Arama sonuçları: *

1. syamfox

Lian Li O11 Dynamic Mini V2 Flow Kasa Alınır mı?

Arkadaşlar bir kasa alacağım da 6 taksit şeklinde amazonda Lian Li O11 Dynamic Mini V2 Flow buldum 6.300'e. Benim anakartım MSI X870E Edge Ti ATX ve PSU'm ise NZXT C850. Gönlüm bu Lian Li kasası almaktan yana ancak anakartım ATX olduğundan sıkıntı yaşar mıyım diye korkuyorum. Kendisi ATX için...
  2. syamfox

Ryzen 7 9800x3d Vs Gen5 2tb M.2 SSD

sıfırı 13.5-14k civarında ama kioxia’ların gen5’leri de 15.5-16k civarlarında olduğundan gen5 daha mantıklı gibi değil mi peki? Ya da üstteki arkadaşın dediği gibi 7800x3d + 1tb gen4 4000 okuma üstü de bakabilirim
  3. syamfox

Ryzen 7 9800x3d Vs Gen5 2tb M.2 SSD

Arkadaşlar merhabalar tekrardan. Ramlerden sonra son bütçem kaldı diyebilirim. Şu an WD 500GB Gen3 M.2 SSD 3000/1500 kullanmaktayım ve doğrusu depolamadan da hızlardan da sıkıntı çekiyorum. Sizce 20 bin civarı bütçeyi işlemci mi yoksa m2 ssd'ye mi yatırmalıyım? GEN4 2TB'lar da hemen hemen Kixoa...
  4. syamfox

MSI X870e Edge Ti Vs Gigabyte X870e Aorus Elite Ice

Arkadaşlar çok teşekkür ederim MSI siparişi verdim, çarşamba günü Gigabyte kapıma geldiğinde iptal edeceğim. Parasını da birkaç gün içerisinde alırım.
  5. syamfox

Bu rami de gördüm de maalesef Sinerji ile 2020 yılında değişim ürünü yüzünden papaz olduktan sonra direkt siteyi bireysel olarak tercih etmiyorum.
  6. syamfox

Evet 1000 TL daha ucuz MSI. Benim işte aklımı karıştıran tek durum Patriot Ramler. Dual Kit 30 bin civarı olduğundan tek tek alırsam 25 bin. Ve 2 hafta önce bu forumda Gigabyte X870 anakart kullanan arkadaş bu kombinasyonu yapmış ve Dual Channel kullandığında hatalar almış, Corsair Dual Kit...
  7. syamfox

1000 tl fark var ancak bankayla ve amazonla görüştüğümde 2 gün içerisinde tam parayı iade edeceklerini belirttiler. Normalde 12 taksit almıştım vadesiyle 19 bine gelmişti ancak iade olursa hepsini geri alabiliyorum. Fark konusunda MSI arayüzleri Gigabyte'a göre daha iyi ve sıvı soğutmam da MSI...
  8. syamfox

Arkadaşlar merhaba şu an kargoda olan bir Gigabyte X870E Aorus Elite Ice anakartım var ancak daha uygun fiyata Msi X870E Edge Ti buldum. Yakın zamanda da Patriot Ram alacağım da sorunsuz çalıştırmak istiyorum. Gigabyte anakartı iptal edip MSI almalı mıyım sizce?
  9. syamfox

Öneri 2x16 Ddr5 Ram Önerisi

Merhaba arkadaşlar yakın zamanda ram almayı düşünüyorum da bütçem maksimum 25.000 TL civarında. Tek tek Patriot 6000Mhz CL30 ramleri mi tercih etmeliyim yoksa ikinci elde kutulu, faturalı ve 16 ay Türkiye distribütörü garantili Corsair CL36 ramleri mi tercih etmeliyim? Farklı ram önerileriniz...
  10. syamfox

X870e Aorus Elite Wıfı7 Ice Anakart İyi Midir?

