Dostlar selam,
30 civarı şirketle çalışıyorum. Hangi araca nerde neyi nasıl buluruz ederiz hepsi bende :)
Kasko yada trafik teklifi için yardımcı olabilirim. Forumda bazen görüyorum saçma rakamlar alınıyor. Destek olmak isterim.
Aşağıda kendi aracım için örnek bir teklif çalışması iletiyorum...
Dizelde 5.000 devir bile çeviremezsin zaten. Atmosferik değil ki devir sevsin. Bahsedilen devir 2.800 - 3.000 olsa bir sorunu yok. Sadece fazla yakar. Arkadaş 3.500-4.000 lerde sürekli kullanımdan bahsediyor. Bu süreklilik 150.000km aşağı çeker rektifiye zamanını :)
Doğrudur. Özellikle dizel, benzinli araca göre düşük devirlerde daha çok tıkanır ve daha çok kurum bağlar. Yüksek devirde aracı açmak diye tabir edilir. 3.000 civarı devirde motor iç ısısı kurumları yakıp atıyor.
Genellikle km gelmese bile 5 yılda bir değişilmesi gerekir. 2009 dan beri değişmediyse ciddi sıkıntı. Hamuru gözle görünmese dahi bozulmuştur. Bir an önce değiştirin.
0 km den itibaren bakımları aksatılmayan düzgün kullanılan bir lpgli aracı 15 sene sonrada kullanmaya devam edebilirsiniz. LPG motor öldürür kısmı doğru bir tez değil bana göre. Yanma odası sıcaklığı benzine göre daha yüksek doğrudur ancak aracı öldürecek bitirecek seviyede bir durum yok. Bir...
Bu bilgiyi neye istinaden söylüyorsunuz diyeceğim kulaktan dolma bilgiler cevabı gelecek. Doğru montaj ve uygun kit ile benzin lpg farkı %3 ü dahi geçmeyecek kadar düşük bir oranda. İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Motoru yağ yakan bitik bakımsız araçlar yıllarca lpgde binildi. Gitmiyor etmiyor...
Benzinin en büyük etkisi yağlama etkisidir. Bundan dolayı LPG den daha sağlıklıdır araç için. Ancak düzgün işçilik ve uygun kit ile bakımları yapılan arabada 500-600 bin km çok sorunsuz 0km den götürür aracı. Aradaki performans farkıda dediğim gibi düzgün işçilik ve uygun kit ile %3 ü dahi...
Bu işleri yalayıp yutmuş biri olarak söyleyeyim. O aracın ortalama yakıt tüketimi şehiri ortalama 8 - 8.5 litredir.
8.5 litre olarak ele alırsak 8.5 x 13.5(benzin) 100Km de yaklaşık 115₺ yakar.
8.5 litre benzin yakan araç 8,5 x 1.2 ortalama 10 litre lpg yakar. 10 x 9(lpg) yaklaşık 90₺ yakar...
Sürekli arıza veriyoru kim neye istinaden diyor? Bizim cahil halkta mantık şudur. Arkadaşında amcasında dayısında x model marka bir araç vardır. Eğer o araçla tanıdığı çok ciddi sorunlar yaşadıysa o araç o adam için çok kötüdür. Her yerde o aracı kötüler. Çok sorunlu bir model falan der. Belkide...
Yorumları okuyunca hayret ediyorum. Saçma saçma öneriler gelmiş. Yok ağırlığı azalt yok onu çıkart bunu çıkart. Adam diyorki babamda kullanıyor. Babası kullanırken arabadan tüpü onu bunu çıkarıpta mı kullanıyorda böyle bir öneri veriyorsunuz. Ben sürerken daha fazla yakıyor diyor.
Bindiğim her...
Turbo giriyor muhabbeti, turbonun max. gücünü verdiği devir aralıkları vardır. O kastediliyor aslında. Bizim vatandaşlarda turbo belli devirden sonra birden devreye giriyor sanıyor.
2.000 devirde turbo açtığına nerden vardınız? Turbo belli devirden sonra açılan, belli bir devirin altında da kapanan bi şey değildir. Yakıt çekişte bir sıkıntı yoksa km ye bağlı yıpranma olmuştur normaldir buda.