Arama sonuçları: *

1. Senoly

AM5 İŞLEMCİ TAVSİYESİ

Ekran kartınız yetiyorsa tamamdır, sadece X870 anakart ve 9700X parasına, RAM dahil ettiğinizde 5800X3D ve 9070 XT alırsınız diye söyledim. Oyun performansı 7000 serisinden farklı olmayacak çünkü bu işlemcilerden. Çok çekirdekli işlerinizde de bu işlemciler sandığınız kadar çok geride değiller...
  2. Senoly

AM5 İŞLEMCİ TAVSİYESİ

Kullandığınız anakarta elinizdeki 5600'ü satıp 5700X3D/5800X3D alıp geçerdim ben olsam. Kalan bütçeyi de ekran kartına ayırırdım.
  3. Senoly

Bios güncellemesinden sonra mouse çalışmıyor

Fare başka bir pc/lapota çalışıyor mu peki? Çalışıyor ise Komut İstemi'yi açın, set devmgr_show_nonpresent_devices=1 start devmgmt.msc bunu yapıştırın enter'a basın. Açılan aygıt Yöneticisinde > Görünüm > Gizli Aygıtları Göster seçin Evrensel Seri Veri Yolu Denetleyicileri altında soluk...
  4. Senoly

EK RAM ALMAYI DUSUNUYORUM

16MB L3 ön belleği olan bir işlemcinin 4060 ile verebileceği daha fazla bir FPS olacağını sanmıyorum, optimizasyonu da yetersiz olan bir oyunda. Tek kanal ram kullanarak da zaten işlemciden %10-15 daha kısıyorsunuz ve iyi bir ram de değil elinizdeki. Bir sorununuz yok sadece bileşenlerinizin...
  5. Senoly

9800X3D işlemci A620 chipset anakartla çalıştırılarsa nolur

Daha iyi bir A620 lazım 9800X3D için, onun parasına da daha iyi B650'ler var zaten. İşlemciyi oyunlarda 70-80w civarında tutarsanız kullanırsınız ama.
  6. Senoly

Full hd ile 2k arasında cok ffark varmı

PC performansınıza göre seçim yapın derim. Bence pek bir fark yok, uzak oturuyorsanız özellikle hangisi 2K anlamazsınız bile. 2K kullanıcısı olarak söylüyorum, 4K oynadıktan sonra FHD/2K arasında pek fark olmadığını göreceksiniz.
  7. Senoly

Öneri AMD ZEN 6 b850 ve üzerine geliyor

Gelir hocam gelir, ziminle B650/X670E anakart var B850'lerden daha iyi olan. Bu adamlara anakart aldırmaya kalkarsanız, birde Intel soket beklendiği gibi iyi çıkarsa eldeki kuşu kaçırırsınız. Böyle düşünceleri varsa bile geri adım atarlar, attırırlar.
  8. Senoly

PC'nizin performansı nasıl?

5090'lı dünyada 9070 XT'nin 9.9 alması ne kadar gerçekçi bir analiz acaba.
  9. Senoly

Öneri 9800x3D mi 9900x3D mi?

Öyleyse saf oyun için 9800X3D, oyun + çok çekirdekli işleriniz varsa 9950X3D alın.
  10. Senoly

Öneri 9800x3D mi 9900x3D mi?

Oyun için çift ccd'li işlemci almayın gereksiz. Nebi Akgün'ü dinleyin çalışma mantığını anlatıyor çift ccd'li işlemcilerin oyunlarda. 2K için 9800X3D'de gereksiz, 7600X kullanmaya devam edin %90 oyunda benzer FPS alacaksınız. Yayınları da ekran kartı yapıyor.
  11. Senoly

bilgisayar SIYAH EKRAN VERIYOR

BOOT diskini bulamıyor sistem o yüzden BIOS'a atıyor sizi. SSD'niz yerinden oynamış olabilir.
  12. Senoly

Çözüldü✓ RX 9070 için Ryzen 7 7800X3D mi, Ryzen 7 9700X mi mantıklı?

2K için 9700X daha doğru bir tercih olur. FPS oynamıyorsanız hele X3D almanın gerçekten bir esprisi yok. Render tarafında da daha güçlü.
  13. Senoly

50 BİN BÜTÇE EN İYİ TERCİH

50.6K 7800X3D + 9060 XT Sistem 14.3K 7800X3D CPU FPS oyunları için X3D bir işlemci tercih etmelisiniz. Geniş ön-belleği bu oyunlarda ciddi fark yaratıyor...
  14. Senoly

Öneri İşlemci yükseltmek istiyorum ?

5700X öneririm bende.
  15. Senoly

Öneri Racing Simulator İçin Monitör Tavsiyesi

3 Monitör yerine 49" Samsung Odyssey Oled G9 tercih edebilirsiniz. Bu monitörü takip edin, 25k civarlarına düşüyor. 3'lü set almak içinde 27" altına düşmeyin, 2K/1080p nasıl kullanacağınıza karar verip öyle konu açın. Aynı model monitörleri alın, renk farklılıkları veya yenileme hızındaki küçük...
  16. Senoly

ACİL anakart tavsiyesi

Wi-fi vs olsun F/P olsun diyorsanız bunu alın. Bu fiyata daha böyle anakart bulamazsınız. WI-FI şart değilse B650M-R alın geçin. 7800X3D için yeterli.
  17. Senoly

RIVATUNNER AÇIKKEN OYUNLAR AÇILMIYOR.

Çünkü 3. parti bir yazılım ve çoğu oyun saydıklarınız birebir uyuyor zaten (BattleEye, Easy Anti-Cheat) bunu hile unsuru olarak görebiliyor. Görmeyen oyunlarda ise overlay çakışması oluyor ve çökmeye sebep olabiliyor. Bazı oyunlarda da Application detection level çakışması oluyor, ya göremiyor...
  18. Senoly

ACİL anakart tavsiyesi

Ömürlük olur. Wi-fi mevcut. https://www.sinerji.gen.tr/colorful-battle-ax-b650a-gha-wifi-v14-7600mhz-oc-m2-am5-atx-anakart-p-56469?utm_source=comp_epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel
  19. Senoly

Yeni toplanan pc çökme sorunu

BIOS güncelleyin, ram freansını biraz düşürün. Sorun devam ediyorsa PSU kaynaklı olma ihtimali de var.
  20. Senoly

Moza R5 vs PXN V12 Lite

ETS 2 ve Forza için çok fark etmez ne alacağınız ama AC ve F1'de daha iyi pedallara ihtiyacınız var. SRP-Lite için performans kiti şart o oyunlarda arkadaşın dediği gibi. 2.5k civarındaki bu kit ile stok haline göre çok daha iyi olur frenler. İleride kendiniz de frenlere daha sert bir yayda...
Geri