Neler Yeni

Aida64 Stress testinde cpu'nun çok ısınması

Ouzkskn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,345
İsim
....
under volt yapmasam sorun olur mu ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

benim o değerli görmem normal mi yani ?

Sorun olmaz. UV işlemi yapmasanız size kalmış bir şey.

Ben bu işlemi yapmadan önce işlemci boşta 60 Derece'yi yük altında bahsettiğiniz değerlere görüyordum.

Değerler normal.

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
under volt yapmasam sorun olur mu ?

benim o değerli görmem normal mi yani ?
biraz normal deyil yani. cok yüksek.
kesin montaj bi hata olmustur veya thermal macu az sürmüslerdir.
veya en kötü ihtimal plastik yapiskani socket üstünde unutmuslardir, sivi sogutuc blok altinda olur hep

kenzx1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
göktuğ sevgili
biraz normal deyil yani. cok yüksek.
kesin montaj bi hata olmustur veya thermal macu az sürmüslerdir.
veya en kötü ihtimal plastik yapiskani socket üstünde unutmuslardir, sivi sogutuc blok altinda olur hep
yarın termal macunu yenileyip tekrar geri bildirim yapıcam.

kenzx1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
göktuğ sevgili
Tmm dostum. Haber et
macunu yeniledim 75-81 derece arası oldu,vatandaki arkadaş senin voltajın çok yüksek overclook modunu acmıs anakartın stresse sokunca o sıcaklıklar normal dedi voltajını düşürmemi söyledi..

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
arkadaşlar bilgisayarımı yeni topladım amd 9 3900x var sıvı soğutucum thermaltake 240mm 3.0 RGB cooler stresse sokunca 86 87 85 derecede geziyor normal mi ?
Termal macun sürüp doğru bir şekilde vidaları sıktınız mı?

kenzx1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
göktuğ sevgili
Termal macun sürüp doğru bir şekilde vidaları sıktınız mı?
stok macunu vardı pompada onunla o değerleri aldım şuan xigmatekin macununu sürdüm tekrar taktım pompayı stresse sokunca 75 ila 81 derece arası aldım,voltajım 1.45 herkes 1.35'e düşürmemi söylüyor çünkü anakartım otomatik overclook yapmış sanırım..

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
macunu yeniledim 75-81 derece arası oldu,vatandaki arkadaş senin voltajın çok yüksek overclook modunu acmıs anakartın stresse sokunca o sıcaklıklar normal dedi voltajını düşürmemi söyledi..

Ok macun güzel rakama geldin.
Lakin overclock sen mi active etmistim veya önceden onlar mi ?

Tmm ozaman sen cpu modus auto getir.
Olmadiya bios reset cek

kenzx1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
göktuğ sevgili
https://donanimarsivi.com/forum/konu/amd-3900x-uv-islemi-sonrasi-sonuclar.82704/ - bu linkten bakabilirsin.

4.3 Ghz 1.3'te kullanıyorum.

AMD'ye sitem ediyorum bu yüzden problem belli iken çözüm sunmamaları.

Eylül ayını bekliyorum AMD'nin yapacağı açıklama için.

3900X UV işlemi yapınca. İşlemci şaha kalkıyor. Sorun belli çözüm bekleniyor.

Şu anda %100 yük altında 65 - 70 derece görüyorum max. Corsair H150i Pro kullanıyorum.
UV nasıl yapabileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz acaba ? anakartlarımız aynı ama ben pek anlamıyorum teknik işlerinden..

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Öyle bir şey mi varmış? Neyse dene bakalım 1.35'e çek stress testine sistem mavi ekran verirse geri düzeltirsin.

kenzx1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
göktuğ sevgili
Ok macun güzel rakama geldin.
Lakin overclock sen mi active etmistim veya önceden onlar mi ?

Tmm ozaman sen cpu modus auto getir.
Olmadiya bios reset cek
ben biosu çok kurcaladım yanlış bir şeyler yapmış olmam olası :D bios reset çekeceğim ve core performans boosterı disable yapmamı söylediler overclooğu yapan oymuş sanırım.

Öyle bir şey mi varmış? Neyse dene bakalım 1.35'e çek stress testine sistem mavi ekran verirse geri düzeltirsin.
inanın herkes başka bir şey söylüyor benimde kafam allak bullak oldu..

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
UV nasıl yapabileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz acaba ? anakartlarımız aynı ama ben pek anlamıyorum teknik işlerinden..
Ryzen master ile en kolay. 1.35 yaz voltaja 4.2 ile başla arttır.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13

Bios'tan F7 basıp advanced ayarlara gireceksin. Orada CPU Core Voltage diye bir ayar var, onun üstüne tıklayıp manuel yapıcaksın. Hemen altında vereceğin voltaj çıkıcak. Oraya voltaj yazıcaksın. Sana tavsiyem:

Önce 1.35V ver ve çık Prime95 testi yap ve sonuç stabil çıkarsa voltaj düşür ve tekrardan test yap. Böyle böyle bilgisayar açılmayana kadar en düşük voltajı bul. Diyelim ki voltajı çok az verdin bilgisayar açılmadı o zaman bi önceki voltaja geri getir ve en iyi voltajı bul.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,477
Üyeler
164,679
Son üye
gullux1
Top Bottom