Arama sonuçları: *

1. B

FPS Değerleri sizce normal mi?

İşlemci yorulması diye bir şey yoktur, soğutabildiğiniz sürece ve elektrik faturasını düşünmediğiniz sürece isterseniz sabit %100 yükte kullanın. Ayarları düşürdükçe yük ekran kartından azalıp, işlemciye biniyor dolayısıyla siz işlemcinin verebileceği maksimum performansa bakıyorsunuz, ayarları...
  2. B

İsterseniz Ryzen Master üzerinden Manual moda alıp 4.4GHz, 4.5GHz gibi değerlere sabitleyebilirsiniz. 200-250FPS aldığınızı söylüyorsunuz, monitörünüz 144, 165Hz vs. ise uğraşmaya değmez çünkü zaten maksimumunu alabiliyorsunuz. İşlemciden kaybettiğiniz değere rağmen RTX 4060'a darboğaz...
  3. B

Arka planda çalışan uygulamaların işlemci kullanımından kaynaklıdır, genelde testten önce her şey kapatılır. Düşük performans alıyorum nasıl çözerim diye kafaya takılacak bir durum değil, sonuçta normal senaryoda da oyun oynarken o uygulamalarınız arkada açık olacak. Dolayısıyla sisteminizde bir...
  4. B

Ekran kartınız olması gerektiği gibi 10.500 bandında. İşlemciniz olması gereken 8000 bandının biraz altında kalmış, soğutmanız iyiyse arka planda açık olan uygulamalardan kaynaklıdır diye tahmin ediyorum. Stok soğutucu kullanıyorsanız biraz güç düşürmesi normal, stok soğutucu 5600'e pek yetmiyor.
  5. B

Yukarıda test tam ekranda çalışmıyor uyarısı almışsınız ve kullanıcı tarafından iptal edildi yazıyor. Tekrar deneyin, tam ekran olmasına dikkat edin.
  6. B

Kullandığınız ürünlerin bu sentetik testlerdeki performansları skor olarak bellidir, diğer insanların aynı model işlemci ve ekran kartlarıyla kıyaslayıp bir problem olup olmadığına bakarsınız. Ryzen 5 5600'ün Cinebench R23 çoklu çekirdek performansı 11.000-12.000 aralığında, tekli çekirdek ise...
  7. B

FurMark değil 3DMark diyecektim yanlışlık olmuş. Hepsini yapmanız şart değil ama en azından Cinebench ve 3DMark iyi olacaktır. Cinebench R23'ü Microsoft Store üzerinden indirebilirsiniz, işlemciyi test etmek içindir. 3DMark işlemciyi de ekran kartını da test eder, Steam'den demo olarak...
  8. B

FurMark, Cinebench gibi testler yapsaydınız daha net bir şekilde yardımcı olabilirdik, şahsen 1080P düşük ayarlardaki FPS değerlerine göre bir çıkarımda bulunmanın doğru olmayacağını düşünüyorum.
  9. B

Termal macun sürmem gerekir mi

Donanım Arşivi NX9 termal macun incelemesinde 4 gramlık macunu 20 kez kullanabildiğini belirtmişti. Onun kadar profesyonel olmadan biraz ziyan ederek kullansanız bile en kötü 8-10 kez sürersiniz. O yüzden 4 gramlık MX4 yerine 1 gramlık daha kaliteli bir macun tercih edilebilir diye düşünüyorum...
  10. B

Bilgisayar oyunda sürekli Res atıyor

Monitör, PSU, anakart gibi detayları verebilir misiniz? En akla yatan yetersiz PSU olabilir, nitekim 6900 XT epey güç tüketiyor.
  11. B

Çözüldü✓ PC Açtıktan sonra 3 4 dk sonra mavi ekran veriyor

Hayır silmez. Mavi ekran aldığınızda hatanın kodunu öğrenirseniz hem daha rahat yardımcı oluruz hem de kendiniz araştırabilirsiniz. Hata kodunu bulabileceğiniz bölümü görsel olarak ekliyorum.
  12. B

