MasterGel Pro burun farkıyla daha iyi. 1 derece falan oynar maksimum ikisi de gayet iyi modeller. Ama ben olsam MasterGel Pro alırdım hem sürmesi daha kolay hem de içinden eski macunu silmek için uygun bir alkollü bez (içeriğini bilmiyorum ama baya iyi temizliyor) çıkıyor.
https://www.teknobiyotik.com/arctic-mx-4-en-yuksek-performansli-termal-macun-4gr-ar-actcp00002b.html
https://ty.gl/mj221ac9y8
MasterGel Pro bence daha iyi ama ikisi de işini görecektir.
Macunu çıkarmak için peçete yetiyor genelde. Yetmezse ıslak mendil veya tinerle rahat çıkar.
Ben hep ıslak...
Tasarımı hoş, görünüşü mükemmel, malzeme kalitesi iyi. Soğutma olarak kule tipi kadar iyi değil ama o işlemciyi OC ile kullansan bile rahatlıkla soğutacak güçte.
Az daha koy MasterGel Maker al. Regular ile Maker arasında baya fark var performans olarak. (5W/MK vs 12W/MK)
Ya da MasterGel Pro alın o da fena değil MX-4 ayarında bir macun (8W/MK o da)
Rakip bile değiller. Thermal Grizzy modeli Cooler Master tarafında Mastergel Maker rakibi.
Ama o macunun sahtesi piyasada baya var dikkat et. Ve 1Gr tek kullanıma yeter sonra çöpe gider kendisi 😅
BCLK doğru düzgün artmıyor o anakartta ben de hem Duo hem Quad işlemci ile kullandım kendisini. 2.66GHz olan Q8400 en fazla 2.74GHz olmuştu. Sonrasında PCI frekansı arttırarak 2.82 falan gördüm ama üstte dediğim gibi anakartı çok zorluyor ve saçma sapan hatalar çıkabiliyor.
Kullandığı işlemcide...
Yanlış anlaşılma olmasın OC desteği var anakartın, ama OC potansiyeli o kadar az ki uğraştığına değmiyor. Adam stok hızı 3GHz olan işlemciyi 3.2GHz yapmak için çipsete ekstra fan falan takmış 😀
İşlemcinde çarpan kilidi var. Çarpan arttırarak OC yapabilsen biraz gideri var ama BCLK arttırarak OC...
Bütçeyi aşabilirsen MasterGel Maker Al. Pahalıdır ama bir tüp alıp yakınlarımın bilgisayarları dahil toplam 5 bilgisayarda kullandım hepsi mükemmel durumda şuan, cidden çok kaliteli bir macun.
LGA 1200 soket uyumlu, 100TL bütçede SESSİZ bir soğutucu lazım. Özellikle ses çok önemli. bir öneriniz var mı?
Aydınlatma olarak ya ARGB olsun ya hiç ışık olmasın mümkünse, FRGB veya tek renk aydınlatma sevmiyorum.
1 tane takmak baya katkı sağlıyor ama 2 tane gereksiz olabilir belki.
Bir de üst fanı RGB almayın, hiç belli olmuyor oradaki ışıklı fan, kasada RGB fan yoksa arka fanı üste takıp RGB fanı arkaya takın 😀