Equila isimli üyenin son içerikleri

1. E

Korsan Oyun Oynamak Hırsızlık Mıdır?

Ooof bende de var be kaç ay önce aldım Satis'i hala oynayacağım. Arkadaş bitirdi oyunu beni bekliyor bense hala... Ah ah, o zamanlar 50₺ idi Factorio ama enflasyonun ile değersizleşse bile benim için büyük paraydı, cebime 50₺ bile geçmiyordu alamıyordum şimdi bende bıraktığı etkiyle hala oynuyorum.
  2. E

Korsan Oyun Oynamak Hırsızlık Mıdır?

Benim fikrim şu: Oyunu korsan oynarsın, bakarsın beğenirsin ve sonra bitirirsin ama sonra adamlara haklarını ödemek için satın alırsın. Buna ben şöyle örnek vereyim kendimden: 2022 yılında Factorio'u fitgirl'de gördüm, dedim "bu ne ilginç oyun bir bakayım". Sonra oyuna öyle bağlandım ki 3-4 gün...
  3. E

Laptopa Ram Takarsam Düzelirmi ?

Hocam bence kesinlikle düzelir zira ben Windows'da sadece firefoxta 2 sayfa + discord açık 8-9GB RAM tükettiğini görüyorum işletim sisteminin. Artık Windows nazarında 16GB minimum bir standart haline gelmiş. Öte yandan naçizane tavsiyemdir güzelim SSD'e bu zamanda işkence etmeyin o kadar yüksek...
  4. E

Yardım Mouse ve Mousepad Önerisi

Bunun 3x large ve RGB olanı bende var. Temizlemek bir işkence yeminle ya... Ne yaparsam yapayım ölü deri hücrelerini çıkartamadım üzerinden, bir çözümü ya da fikri olan daha önce yaşamış ve çözmüş olan arkadaşlar bir akıl verirlerse sevinirim.
  5. E

Evdeki Eşyaları Takip Etmek İçin Bir Uygulama Geliştirdim

Hard fork etmeye bayılan biri olarak benim için hard-fork edilecek bir proje daha çıktı :D Elinize sağlık hocam, müsait zamanımda bir deneyeceğim. Eğer eklenmesine ihtiyaç var dediğim bir şey görürsem issue açarım. Keyifli çalışmalar!
  6. E

Sisteme Masa Önerisi

Benzer masadan bende de var, kardeşimde benden görerek aynısını aldı. İkimizinde en büyük şikayeti bir çekmecesi vs. olmaması ve altının boş ve kullanışsız kalması (gerçi ben homelab için bir şeyler doldurdum ancak onun ki ilgilenmediği için böyle şeylerle boş kaldı). Yani bence biraz daha...
  7. E

Recep Baltaş'ın artık Linux kullanmaya çalışması.

Eğer 2. bir GPU'nuz var ise biraz uğraşla passthrough ile KVM-based bir Windows kursanız şöyle 23h2 ya da enterprise falan, akar gidersiniz bence.
  8. E

Yardım Dhl Kargo Gönderiyi Teslim Almıyor!

Ya da belki de hizmet kalitelerinin yüksek olduklarından emin olmaları lazım? Kargolarla top oynamıyorlar ya /s
  9. E

Ekran Kartı Temizliği

Bence bu devirde "telefoncu, bilgisayarcı, elektrikçi, bisikletçi" (listeyi isimleriyle siz uzatın kafanızda) adı altındaki kimseye güvenmemeli. Kendi işinizi kendiniz yapın, içine ederseniz "En azından kendim ettim, bir şey öğrendim" dersiniz. Geçenlerde bir arkadaşım eve usta çağırmış, usta...
  10. E

❌İndirim Bitti! Intel Arc B580 - 10.500 Tl

12 GB VRAM'inden dolayı LLM Inference için değerlendirmeyi düşünüyordum, biraz daha araştırıp oyunlardaki bu dengesizlik o taraftada mı var diye baksam iyi olur. Düşünce ve deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler hocam.
  11. E

Windows Home Etkinleştirme İçin Nereden Lisans Alınır?

https://massgrave.dev/ Şu link olabilir mi? Edit: irm https://get.activated.win | iex Şu yani 😅
  12. E

Yardım Ets 2 De Afmf Açınca Fps Düşmesi

Ben deneyeli bayağı zaman olmuştu, dur yarın akşam bir deneyeyim bakalım merak ettim... Neyse, iyi eğlenceler hocam.
  13. E

Yardım Ets 2 De Afmf Açınca Fps Düşmesi

ETS 2'nin oyun motorunun verimsiz olmasından dolayı iyi çalışmıyor bence.
  14. E

Yardım Bu Google Crome Fazla Bellek Yemesine Çözüm Varmı?

Ben Firefox denedim ama Chromium tabanına göre rezalet bir durumda olduğunu fark ettim. Tekrar Chromium tabanlı bir şeye döneceğim ancak hiçbiri felsefeme uymuyor. Web'in tamamı iğrenç geliyor bana, mecbur kalmasam hiç web kullanmam...
  15. E

Windows 11 25h2 Den 24h2 E Nasil Donulur

Bence şu anda en kararlı ve en Microslop'un işleri berbat etmeden önceki sürümü 23H2'idi. Windows kullandığım dönemlerde 23H2'i kullanıyordum, hatta şu anda da VM'imde 23H2 yüklü.
Geri