Arama sonuçları: *

1. GryAsl

i5-12400f Overclock

Turbo frekans işlemcinin tek çekirdekte ve güzel mi güzel koşullarda çıkabileceği maks. frekansı belirtiyor. O yüzden 4.4 ghz değerleri genelde sadece tek çekirdeğe yüklenen işlemlerde görebilirsin, genelde işlemci ısınacağından dolayı da pek uzun bir süre boyunca 4.4'de değil de 4.2-4.0 ghz...
  2. GryAsl

i5-12400f Overclock

İşlemciniz de, anakartınız da Overclock desteklemiyor. İntelde OC için "K" serisi işlemci ve "Z" serisi anakart gerekiyor.
  3. GryAsl

ryzen 5 5600x ve nzxt kraken m22

O bütçeye Be Quiet gider. Alman markasının sessizliğini ve kalitesini tattın mı bir daha bırakamıyorsun. R5 3600 için https://www.hepsiburada.com/be-quiet-bk021-dark-rock-4-kule-tipi-intel-amd-cpu-sogutucu-p-HBV00000L4F8U aldım. Daha takamadım açıkçası stok soğutucu bile yetiyor yaptığım OCye...
  4. GryAsl

T6 Ultra VS M200 Combo VS Wraith Spire

T6 ultra tabi geçer ama t6 alman için bütçemin 100tl~ üstüne çıkmam gerekiyor. Buna değer mi? Evet abimde 2020 çıkılı 3600 ve dark x124 var. 1.25V ile hem sessiz hem de serin şekilde kullanılıyor işlemciyi ve Benchmarklarda 3600X-3600XT arası performans alıyor. Açıkçası ben de overclock yapmayı...
  5. GryAsl

T6 Ultra VS M200 Combo VS Wraith Spire

R5 2600X'den R5 3600'e geçeceğim. R5 2600X'i satıyorken elimde Wraith Spire'ı tutmak için zorlayayım mı? Eğer Wraith Spire'ı da satmak zorunda kalırsam ekstra ödeyeceğim 100TL~ T6 Ultra için değer mi yoksa m200 Combo idare eder mi? Bu arada işlemci tüm çekirdekler yük altındayken 85'dereceyi...
  6. GryAsl

İ5 10400 soğtucu için yardım edermisiniz

Stok soğutucu idare etmeyi bırak bence gayet götürür yani sonuçta OC yapmayacaksın ve işlemcinin TDP'si sadece 65W.
  7. GryAsl

Overclock bilgisayarın ömrüne etki eder mi?

Hayır etki etmez, etse bile 30 yıllık ömür 20 yıla düşse ne yazar? 5 yıldan üzün süre kullanılmıyor zaten çoğu bilgisayar parçası.
  8. GryAsl

Yardım 1k'ya 240mm sıvı soğutucu arıyorum

Link atabilir misin? 1k ya 240lık sıvı soğutmadan daha iyi bir hava soğutma, merak ettim
  9. GryAsl

Öneri UCUZ İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU

Evet ben de R5 2600X e yapmıştım, MHz neredeyse hiç artmadı ama yanlış hatırlamıyorsam bi 10 derece civarı düşmüştü. Attığım Techonopat videosunda var nasıl yapılacağı, ayrıca bilmiyorsan öğrenebilirsin zor bi şey değil.
  10. GryAsl

O UV olmuyor, orada Turbo boost'u kapatıyorsun yani işlemcini temel hıza sabitliyorsun böylece çok daha serin oluyor ama ciddi performans düşüyor. UV yapınca ise performans düşmüyor. Yani senin aslında yaptığın UV değil UC denilebilir.
  11. GryAsl

Yapmayı biliyorsan, daha doğrusu araştırmayı biliyorsan anakartının biosu üzerinde bu tarz işlemleri yapman daha iyi olur her daim. Ama bilmiyorsan Ryzen'ın uygulamasını da kullanabilirsin tabi.
  12. GryAsl

Zayıflamıyor zaten, hatta iyi yapılmış bir UV bazen bi tık daha iyi performans vermesini sağlayabilir donanımın. Üstüne daha az güç tükettiği için daha az ısınıyor.
  13. GryAsl

sistemime oc en ideal değerler nedir ?

O değerlere çıkması zaten olması gereken, şuan olması gerektiği gibi soğutulan bütün 3500Xler zaten 4 GHz'e kadar çıkarabiliyor kendilerini oyun sırasında. Ben onu 4.1-4.2'ye kadar çıkarabileceğini tahmin ediyorum voltaj vermeden, stok fan zaten voltaj arttırmadığın sürece yetecektir kasan...
  14. GryAsl

sistemime oc en ideal değerler nedir ?

Sistemi:AMD RYZEN 5 3500X 3.6GHz, GIGABYTE B450M S2H, GIGABYTE GeForce RTX 2060 WINDFORCE OC 6GB, CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance 3000MHz,TOSHIBA OCZ 480GB TR200 (Okuma 555MB / Yazma 540MB), BenQ 24" XL2411P 144Hz 1ms,ZOWIE S2, Rampage KB-R91 Optik Mavi Switch, HyperX Cloud II, Steelseries Qck+...
  15. GryAsl

Bilgisayar modifiye ederken hangi parçaları almalıyım???

Eğer amacın oyun oynamaksa 2600 yerine 3100-3300X çok daha iyi olur, özellikle 3300X'e şöyle güzel bir OC ile baya fark açar.
  16. GryAsl

UnderVolt işlemi ne kadar gerekli

Hayır sorun teşkil etmez ama eğer seni rahatsız ediyorsa iyi undervolt ve fan ayarları o dalgalanmaları tamamen bitirir.
  17. GryAsl

UnderVolt işlemi ne kadar gerekli

Sana kalmış. Overclock u sen sırf FPS yetmiyor diye yapmıyorsan undervolt u da sırf ısınıyor diye yapmak zorunda değilsin. Çok abartıya kaçmadan küçük bir undervolt yaparım her kullandığım parçaya ben.
  18. GryAsl

Yardım Overclock Denemem Nasıl?

Stock haline göre yüzde kaç fark etti onu da yazsaydın bi yorum yapabilirdik.
  19. GryAsl

Öneri Galax 1650 SUPER 1-Click OC İdeal OverClock Ayarları

İşlemci R5 3600 yazmışsın ama R5 2600 kullanıyorsun?
  20. GryAsl

Dandik Silikonlu 2600 İle Yaşadıklarım

Asıl en kötüsü benimkisi, R5 2600X işlemciye 1.5V da 3.95 GHz çalıştıramadım. Yok olmuyor, ne voltajı verirsem vereyim 3.95'in üstüne çıkınca tam yükte hep çöktü hep çöktü. TB'u ile tam yükte 3.8'e kadar oyunlarda 4.05'e kadar çıktığı için öyle bıraktım. Rezalet.
Top Bottom