Anakarttan gelen bip sesi

Güç kaynağınızla ilgili bir problem olsa sistem kendisini kapatırdı diye düşünüyorum dolayısıyla ilgisi olmamalı. İşlemci soğutucunuz ve önceki işlemciniz nedir? Sesi %100 yapıp kulaklık ile dinledim ancak hâlâ fan sürtmesine benziyor. Fanları %100'e alıp sesi kontrol edebilir misiniz? Ayrıca...
  13. B

Anakarttan gelen bip sesi

Anakarttan bip sesi geldiğini nasıl anladınız? Attığınız ses kaydını dinlediğimde sanki bir fan sürtmesi gibi geldi ve oynarken fanlar hızlandığında sürtmesi gayet olası.
  14. B

Valorant FPS Yüksek Ama Oyun Akıcı Değil

Konuyu yükseltmek için up yazmak yerine sağ üstteki "konuyu yükselt" butonunu kullanabilirsiniz, bilginiz olsun. Sorununuza gelecek olursak FPS saniyedeki çizdiği kare sayısıdır ancak ekran kartınızın gecikme süresinin dalgalanması "stuttering" olarak tabir edilen akıcı hissetmeme durumuna...
  15. B

Ekran kartı değiştirdikten sonra siyah ekran oluyor

Arkadaş direkt Windows'un açıldığını ve BIOS'a giremediğini belirtmiş dolayısıyla ekran kartı ile ilgili bir sorun değil. Büyük ihtimalle Fast boot özelliğiniz açık ve hızlı başlatmak için belleklerinizden destek alıp BIOS'a giriş yapacağınız ekranı atlıyor. İki çözümünüz var. Her BIOS'a...
  16. B

Çözüldü✓ PC kendi kendine güç modu değiştiriyor

MSI anakartınız var, MSI Center üzerinde tam olarak ismini hatırlamıyorum ancak Features kısmında fan hızlarını ayarlaması için kurduğunuz bir uygulama Silent moda aldığınızda güç moduna alıyor, performans moduna aldığınızda nihai performansa alıyor. MSI Center'ın ne kadar dandik bir uygulama...
  17. B

Fan Sesinden Kafayı Yemek Üzereyim Yardım Edin

Çözebilmenize sevindim. 3 pin ARGB girişine takılabilmek için yapılmıştır. Normalde ARGB bir fan olsaydı 4 pine taktığınızda ışıklarına müdahale edemezdiniz fakat yanlış hatırlamıyorsam sizin kasa modelinizde arka fanda herhangi bir aydınlatma bulunmuyor yani bir sorun teşkil etmeyecektir. İyi...
  18. B

Soğutucunun hız ayarı bende bu şekilde. Şu anda 2400RPM olmasının sebebi kardeşimin şu anda manuel fan olarak kendi ayarlamasıdır diye düşünüyorum. Bir süredir bilgisayar yalnızca mining yaptığı için pek oynamadım ve şu anda ne ayarlarda kullanıyor bilmiyorum ancak MSI'ın ayarladığı hız...
  19. B

İtopya'ya sipariş numaranız ile bir destek maili atarsanız yardımcı olacaklardır. Stok soğutucunun base hızı 2.000RPM değil, anakart ve yazılımı onların hangi sıcaklıkta ne hızda çalışacağını belirleyen ana faktör. MSI Center'da sadece %50 %75 ve %100 seçeneği var ve dediğiniz gibi %50 yapsam...
  20. B

Bu tarz bir endeks bulunur tüm fanlarda. Stok olarak kötü ayarlandığı çok karşılaşılan bir durum, 40 dereceye kadar %0 41 derecede %80'de çalışacak şekilde ayarlanmış saçma stok sıcaklık, rpm grafikleriyle karşılaşan çok fazla kullanıcı var. Bunu düzenlemek AI Suite 3'ün işidir fakat siz...
Top Bottom