Neler Yeni

Dual Boot ile Linux Mint Kurarken Hata

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
Merhaba,
Dual Boot ile 30 GB boş alan ayırdım, 30 GB'lık boş alana Linux Mint kuracaktım. Bunun için 16GB Flash Belleğe Rufus ile Linux Mint Cinnamon iso dosyasını kurdum. Buraya kadar her şey normal idi, sonra PC'yi yeniden başlatıp Boot menüsünden Flash Belleği seçtim, sonra karşıma şöyle seçenekler çıktı:

Start Linux Mint (sürüm adı) Cinnamon 64-bit
Start Linux Mint (sürüm adı) Cinnamon 64-bit (Compability Mode)
OEM İnstall
Check the integrity of the medium

Ben buradan 2. seçenek olan Start Linux Mint (Compability Mode) seçtim, bir süre sonra durum ekranda bir sürü yazı var ve en altında "Scanning disk for index files..." hatası ile sonlandı ve hiç bir şey yapılmıyor o ekranda. PC'yi manuel olarak kasadan kapatmak zorunda kaldım ve Windows ile tekrar açtım ve konuyu yazdım. Yardımlarınızı bekliyorum...

p2n5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
parallel
Fedora(Paket bulmakta zorlanabilirsin fakat son kullanıcı için uygun)
Deepin
MX(Son kullanıcı için orta uygunlukta fakat zor değil)

Benim sana buradan önerim MX olurdu. İçinde çok iyi araçlar bulunuyor. Paket yöneticisisi sayesinde istediğin uygulamayı indirebilirsin. Distrowatch top1 dağıtım aynı zamanda. Installer'ı da Ubiquity değil, Debian tabanlı bir dağıtım. Takıldığın yer olursa konu açıp beni etiketlersin, dönmeye çalışırım. :)

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
Deepin

Benim sana buradan önerim MX olurdu. İçinde çok iyi araçlar bulunuyor. Paket yöneticisisi sayesinde istediğin uygulamayı indirebilirsin. Distrowatch top1 dağıtım aynı zamanda. Installer'ı da Ubiquity değil, Debian tabanlı bir dağıtım. Takıldığın yer olursa konu açıp beni etiketlersin, dönmeye çalışırım. :)
Teşekkür ederim, ben ekstra bir disk alıyım ona kurayım o zaman. Daha kolay olur benim için yer açısından. Ben şimdi bu 30 GB boşa ayırdığım alanı tekrar birleştirebiliyor muyum?

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Ramkafasi
İlgilendiği Kategoriler
GNU/Linux
Her seyi kurarken sorun yok isimlendirme kısmına kadar, oraya gelince sürücü çöktü hatası alıyorum. Tekrar açınca install programını sorun gidiyor. Neyse başka bir dağıtım önerirseniz yükleyebilirim, ama son kullanıcı için uygun olsun, arayüzü güzel olan. Yeni Linux deneyimlemeye çalışıyorum, hata ile başladık :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca ek olarak şöyle bir şey ekliyim, Scanned disc for packing files... kısmında bekledim ve "FAILED" yazısı belirdi o akan panelde kırmızı bir şekilde. Ama ne yazdığını göremedim hemen geçti gitti, sonra Linux arayüzü açıldı
Dağıtım önerisi işine geleceksek Fedora'yı dene derim. :)

Deepin

Deepin OS yerine UbuntuDDE'yi önermek daha iyi olurdu. :)

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
@Ram_kafasi Müsait iseniz, bir soru soracağım. Ben dual boot için ayırdığım 30 GB alanı tekrar birleştirebiliyor muyum?

p2n5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
parallel
Dağıtım önerisi işine geleceksek Fedora'yı dene derim. :)

Deepin OS yerine UbuntuDDE'yi önermek daha iyi olurdu. :)

Ubiquity kurulumu yapmayan dağıtım önerisi yapmıştım. UbuntuDDE Ubiquity kullanıyor, ve arkadaş sorun yaşadığını söyledi.

@Ram_kafasi Müsait iseniz, bir soru soracağım. Ben dual boot için ayırdığım 30 GB alanı tekrar birleştirebiliyor muyum?

Evet hatta nasıl yapacağınızı anlatayım:

Bu işlemi yapmadan önce Live özelliği bulunduran bir Linux kalıbına ihtiyacınız var.

Kod:
sudo apt install gparted && gparted

Komutunu terminale verin. Ardından açılan pencerede diskinizi seçin ve silmek istediğiniz bölüme sağ tıklayıp Delete tuşuna basın. Ardından genişletmek istediğiniz bölüme gelip Resize(Boyutlandır) seçeneğine tıklayın ve sağdaki oku sona kadar sürükleyin. Diskiniz genişlemiş olacak.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,011,543
Üyeler
160,261
Son üye
lyrenxh
Top Bottom