Sistem olarak birisinin alacağını düşünmüyorum ben çünkü tak çalıştır durumda değil. Elinden bir an önce çıkartıp nakite döndürmek istiyorsan mantıklı olanı parça parça satmak olur. 4200 - 4300 falan idealdir diye düşünüyorum.
Bu biraz bütçene de bağlı tabii ki kendimden örnek verecek olursam ilk bilgisayarımı topladığımda b450m s2h anakart ve ryzen 5 1600af işlemci almıştım. Eğer intel bir anakarta sahip olsaydım işlemcimi geliştirmek için anakartımı da değiştirmek zorunda kalabilirdim ( aynı nesil işlemci olmamak...
Ne yaparsan yap dolar yükselişte ilerlerken intel alıp ileride bilgisayarını upgrade etmek istediğin zaman en azından uzun bir süre daha kullanabileceğin amd anakartına yazık etmemiş olursun. Amd tarafında bir işlemci tercih edip anakartını da ileriye dönük alırsan pişman olmayacağını...
Ben 23 Nisan günü aradığımda. Resmi tatillerde kapalıyız konuşması çıktı hat düştü. Ama o gün kargom eve gelmişti. Kargo hareketlerine bakıp aldanmayın. Yoğunluk olduğu için geç geliyor.
Benim topladığım sistem 4218 TL tutuyordu. 4GB ekran kartını çıkarıp 8GB ekran kartını taktığımız zaman arada 344 TL bir fark oluşuyor. Bu da 4218+344 = 4562 TL yapıyor.
Ryzen 5 1600 AF bu fiyat aksamında alabileceğin en iyi işlemcilerden birisi başka bir şey düşünmemeni tavsiye ederim.
https://www.bizdehesapli.com/amd-ryzen-5-1600-6-core-3-20-3-60ghz-65w-wraith-stealth-fan-am4-box-urun-RYZ1600
Ekran kartı seni uzun bir süre idare eder Rx5500xt Mech OC 4GB. Hem...
Prison architect , Age of Empires 2 , Rocket League .
İşlemcinin performansını bilmiyorum ama eğer yetiyorsa şunlara göz atabilirsin ; Blacwake ( 8 gb ram ile oynuyorum ), Dying Light , Arkadaşların ile eğlenebileceğin bir oyun Human: Fall Flat.