Çok teşekkür ederim, size de hayırlı olsun. Bakalım ben de ilk defa 870 serisini kullanacağım. A620M H rev1.0’ımda mesela çoğu ayar ve bağlantı girişleri de olmadığından bazı konularda sıkıntı çekmiştim. Özellikle Gigabyte’ın sitesini incelediğimde bu anakartta AI ram boostu falan olması da...
  11. syamfox

Yani ilgili konu linkindeki arkadaş gibi Patriot 2x 1x16 aldığımda A2+B2 slotlarında mavi ekran ve stabilite sorunları yaşamayayım da o bana yeter. Ama bu genel yorumlara bakacak olursak dediğiniz şekilde elle ayarlamalarla sanırım bu tarz problemlerin önüne geçiliyor. Umarım benzer ve/veya aksi...
  12. syamfox

Yani evet 48GB hali de güzel sadece bana özellikle tek sıkıntısı var taksit seçeneği yok onu yazmayı unutmuşum. Tek çekim 30.000 tebilion’da. Patriot bazen amazonda peşin fiyatına 9 taksite kadar çıkabiliyor onu beklemek daha doğru olacak gibi ya da uyguna ikinci el 20.000 civarı PG ile 2-3...
  13. syamfox

Hayırlı olsun çok güzel fiyata almışsınız. Benim bütçem 20.000 civarı olduğu için mecburen 2x16 alacağım gibi ya da 2x 1x16 Patriot. Aslında tebilion’da 30.000’e 48gb 6000 cl36 Corsair var ama Micron çip olduğundan ve de işlemcimi 6 ay sonra x3D ‘ye geçireceğimden dolayı bana sıkıntı...
  14. syamfox

İkinci elde inanın Patriotları 20.000 den satıyorlar ve de seri numaralarına baktığımda birbirlerine yakın bile değiller 1 senelik fark olanlar bile var. O yüzden Patriot alacaksam bile büyük ihtimal Amazondan ya da Hepsiburada üzerinden peşpeşe 2 adet sepete ekleyip alacağım. Satıcılar da büyük...
  15. syamfox

O halde Patriot Viper Venomlar güzel manuel ayarlamayla birlikte (her ne kadar kendinin XMP ve EXPO1 profilleri olsa da) tek tek ayrı 2 adet 1x16 alındığında sorunsuz çalıştırabilirim değil mi? Zaten birkaç satıcıyla soru sor bölümünden iletişime geçtiğimde genelde peş peşe seri numaralı...
  16. syamfox

6 ay sonra 9800x3d’ye geçeceğim de önden bu şekilde almıştım 1788002928 Düz x870 beyazı da amazonda 15 bin olması lazımdı da ben x870e olanını tercih etmiştim o da şu an sanırım 17.000 olması lazım ben 12 taksitle 19.000’e aldım 1788002998 6 ay sonra 9800x3d’ye geçmeyi planlıyorum ama benim...
  17. syamfox

Merhaba, dün Amazon’dan 12 taksit 19.000’e Gigabyte’ın X870E Aorus Elite WIFI7 Ice modeli + (6.400TL) NZXT C850 850W 80+ Gold ATX 3.1 aldım. Sizce bu parçalar nasıldır? Ayrıca 2. elde de 2x16 dual ram almayı düşünüyorum. Ancak bir sorum olacak sizce tek tek 2 tane 1x16 Patriot Viper Venom 6000...
  18. syamfox

Oyunlarda 'sürekli' Olarak Anlık FPS Drop

1-2 gün önce Msi Mag CoreLiquid i240 sıvı soğutucu almıştım şu anlık onu kullanıyorum. Daha öncesinde stok fan kullandığımdan ötürü ısınınca FPS düşüşleri oluyordu. Şu anlık işlemcim tam yükte 55-65 derece arasında çalışıyor. Dediğiniz şekilde X3D işlemciyi ilerde düşünüyorum. Şu anlık ilk...
  19. syamfox

Öncelikle çok teşekkür ederim. Görseldeki 14999MB kullanımı evet maalesef ki RAM kısmı. En kısa sürede Dual 32GB Ram'e geçmeyi düşünüyorum. Dediğiniz şekilde DX11'e de geçiş yaptım. Bu arada oyunu 3.5" HDD'ye kurmuştum şu an Gen3 SSD'ye alınca biraz daha düzeldi ancak yine de FPS droplar oluyor...
  20. syamfox

Merhaba, oyunlarda genel olarak anlık şekilde FPS droplar yaşıyorum. Geçenlerde bununla alakalı konu açmıştım ve sıvı soğutucu alarak 95 derecede olan işlemcimi ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere 55-65 derecelere kadar indirebildim. Ancak bu anlık FPS drop yememin kesin sebebi artık Single...
Geri