Arkadaşlar merhaba ben yurtdışında çalışıyorum, kendime yeni bir pc toplamak istiyorum boş zamanlarımda oynamak için böyle bir pc dizdim ama önerilerede açığım çok teşekkür ederim şimdiden. Not: Intel arc sitede fiyatı çıkmasada 300 euro civarı
https://be.pcpartpicker.com/list/
ben biosu çok kurcaladım yanlış bir şeyler yapmış olmam olası :D bios reset çekeceğim ve core performans boosterı disable yapmamı söylediler overclooğu yapan oymuş sanırım.
1593687379
inanın herkes başka bir şey söylüyor benimde kafam allak bullak oldu..
stok macunu vardı pompada onunla o değerleri aldım şuan xigmatekin macununu sürdüm tekrar taktım pompayı stresse sokunca 75 ila 81 derece arası aldım,voltajım 1.45 herkes 1.35'e düşürmemi söylüyor çünkü anakartım otomatik overclook yapmış sanırım..
macunu yeniledim 75-81 derece arası oldu,vatandaki arkadaş senin voltajın çok yüksek overclook modunu acmıs anakartın stresse sokunca o sıcaklıklar normal dedi voltajını düşürmemi söyledi..
arkadaşlar bilgisayarımı yeni topladım amd 9 3900x var sıvı soğutucum thermaltake 240mm 3.0 rgb cooler stresse sokunca 86 87 85 derecede geziyor normal mi ?
Güncelleme : yeni macunla 75 ila 81 derece arasına düştü
Arkadaşlar kablolama sorunu yaşıyorum 8 pinlik CPU kabloyu yetiştirebildim ama 4 pinlik kablonun boyu yetişmiyor, bu işlerden hiç anlamıyorum nasıl çözebilirim?
PSU: Corsair RM750X
MB: ASUS ROG STRIX X570-F