Evdeki Eşyaları Takip Etmek İçin Bir Uygulama Geliştirdim

turkishnature

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
173
Selamlar,
Öncelikle hepinize hayırlı bayramlar
Kendi ihtiyacımdan yola çıkarak evdeki eşyaları daha düzenli takip edebilmek için açık kaynak bir ev envanteri uygulaması geliştirdim.
Amaç; evde hangi eşyanın nerede olduğunu, garanti/fiş bilgilerini, notları ve genel eşya kayıtlarını tek yerde tutabilmek. Özellikle taşınma, garanti takibi, sigorta için envanter çıkarma veya evdeki teknolojik ürünleri düzenli takip etme gibi durumlarda işe yarayabilir diye düşündüm.
Proje self-hosted olarak kurulabiliyor. İsterseniz Docker ile kendi sunucunuzda/NAS cihazınızda çalıştırabilirsiniz. Docker ile uğraşmak istemeyenler için kurulum işini kolaylaştıran bir launcher da mevcut. Kurulumla uğraşmadan doğrudan kullanmak isteyenler için ise web üzerinden ücretsiz kullanılabilen sürümü var:

Kaynak kod:

Henüz geliştirme aşamasında sayılır, bu yüzden eksik gördüğünüz yerler veya “şu özellik olsa iyi olur” dediğiniz şeyler varsa geri bildirim almak isterim.
Not olarak, geliştirme sürecinde yapay zekadan da aktif şekilde destek aldım. Kodlama ve tasarım tarafında AI destekli ilerlemek benim için hem öğrenme hem de üretim süreci oldu.

Ticari bir reklam gibi algılansın istemem; açık kaynak olarak paylaştığım, kendi ihtiyacımdan çıkan bir proje. Forumda homelab, NAS, self-hosted veya evdeki teknolojik ürünleri düzenli takip etme işleriyle ilgilenenler varsa işine yarayabilir diye paylaşmak istedim.

Ekler

• screenshot-categories-tr.webp
    screenshot-categories-tr.webp
    36.2 KB · Hit: 133
  • screenshot-home-tr.webp
    screenshot-home-tr.webp
    51.7 KB · Hit: 132
  • screenshot-inventory-tr.webp
    screenshot-inventory-tr.webp
    52.2 KB · Hit: 131
Bilmediğimden soruyorum.Malzemeler azalıyor diye uyarı vermiş neye göre azaldığını fark ediyor?

Eşya eklerken ayarlanabiliyor en az şu kadar eşya kalırsa uyarı göster gibi
Bilmediğimden soruyorum.Malzemeler azalıyor diye uyarı vermiş neye göre azaldığını fark ediyor?

Ekler

• 1780005190198.webp
    1780005190198.webp
    6.9 KB · Hit: 53
tamda ben düşünüyordum ayda yılda bir ihtiyacım olan şeyleri birdaha aldıgım oluyordu bunun onune gecmek icin bunu yapmayı planlıyordum cok iyi oldu bu bos vaktimde deneyecegim eline saglık

tamda ben düşünüyordum ayda yılda bir ihtiyacım olan şeyleri birdaha aldıgım oluyordu bunun onune gecmek icin bunu yapmayı planlıyordum cok iyi oldu bu bos vaktimde deneyecegim eline saglık
Teşekkürler hocam

Hard fork etmeye bayılan biri olarak benim için hard-fork edilecek bir proje daha çıktı :D

Elinize sağlık hocam, müsait zamanımda bir deneyeceğim. Eğer eklenmesine ihtiyaç var dediğim bir şey görürsem issue açarım. Keyifli çalışmalar!

Bu programın diğer alternatiflere kıyasla avantajları nedir neden seninkini kullanalım

ayrıca çok ai/basit/özensiz duruyor site tasarımı
Alternatif olarak HomeBox olabilir. Onunla karşılaştırırsam HomeBox çok daha oturmuş bir proje, ama HomeInventory'nin de ona göre bazı avantajları var.
Mesela kişisel kasa özelliği var. Sunucuya sadece şifreli veri gidecek şekilde hassas belge/kayıtları normal envanterden ayrı tutabiliyorsunuz. Ayrıca ödünç/emanet takibi de var; “şu eşyayı kime verdim” tarzı şeyleri düzenli tutmak için.
Arayüz olarak bence daha yeni bir arayüzü var. Tasarım konusunda haklı olabilirsiniz, AI desteğiyle yaptığım o hissi veriyor olabilir ama özensiz olduğunu düşünmüyorum. Basit olması da biraz bilinçli herkesin kolay bir şekilde kullanabilmesini istedim.
Ek olarak kurulumu basitleştirmek için HomeInventory'de launcher da var.

Babaların kumanda bulamama sorunu tarihe karışacak.

Geri