Arama sonuçları: *

1. ağrıkesici

Wraith Prism vs Freezer 34 Esports Duo

Arctic daha iyi. RGB olması bir şey kazandırmaz. Fanı değiştirirsin yine olur.
  2. ağrıkesici

SSD heatsinkler gerçekten işe yarıyor mu ?

Bu değil ama benim kendi anakartımın heatsink'i var ama M2 SSD'de öyle çok çok bir fark yaratmadı. Yani önceki anakartta yoktu neredeyse sıcaklık değerleri denk gibi bir şeydi. Mutlaka kalitelisine veya macununa göre değişiyordur tabii. Ama ben pek gerekli göremedim.
  3. ağrıkesici

Çözüldü✓ AMD Wraith Prism üzerindeki nedir?

Evet kendi macunu. Peçeteyle veya yumuşak spatula gibi bir şeyle silip yenisini yapabilirsin.
  4. ağrıkesici

İşlemci sıcaklığı normal mi?

Çok. O zaman bu halde sen oyunlarda 90'ı bile görüyorsundur. Termal macun çok eskiden kalma mı?
  5. ağrıkesici

Sizce r5 3600'e işlemci soğutucu almalı mıyım?

Hala üzerinde uğraşıyorum. Bir arkadaş bu ismi almış ama kullanmıyor galiba hesabı. Belki ona ulaşırsam alabilirim. Kısmet:)
  6. ağrıkesici

@şahin doğan BIOS üzerinden anakartının modeline göre OC paneli üzerinde CPB ayarı var. Onu disable yaparsan işlemci sürekli olarak 3.6’da çalışır. Ortalama 5 FPS gibi bir kaybın olur ağır oyunlarda ama sıcaklık ciddi oranda düşer. Gibi gibi. CBP aslında işlemciye yüksek voltaj verip frekansın...
  7. ağrıkesici

BIOS üzerinden CPB’yi kapatırsan sıcaklıklar kasanın hava akışına bağlı olarak 65 derece civarlarına düşer. Özellikle şu sıra havalar soğuk. Bir süre daha seni idare eder bu şekilde.
  8. ağrıkesici

PWM nedir (fan) fiyat farkının açıklığı neden

Fan hızını kontrol edebiliyorsun PWM olursa.
  9. ağrıkesici

OC bilgisayar açılma problemi

Fabrika ve üretim bandı ile alakalı bir sorun bu. Bazı işlemciler çok düzgün çekilmiş bir silikonla bazı işlemciler biraz kusurlu gelebiliyor. Kusurlu dediğim normal çalışmasında sorun yok sadece yüksek OC’lerde sorun çıkaracak kusurlar yani. Tam bilmiyorum ama nem, sıcaklık veya başka bir...
  10. ağrıkesici

Aynen. Gördüklerim bu benim de. Benim 3600, 4.2 GHz ve 1.2 V’ta çökmedi mesela.
  11. ağrıkesici

Aynen olay tamamen silikonda bitiyor bu aşamada. Yani silikon konusunda şanslıysan volt değeri düşebilir aşağılara. Ben en ideali olanını söyledim ki sürpriz yaşamasın tekrar diye:)
  12. ağrıkesici

Çok uzmanı değilim ama ortalama 4.2 GHz’e 1.2 V ideal oluyor gibi. Şanslıysan 1.18 de iş görebiliyor ama en ideali 1.2-1.25 civarları sanırım internette gördüklerim. @kandes22 sanırım daha bilgilidir o doğrusunu söyler yine de;)
  13. ağrıkesici

CMOS tuşu yoksa kitapçıktan bak CMOS pinleri olacak. Sistem kapalı ve kablo fişten çekiliyken o pinlere tornavida ucu ile dokun bir iki saniye. Sistemi yeniden başlattığında BIOS sıfırlanmış halde açılacaktır. Tabii herhangi bir donanımı yakmadıysan veya bozmadıysan.
Top Bottom