Arama sonuçları: *

1. redwhite

Mobil oyun için veri tabanı önerisi

Anladım teşekkür ederim. Unity'e Firebase entegrasyonu hakkında bildiğiniz kurs veya kaynak var mıdır?
  2. redwhite

Mobil oyun için PostgreSQL vs MySQL

Bir seneye yakındır üzerinde çalışıyorum oyunun. %50'si - 60'ı bitti neredeyse. Multiplayer ve Singleplayer bir oyunda oyuncuların verilerini (Para miktarı, Can seviyesi, kaç arabsı olduğu, kaç evi olduğu, kaç arkadaşı olduğu, son konumu gibi veriler) tuttmam için database kullanmaktan başka ne...
  3. redwhite

Mobil oyun için PostgreSQL vs MySQL

Merhaba arkadaşlar, Unity motoru üzerinde bir mobil oyun yapmaktayım. Bu konu hakkında daha önce bir konu açtım ancak oyun için hangi Database'i kullanacağıma dair karar veremedim. Postgresql'i kullanmam için birçok yorum aldım. Kendi yaptığım araştırmalarda MySQL'in PostgreSQL'den daha hızlı...
  4. redwhite

Öneriniz için teşekkür ederim ancak Firebase'in fiyatının çok yüksek olduğuna dair yorumlar okudum. Açıkcası biraz çekindim Firebase kullanmak konusunda. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
  5. redwhite

Öneriniz için teşekkür ederim. Birkaç araştırma yaptım önüme birçok database çıktı postgre sql'e bakacağım ancak oyun için uygun mu o konuda bilgim yok.
  6. redwhite

Herkese merhaba, bir mobil simülasyon oyunu üzerinde çalışmaktayım. Bu oyun için bir veri tabanı arıyorum. Veritabanında tutmak istediğim veriler oyuncu ID'si, oyuncunun seçtiği karakter, para miktarı, satın aldığı arabalar, evler, kıyafetler vb. gibi veriler ve bu verileri internet bağlantısı...
  7. redwhite

CGTrader araba modellerini kullanmak telif sıkıntısı oluşturur mu?

Merhaba, sorum başlıktaki gibi bu sitedeki ücretli araba modellerini satın alıp oyunda kullanmak telif sorunu oluşturur mu? Bazı modellerin açıklamasında Royalty Free License yazıyor bazılarında ise Editorial License yazıyor. Royalty Free License yazanların lisans açıklamasını okuduğumda...
  8. redwhite

Google Play reklam ücretleri ne kadar?

Merhaba, bir mobil oyun üzerinde çalışıyoruz ve oyunu Google Play'de yayınlayacağız. Ancak reklam ücretleri hakkında bilgimiz yok. İnternet üzerinde arama yaptığımızda doğru düzgün net bilgi bulamadık. Google Play'in reklam ücretlerini bilen birisi varsa yardımcı olabilirmi yada reklam ücretleri...
  9. redwhite

Unity Collab Nasıl Kullanılır?

Merhaba, arkadaşımla bir mobil oyun üzerinde çalışmaktayız. Unity de beraber çalışmak için Collab kullanıyoruz fakat sahne üzerinde yaptığım değişikliler arkadışımın sahnesinde gözükmüyor. Mesela sahneye bir obje eklediğimde ve publish ettiğimde arkadaşımda obje görünmüyor ( arkadaşımda publish...
  10. redwhite

2. Monitörden Görüntü Gelmiyor

Merhaba, bende iki adet VGA girişli monitör var. Ekran kartımda VGA girişi bulunmadığı için HDMI ve Display Port'u aktif VGA dönüştürücü takarak kullanıyorum. Birkaç aydır sorunsuz kullanıyordum fakat evde ikinci bilgisayar olduğu için bir monitörü diğer bilgisayara takmam gerekti. Birkaç ay...
  11. redwhite

Ücretsiz Texture Sitesi Önerisi

Merhaba arkadaşlar, bir oyun yapıyoruz ve yaptığımız modeller için texture bulmamız lazım. Bildiğiniz ücretsiz ve telifsiz texture siteleri varsa önerebilir misiniz?
  12. redwhite

R3 3100 vs i3 10100 vs i3 10100F

Merhaba arkadaşlar yukarıdaki işlemcileri alacak bütçem var ben R3 3100 almak istiyorum ama i3 10100 de aklıma takıldı. Bu iki işlemci arasında hangisini tercih etmeliyim. Yakında çıkacak olan i3 10100F işlemci beklenmeli mi? ve aralarında çok yüksek bir performans farkı olurmu?
  13. redwhite

1900 TL Sistem Upgrade'i

Yukarıda yazdığımı okumadınız galiba İşlemci, anakart, ram almam gerek bunları alınca bütçeyi aşıyorum zaten.
  14. redwhite

1900 TL Sistem Upgrade'i

Ekran Kartı için şuan bütçem yok. İleride almayı düşünüyorum.
  15. redwhite

1900 TL Sistem Upgrade'i

Merhaba tavsiyeniz için teşekkür ederim. Eski bilgisayarımı kardeşime vereceğim için fazla bir zamanım yok. Birde intel yeni işlemcilerini çıkardığı zaman bir önceki neslin anakartına uyum sağlamıyor. Bu yüzden pek tercih etmek istemiyorum. Mesela bu anakarta ileride Ryzen 4. Nesil işlemci...
  16. redwhite

200 TL Kasa ve PSU Önerisi

Merhaba arkadaşlar. aşağıda belirttiğim sistemi çalıştıracak PSU'lu kasa önerisi istiyorum. Bütçem kısıtlı. (Sistemde Ekran kartı çalışmayacak ödev amaçlı) -İntel Core i3 6100 -MSI H110M Pro-Vd -Seagate Barracuda 500gb -Kingston 8 gb DDR 4 2133Mhz Ram
  17. redwhite

1900 TL Sistem Upgrade'i

Merhaba arkadaşlar. Elimde eski sistemimden kalan Ekran Kartı, SSD, HDD, Kasa ve PSU var. Bende bunlara ek olarak AMD Ryzen 3100, Gigabyte B450M S2H ve Adata XPG Spectrix D41 Ram ile Upgrade etmek istiyorum. Sizce nasıl bir seçim olur. Birde Ram ile anakart arasında uyuşma problemi çıkar mı? Ve...
  18. redwhite

MSI R7 370 Siyah Ekran Sorunu

Merhaba arkadaşlar. Elime MSI R7 370 ekran kartı geçti. Kart uzun bir süre kullanılmamış (tam süresini bilmiyorum). Ekran kartını bilgisayara taktığımda bazı renkler çizgiliydi. Driveri indirip kuracağım sırada siyah ekranda kalıyor ve bilgisayar hiç tepki vermiyor. Daha sonra yeniden...
  19. redwhite

Ekran Kartım Çalışmıyor

Yani tamir olma ihtimali yokmu yada olsa bile pahalıya patlar anlaşılan. Bu sorunu daha önce yaşayan yokmu.
  20. redwhite

Ekran Kartım Çalışmıyor

Merhaba arkadaşlar oyun oynarken bilgisayarım aniden kapandı ve açıldı ama görüntü gelmedi. Onboard olarak denedim ve görüntü geldi. Bilgisayarcıya götürdüm oda denedi ve çalışmadı. Ekran kartını bilgisayara takıp çalışır vaziyette dokunduğumda ekran kartı ısınmıyor yani ekran kartına güç...
Geri