Arama sonuçları: *

1. Shimada Sensei

OC (Over Clock) Rehberi

Rehber olarak çok kötü olmuş. Noktalama işaretleri ve yazım kurallarına uyman güzel ancak tek paragraf şeklinde yazman, görsel eklememen kötü. Şahsen böyle bir rehber görsem çıkar başka rehberleri aramaya devam ederim. Okuması zor.
  2. Shimada Sensei

G.SKİLL RipJawsV 3000 MHz' den 4400 MHz' e Hız aşırtma

1T zorlamaya gerek yok amacın skor değilse. GDM aç, 2T yap geç. Oyunlarda dişe dokunur bir fark olmaz.
  3. Shimada Sensei

Ryzen 5 3500 Voltajı kaç vermeliyim

1.7V? İşlemcinin sağlam olduğuna şükret. 1.4-1.45V seviyelerini geçme. Stok soğutucuyla 1.3V'u bile geçme. Prime95 Small FFTs'de 86 derece olsun, boşver. Oyun oynarken hiçbir zaman o kadar ısınmaz. Prime testini sadece stabil çalışıyor mu diye anlamak için yap, sıcaklık gözlemlemek için değil.
  4. Shimada Sensei

G.Skill RipJawsV 3466 MHz CL16 Overclock

Boş bırakmak yerine aynı değeri yazabilir veya not düşebilirdin. Ben bilirim, sen bilirsin; Ali bilmez, Veli bilmez...
  5. Shimada Sensei

G.Skill RipJawsV 3466 MHz CL16 Overclock

Aksi şekilde ayarlamazsan -ki Zen ve Zen+ mimarisinde ayarlanamıyor- UCLK=FCLK.
  6. Shimada Sensei

Ekran Kartı Fan Hizini %100 Yapsam Sorun Olur mu?

Fanların çabuk yıpranır ve ses rahatsız edebilir. Grafik şeklinde ayarla veya oyuna girince %100'e çek. Her daim %100 olmasın.
  7. Shimada Sensei

Öneri Galax 1650 SUPER 1-Click OC İdeal OverClock Ayarları

@onr1818 harikalar diyarında... Seninle tartışmaya devam etmeyeceğim, gerek yok. Çok şey bildiğini sanıp milleti ezmeye devam et(y)
  8. Shimada Sensei

Boost'tan bahsetmiyoruz, manuel ayarlanan frekans değerinden bahsediyoruz. Ayrıca TDP'ye takılma gibi bir durum yok, TDP GPU çalışırken açığa çıkan ısı enerjisini ifade eder, güç tüketimini değil. Lütfen millete cahil damgası vurmadan önce sakin ol.
  9. Shimada Sensei

%99-%100 beslendiği sürece, yeterli gücü alabiliyorsa ve sıcaklıklar maksimum değerin altındaysa en yüksek frekansta sabit kalır, sürekli değişmez.
  10. Shimada Sensei

RYZEN 5 1600AF 12NM OVERCLOCK

Muhtemelen sorun anakart kaynaklı. Giriş seviyesi B350 bir anakarttan çok da bir şey beklememek gerek. Ben de B350 Pro VDH kullanırken 3.9 GHz üstü göremiyordum, TUF'a geçince 4.1 bile gördüm. 1.32V ve 3.85 GHz ayarlayıp HWINFO indir. Açılırken only sensors tikini işaretleyip aç ve tüm...
  11. Shimada Sensei

+ olması lazım. SOC'a dokunma, onla işimiz yok. Anakartın B450M S2H mı?
  12. Shimada Sensei

Ryzen 5 1600'e O.C Yapacağım

Anakart dandik, OC için uygun değil. Giriş seviyesi B450'den anca bu kadar oluyor. O kartla onu göremeyenler bile var. Voltajı düşür, 1.45V 12nm islemci için hoş değil.
  13. Shimada Sensei

4 GHz başlangıç için iyi bir değer. CPU core ratio değerine yazdığın sayıyı 10'a bölersen frekansı bulursun. 40 yaz, 4 GHz olur gibi. Frekansı ayarladıktan sonra CPU core voltage değerini yükseltmen gerekir. Bazı anakartlarda VCORE olarak da yazar. 4 GHz için 1.3-1.35V aralığı yeterli olur...
  14. Shimada Sensei

RAM Hız Aşırtma.

Girip frekans ayarlayıp çıkınca OC yapmış olmuyorsun. En azından 7-8 farklı değişkeni en uygun şekilde ayarlaman gerekir. Böyle frekans verip çıkarsan siyah ekranı geçtim çalışsa bile performans artışı yerine performans düşüşü bile yaşayabilirsin.
  15. Shimada Sensei

Gigabyte B450M S2H + R5 3600 ile Overclock nasıl yapılır?

O anakart OC için uygun değil. Soğutucuya dünyanın parasını baymak yerine anakartı biraz daha iyi bir şey alabilirdin. OC namına sadece çekirdek voltajı var o kartta. Önerim dokunmaman. Yoksa gidip X570'lere, X470'lere para verenler ***** değiller.
  16. Shimada Sensei

Yardım R5 1600 14nm ve RAM için bios OC ayarları ne olmalı?

SOC Voltage'a dokunmana gerek yok, otomatik 1.1V yeter de artar bile. Otomatik olmasına rağmen 1.1'den fazla veriyorsa elle 1.1V'a sabitle. Sadece RAM'in frekansını arttırıp çıkarsan hiçbir şey olmaz. Sistem otomatik olarak gecikme değerlerini arttırarak döngü süresini uzatır, performans artışı...
  17. Shimada Sensei

R5 1600 overclock

En iyi GHz değeri ve voltaj diye bir şey yok. Sistemden sisteme değişir bu değerler. Deneme yanılmayla kendin bulmalısın. Alttaki yazdıklarımı sıcaklık sorunun olmadığını varsayarak yazdım. Stok soğutucun varsa sıcaklığa da dikkat etmen gerekiyor. BIOS'da CPU ratio ve BCLK frequency diye...
  18. Shimada Sensei

RYZEN 5 2600 be quiet pure rock fan ile overlock yapmak

Korkanın çocuğu olmaz yiğidim. Ben Ryzen 1600'le 4.2 GHz'e çıkabildim.
Top Bottom