S22 çıkışında da kötü bir SoC ile gelmişti zaten. Cihazı alırken hata yapmışsın. O yıl benim telefon pazarını en çok takip ettiğim yıldı ve herkes Samsung'a...
Oyun için Bazzite önerildiğini duymuştum. Hangi oyunları oynayacağına bağlı olarak geç veya geçme, geç ise hangisine geçeceğin de ne kadar Linux felsefesine...
Oligarşi ile yönetilen dünya düzeninde biz piramidin en altındakiler için çok bir şey değişeceğini sanmıyorum. Sadece daha çok sağılacağız bence...
Yine de...
DRAM pazarı hep böyleydi, hatta U.S. onlara 2002'deki olaydan sonra "DRAM Cartels" diye isimlendirme bile yapmıştı.
DRAM üretiminin fiziki zorluklarından...
Çok ilginç. Özünde bende chill takılmayı seven bir bireyim ama konu bu tarz şeyler olunca karmaşıklık, beynimi yakması, ne nereden geliyor nereye gidiyordu...
Star Technology, listeme aldım. Ya ben son zamanlarda ATM serisini o kadar oynadım ki.. Bıktım ya. Sürekli her şeyin sınırsız olması mühenidislik ruhuma iyi...
Yaklaşık 1 yıl öncesinde aktif trading yaptığım zamanlarda ben teknik analiz + news bazlı çalışırdım. Swing Trader olarak 1 haftalık grafikten başlar...
Belki bir kaç derece yüksek derdim de o kart için normal olabilir bilemiyorum... Ben genel olarak 70-75 lerde geziyorum ama saatlerce Genshin oynayan...
Eğer hız takıntınız yok ise llama.cpp yardımıyla vulkan arayüzü üzerinden modelleri çalıştırabilirsiniz, ben o şekilde VRAM + RAM kombinasyonuyla Gemma 4...
Tam olarak ne amaçladığınızı bilmiyorum ama hemen hemen bütün Linux'lar "headless" dediğimiz bir DE olmadan kullanılabilir, kurulabilir. Sizi karşılayacak...
Direkt eski bir x86 laptop'ı router haline getirip modem ile dağıtabilir. Ben öyle yaptım ve çok güzel oldu. Hem harika bir hobi projesi oldu hem de...
AI hegemonyası yavaş yavaş son bulmaya başlıyor ama genel sorun corpo'ların kafa yapısı. Transformer mimarisi altyapısı optimize edilmemiş, yapısal olarak...