Arama sonuçları: *

1. E

Tüm Bütçeyi Tek Laptopa Gömmek mi Yoksa Masaüstü + Hafif Laptop Mu?

Dostum çok büyük bir projeyi okulda laptopında sıfırdan derlemeyeceksen low-level bütçe işi bir laptop bile seni götürür. Yazılım araçları, üzerinde çalıştığın projeye göre, o kadar da kaynak tüketen yüksek donanımlı cihazlar isteyen yapılar değillerdir. Kaldı ki, yazılım amaçlı kullanıyorum...
  2. E

Tüm Bütçeyi Tek Laptopa Gömmek mi Yoksa Masaüstü + Hafif Laptop Mu?

Dışarıdaki işinin ne olduğunu düşün ona göre bence Laptop'a fazla para gömme. Evde, elinde canavar gibi bir cihazın var. Eğer hem mobilite hem de performans ihtiyacın yoksa o bilgisayarı şu dönemde, donanım fiyatlarının uçuşa geçtiği zamanda satmak enayiliktir bence dostum. İyi akşamlar.
  3. E

Honeywell Ptm7950 Nerden Bulunur ?

Böyle alternatifler olduğunu bilmiyordum. Teşekkür ederim.
  4. E

Amazon Linklerini Temizleyen Script (2.3 Sürümü)

YouTube linklerinin sonundaki 'si', yani source identifier (kaynak belirleyici) gibi düşünün. Ne Amazon linklerindeki o fazlalıklar ne de YouTube videolarını paylaşırken attığımız linklerdeki si=xxx şeklindeki parametreler bizim yararımıza; bunlar tamamen dijital bir web ağı (sosyal grafik)...
  5. E

Yardım Samsung Isınma Problemi

S22 çıkışında da kötü bir SoC ile gelmişti zaten. Cihazı alırken hata yapmışsın. O yıl benim telefon pazarını en çok takip ettiğim yıldı ve herkes Samsung'a övgülü, özgün küfürler yağdırıyordu "bu ne a**" diye. Sonra zaten S23'de akıllandılar ve harika bir cihaz yaptılar, sonra onu da pahalıya...
  6. E

Linux İşletim Sistemi Yardim

Oyun için Bazzite önerildiğini duymuştum. Hangi oyunları oynayacağına bağlı olarak geç veya geçme, geç ise hangisine geçeceğin de ne kadar Linux felsefesine yakınlaşacağına göre şuna geç buna geç, gibi dallanıp budaklanan bir soru-cevap bloğu bu bence.
  7. E

Ram Fiyatlarının Şişmesi ve Yapay Zeka Balonu

Oligarşi ile yönetilen dünya düzeninde biz piramidin en altındakiler için çok bir şey değişeceğini sanmıyorum. Sadece daha çok sağılacağız bence... Yine de optimizminizi sevdim, umarım söylediğiniz gibi olur.
  8. E

Ram Fiyatlarının Şişmesi ve Yapay Zeka Balonu

DRAM pazarı hep böyleydi, hatta U.S. onlara 2002'deki olaydan sonra "DRAM Cartels" diye isimlendirme bile yapmıştı. DRAM üretiminin fiziki zorluklarından ancak talebin çok fazla olmasından dolayı 3 büyük üretici de elinden geleni yapıyor. Zira 2023 döneminde arzı patlattıklarını farkına...
  9. E

Bir Adet Oyun Önerin.

Çok ilginç. Özünde bende chill takılmayı seven bir bireyim ama konu bu tarz şeyler olunca karmaşıklık, beynimi yakması, ne nereden geliyor nereye gidiyordu demek ve o yüzümde oluşan yanma hissi resmen bana zevk veriyor. Sanırım biraz mazoşistim herhalde asdjasjdasjdas Stoneblock'un ilkini...
  10. E

Bir Adet Oyun Önerin.

Star Technology, listeme aldım. Ya ben son zamanlarda ATM serisini o kadar oynadım ki.. Bıktım ya. Sürekli her şeyin sınırsız olması mühenidislik ruhuma iyi gelmiyor, nitekim grafiklerini sevmeme rağmen Satisfactory'i de o yüzden beğenemedim. Yapayda olsa benim bir constraint'e, bir "Hayır...
  11. E

Bir Adet Oyun Önerin.

