Mobil oyun için PostgreSQL vs MySQL

PostgreSQL vs MySQL

• PostgreSQL

Oylar: 0 0.0%
  • MySQL

Oylar: 1 50.0%
  • Firebase

Oylar: 1 50.0%

• Oy kullanan toplam üye
    2

redwhite

80+
Reaksiyon skoru
6
Merhaba arkadaşlar, Unity motoru üzerinde bir mobil oyun yapmaktayım. Bu konu hakkında daha önce bir konu açtım ancak oyun için hangi Database'i kullanacağıma dair karar veremedim. Postgresql'i kullanmam için birçok yorum aldım.
Kendi yaptığım araştırmalarda MySQL'in PostgreSQL'den daha hızlı olduğuna dair yorumlar okudum.
Sizce mobil bir oyun için hangisi benim için daha iyi bir seçenek olur?

Not: Oyun singleplayer ve multiplayer seçenekleri olan bir araba simulasyon oyunu olacak. Oyuncuların birbirlerini arkadaş olarak ekleyebilecek ve aynı Server'da oynayabilecek.

Oyun için illa bir veri tabanı gerekmez. Oyununu yap, gerek duyarsan sonra seçersin. Dereyi görmeden paçayı sıvamak deni seninkine.

Oyun için illa bir veri tabanı gerekmez. Oyununu yap, gerek duyarsan sonra seçersin. Dereyi görmeden paçayı sıvamak deni seninkine.
Bir seneye yakındır üzerinde çalışıyorum oyunun. %50'si - 60'ı bitti neredeyse. Multiplayer ve Singleplayer bir oyunda oyuncuların verilerini (Para miktarı, Can seviyesi, kaç arabsı olduğu, kaç evi olduğu, kaç arkadaşı olduğu, son konumu gibi veriler) tuttmam için database kullanmaktan başka ne yapabilirim? Database'e gerek duydum ki insanların fikirlerini alıyorum.

Son düzenleme:
Database cihazda kurulu olmak zorunda. Veya web üzerinden erişilmesi gerekir. Bu durumda bir sunucu da gerekli. Firebase de hepsi hazır.

Cihaz da kurulu olacaksa Mobil de kuruluyor olabilmeli. Sqlite bu durumda daha uygun. Diğerlerinin Mobil sürümleri var mı bilmiyorum.

Geri