Arama sonuçları: *

1. Ram_kafasi

Bilgisayarınızda Hangi İşletim Sistemleri Var?

Tamamdır, sıkıntı yok. :)
  2. Ram_kafasi

Ne alaka? Ya sabır. Her neyse, tartışmaya girmek istemiyorum. Herhalde herkes Windows kullanacak gibi bir zorunluluk vardı da ben bilmiyordum, kusura bakmayın. Ayıp oldu.
  3. Ram_kafasi

Sadece Fedora, Pop!_OS, Arco Linux vb. Dağıtımları sistemde barındırıyorum. İllaki sistemde Windows'un bulunması zorunlu mu da anket seçeneklerinin tamamında o var?
  4. Ram_kafasi

Linux İşletim Sistemli Bilgisayara Windows Kurulurmu , Kurulabiliyorsa Nasıl?

Nasıl normal Windows'u bilgisayarınıza kuruyorsanız aynı yöntemle kurulumu yapacaksınız. WoeUSB ile USB belleğe Windows 10 imaj dosyasını yazdırın daha sonra normal kurulum aşamalarını takip edin. Ayrıca anlayın artık, Linux bir işletim sistemi değil çekirdektir.
  5. Ram_kafasi

Dual Boot ile Linux Mint Kurarken Hata

İstediğiniz zaman disk birleştirme işini yapabilirsiniz.
  6. Ram_kafasi

Dual Boot ile Linux Mint Kurarken Hata

Dağıtım önerisi işine geleceksek Fedora'yı dene derim. :) 1616613986 Deepin OS yerine UbuntuDDE'yi önermek daha iyi olurdu. :)
  7. Ram_kafasi

Minecraft için Java nasıl yüklenir Linux'a?

İndirilenler klasöründe olabilir büyük ihtimalle. :)
  8. Ram_kafasi

Minecraft için Java nasıl yüklenir Linux'a?

https://java.com/tr/download/linux_manual.jsp Bu siteden gerekli dosyayı indiriyoruz öncelikle, bundan sonra ise sudo apt install java-package kodunu giriyoruz, daha sonra ise indirdiğimiz sürümün olduğu dizini terminalden "CD" komutu ile açıyoruz, sonra ise make-jpkg dosyaadı ; sudo dpkg -i...
  9. Ram_kafasi

Linux mint cinnamom sudo apt update komutu donuyor

Hatalı veya sistemde sorun çıkartabilecek bir depoyu sisteme ekledin mi?
  10. Ram_kafasi

Pardus neden kullanılmaz? (GÜNCELLENDİ)

Pardus'un asıl sorunu geliştirici ekibin projeye yeterli önemi vermemesinden kaynaklanıyor. Geçen günlerde bir güncelleme yayınladılar ama onun da çok bir işe yaradığını söylemek zor olabilir. Pardus'un anlam veremediğim bir noktası da eski sürüm çekirdek kullanmasıdır. Çekirdek sürümünü gelen...
  11. Ram_kafasi

[Rehber]GRUB ekranınızı kişiselleştirme / Başlangıç ekranını değiştirmek

Merhabalar, geçen günlerde TerminaldenKurtulun programını geliştirirken bazı paketlere göz atıyordum ve karşıma GRUB Customizer adlı bir paket denk geldi ve bu paket benim gerçekten hoşuma gittiği için size bu gün GRUB Customizer ile nasıl bilgisayarınızın açılış kısımına istediğiniz fotoğrafı...
  12. Ram_kafasi

[Karşılaştırma]Masaüstü ortamları incelemesi

Evet, sorumuz gayet açık ve net. Her masaüstü ortamının bir avantajı ve dezavantajı bulunmaktadır. Bunları daha önce başka yerlerde de paylaştığım şu incelemeden anlayabilirsiniz: 1.LXQT/LXDE Genelde Lubuntu adlı GNU/Linux dağıtımı sayesinde adını sık duyar olduğumuz LXDE ve LXQT masaüstü...
  13. Ram_kafasi

Windows'dan Linux'e Geçmek

Tabii ki, yardım edebilirim. Bu arada isterseniz kullanımı daha da basitleştirmek adına yakında yakında mart ayı güncellemesi ile sesli asistan özelliği, Arch ve Fedora desteğini getireceğimiz bir özgür yazılım olan Terminalden kurtulun programını deneyebilirsiniz. Kullanımı daha da...
  14. Ram_kafasi

Kurulum işlemi aslında bazı dağıtımların sağladığı kurulum yardımcı programları ile gayet basit bir şekilde halledilebiliyor. Linux Mint dağıtımını kullanacağını farz ediyorum. Kurulum sırasında "Başka bir şey" seçeneğine basın daha sonra diskinizi seçin ve "Dosyalama türü" seçeneğini "EXT4"...
  15. Ram_kafasi

Archman Wiki sayfasına bakmanı öneririm. Yeni başlayan insanlar için adeta bir nimet orası.
  16. Ram_kafasi

Kaçma, gel bakayım sen buraya.(!) :D
  17. Ram_kafasi

Uzun zamandır bu dağıtımlar ile haşır neşir biriyim, NVIDIA ekran kartı olmasaydı hiç düşünmeden Fedora'ya geç derdim ama Fedora'nın sürücü yöneticisi programı yok, sürücüyü el ile kurman gerekli. Açıkçası sistemin her tarafını kurcalamak yapabileceğin güzel bir aktivite olabilir. Bu arada...
  18. Ram_kafasi

Başlangıç dağıtımı olarak Ubuntu'yu önermiyorum. GNU tasarısını hiçe sayan ve her geçen gün özgür yazılımdan bir adım daha uzaklaşan bir dağıtımın önerilmesine karşıyım doğrusu. Ubuntu'dan çok daha iyi alternatifler bulunmaktadır.
  19. Ram_kafasi

Bu işler için son kullanıcıya yönelik dağıtımları tercih edebilirsiniz. Zoom gibi programların GNU/Linux dağıtımlarına desteği bulunmaktadır hatta benim de içinde bulunduğum bir proje ile beraber Zoom'u Türkçe olarak kullanabilmektesiniz. Örnek görseli şöyle göstereyim(Bu yama sadece GNU/Linux...
Top Bottom