaynağını üreten markaların ürünleri daha uygun fiyatlı oluyor. Mesela high power ın 5000 tl ye sunduğu özelliği msi veya asusta almak isterseniz 8000 tl ye çıkmanız lazım.
Asus msi gibi markaların pahalı olma sebebi ürünü güç kaynağı üreticilerine ürettirip marka...
Hocam benim ekran kartım eski 2060 7500f kombosu 250w ı zor çektiği için 0 desibel açık kullanıyorum. Hiç fan çevirmiyor. Bobin sesini duymanız için pazar sabahı saat 7 de kalkıp kasanın dibine gitmeniz lazım. Gerçekten 0 desibel diyebilirim. 600 700 w çeken sistemde de fan çevireceği için bobin...
3.1 i sorunlu değil diye biliyorum. Ben risk almayıp 10k ya rog aura 1200g almıştım. Çok şükür sorun çıkarmadı. Tuf 1200w olanı bilmiyorum. Raijintek vs de güven vermedi açıkcası.
9700x değeri bilinmeyen pırlanta bence.
1080p fps oyunu da oynatır 2k 4k da oynatır.
1000fps derdiniz yoksa x3d almayın boş yere.
Yüksek çözünürlük kullanacaksanız direkt 9700x alın.
Rog aura 1200g kullanıyorum, önermek isterdim ancak 9k yerine 13 14k lara çıkmış.
NZXT C1200 bakabilirsiniz atx 3.1 olanı 11.7k 3.0 ı 10k (Güç kaynakları sık sık indirime giriyor) 8k lara 1000-1200w A tier güç kaynağı düşürürsünüz.
Güç kaynağı alırken sadece sistemin çekeceği watt olarak...
Buzdolabının aynı ölçülere sahip siemens olanını kullanıyorum, memnunum. Bosch ve siemens aynı fabrikanın ürünü, hangisi bayiden alırken ucuza geliyorsa alabilirsin.
Diğer makineler aşağı yukarı aynı ama buzdolabını 1 defa alıp sağlam almak lazım.
Psu yu çok dandik bir şey almadığınız sürece sıkıntı çıkmaz.
Son nesil amd ekran kartları cidden başarılı oyun için kesinlikle alınır. İş yapacaksanız almayın.
Fps oyuncusu olduğunuz belli oluyor 540hz ile.
Seçtiğiniz parçalar dengeli (Ben olsam seçtiğiniz parçaları tutar, güncel 850w psu alır, yakın zamanda ekran kartı alacaksam 5070ti, 5 6 ay bekleyeceksem çıkış yapacak olan 5070 süper veya 5070ti süper ile 2k monitör alır keyfime bakardım.
Güç kaynağını da 850w japon kapasitörlü bir model...
Psu hariç herşeyi ikinci el alabilirsiniz, yalnız ikinci elde fiyat farkı ciddi derecede değilse taksitli 0 alın. Baktınız kelepir ürün var ikinci el alırsınız. 5-6 tane bilgisayar topladım ikinci el olarak, hiçbir sıkıntı yaşamadım. Gidip görerek alırsanız sorun çıkma ihtimali çok az olur...
Parça parça isteyen arkadaşlar var, işin garibi ssdleri söküp satınca sistemin çalışır durumda olduğunu kanıtlamak zorlaşacak.
Diğer sistemden aktarma yapılacak falan uzun iş.
Pahalı veya fazla ucuz dediğiniz parçalar varsa güncelleyelim. Hem hızlı satılsın hem de çok öldürmemiş olalım. Bütün sistemin ederiyle bir macbook çözeceğim dedim.
Sistem arkadaşıma ait evlendiği için elden çıkarmak istiyor. Ekran kartı hariç sistemin diğer parçaları dengeli. Çevre birimleri taze alındı. Set olarak versek daha iyi olur ancak kimse toplu para bağlamak istemez. Herhangi bir yere ilana koymadım henüz. Göz gezdirip ortalamanın altında fiyat...