Ben de tam şu anda GregTech'e sıfırdan başlıyorum, çok özledim! Fikrinize de kesinlikle katılıyorum. Çok grind odaklı olmasaydı FTB Continuum'un da başlangıç açısından fena olmadığını düşünüyorum. Paketin teması güzel ama sanki bazı yerlerde bekletme yöntemiyle yapay bir zorluk yaratılmış gibi...
  12. E

Kripto Alım-Satım Bilgi İhtiyacı

Yaklaşık 1 yıl öncesinde aktif trading yaptığım zamanlarda ben teknik analiz + news bazlı çalışırdım. Swing Trader olarak 1 haftalık grafikten başlar top-down analysis yapardım dolayısıyla ne takip etmek zor olurdu, ne de kaçırma şansım olurdu mantıklı gördüğüm tradeleri.
  13. E

Bir Adet Oyun Önerin.

Komple Modded MC Factorio?
  14. E

Yaz Ayı Sıcaklıkları Ekran Kartı Nasıl İyi mi

Belki bir kaç derece yüksek derdim de o kart için normal olabilir bilemiyorum... Ben genel olarak 70-75 lerde geziyorum ama saatlerce Genshin oynayan birinden GPU'yu ne kadar zorlamasını bekleyebiliriz ki. Konuyla ilgili arkadaşların ne diyeceğini merak ediyorum.
  15. E

Linuxta AMD Ekran Kartı İçin Yapay Zeka Önerisi

Eğer hız takıntınız yok ise llama.cpp yardımıyla vulkan arayüzü üzerinden modelleri çalıştırabilirsiniz, ben o şekilde VRAM + RAM kombinasyonuyla Gemma 4 26B A4B MoE Reasoning, Qwen3 8B, Gemma 31B Reasoning şeklinde kullanıyorum. Kaldı ki Cuda'nın %10-15 gerisinde olan vulkan ROCm'den garip bir...
  16. E

Linuxun yalnızca terminali kurulabilir mi?

Tam olarak ne amaçladığınızı bilmiyorum ama hemen hemen bütün Linux'lar "headless" dediğimiz bir DE olmadan kullanılabilir, kurulabilir. Sizi karşılayacak olan ekran bir terminal ve giriş ekranı olur, oradan sanki komut satırı açmış gibi kullanabilirsiniz.
  17. E

Upload Latency Nasıl Düşürürüm ?

Direkt eski bir x86 laptop'ı router haline getirip modem ile dağıtabilir. Ben öyle yaptım ve çok güzel oldu. Hem harika bir hobi projesi oldu hem de tailscale'ı ağıma resmen seamless entegre ettim. Ayrıca x86 tabanlı eski bir işlemci bile günümüzün hemen hemen en iyi SoC'li modemlerinden daha...
  18. E

Ram Krizi Ne Kadar Daha Devam Edicek

AI hegemonyası yavaş yavaş son bulmaya başlıyor ama genel sorun corpo'ların kafa yapısı. Transformer mimarisi altyapısı optimize edilmemiş, yapısal olarak verimsiz bir sistem olmasına rağmen insanlar hâlâ bu yapıya yatırım yapmaktan ve bunu kullanmaktan yana. Transformer'a rakip olan Mamba, RNN...
  19. E

PlayStation 2028'den İtibaren Cd Üretmeyeceğini Açıkladı

2024 yılında başlayıp 2025'in sonlarına doğru Ubisoft'u adeta bitiren The Crew vakasından ve lisans iptallerinden bihabersiniz, tamam. Ya da Steam'in artık oyun alırken vurgulu bir şekilde "Oyunu değil, sadece oynama lisansını satın alıyorsunuz" uyarısını göstermesini zorunlu kılan California AB...
  20. E

Hangi Rami Almalıyım Ddr4

İkinci elden 16 x 2 32GB DDR4 3200 Mhz Kingston Fury RAM aldım daha 1 hafta önce, bence sıfır RAM'e o paraları ödemek yerine ikinci elden bakın. 7000₺'ye hatta altı fiyatlara gayet kaliteli ürünler satan vardı ben araştırırken.
Geri