Orası garip cidden, yüzde yüz gümrük vergisinin üstüne yüzde 20 ÖTV, onun da üstüne yüzde 18 KDV eklenmeli. Şuanki 12K satış fiyatı esktra gümrük vergisinden etkilenmemiş satış fiyatı. Yeni gelecek olan stoklarda asıl fiyat artışını göreceğiz.
@Furkanİkibaş da bana değil aslında vergiyi getirenlere kızmıştı. Ben öyle laf olsun torba dolsun diyorum çok ciddiye almayın ya da üstünüze alınmayın yani.
Biliyorsunuz, konsollar yurtdışında ucuz ve kolay kullanıma sahip olduğu için tercih ediliyor ancak Türkiye'de kainat liderimiz, reizzzimiz konsollara yüzde 50 gümrük vergisi getirmişti. An itibariyle 2021 için yüzde 20'ye düşmesi beklenen gümrük vergisi yüzde 100'e çıkarıldığına dair...
Neden ban yedi ki?
Ayrıca çözünürlüğü upscale etmenin RayTracing ile bir alakası olmadığını, RayTracing'in yıllardır bulunduğu ve DX 12 ile Microsoft tarafından Windows'a getirilidiğini, Nvidia'nın patentli malı olmadığını ve günümüz konsollarının (doğal olarak amd gpuların) hali hazırda RT...
Tabi Series S.
Series S önümüzdeki 8 yıl boyunca oyunları oynatacak. PS 4 Pro ise normalde PS 5 çıkışı ile ölecekti, Sony son anda "2 sene daha destek verek" dedi. O yüzden ne kadar daha gideceği belli değil PS 4 Pronun ama Series S in en az 8 sene daha akıcı bi şekilde her oyunu oynatacağı...
Bozulmak dersen X360 ım hâlâ taş gibi çalışıyor ki sorunlu ve bozulan bir konsoldu. Milletin PS 1 i de hâlâ daha çalışıyor biraz şans meselesi. Eğer güncel oyun desteği ne zaman biter dersen 2-3 sene derim ama sen daha 3-4 sene oynayabilirsin. İstersen 20 sene sonra da oynayabilirsin.
Konsolda oyun oynayacaksan zaten 30 FPS 60 FPS hesaplamayacaksın. Bilgisayardaki 30 FPS ile konsoldaki 30 FPS arasında dağlar kadar fark var.
Evet aynen öyle. XOne S alırsanız gamepass ile 2-3 oyun alacağınıza aynı paraya yıllarca yüzün üstünde oyun oynayanilirsiniz. Size kalmış.
PS 4 de Xbox One S de 30 FPS oynatıyor çoğu oyunu. Xbox One X var bi tek şuan 60 FPS limitini yakalayabilen.
Pro artık 4K falan geçelim 1080p de oyunları oynatıyor. XOne X de Crysis remastred direkt gerçek 4K ilen Pro da 1800p-1080p den 4K ya çoğaltıyor.
Series S+GamePass ortalığı yok edecektir. Bir de PS 4 almaya gerek yok, zaten ölen bir konsol. Çok oynamak istersen PS cafeye gidersin ya da ödünç alırısın daha iyi.
4K bir ekran yoksa evde Series S al geç. Xbox'ta GamePass'te zaten yok yok bi de onu aldın mı bitti. Eğer PS özel oyunu oynamak istersen çok ödünç alırsın ya da PS cafeye gider oynarsın, zaten koca nesil boyunca özel ve güzel anca 4-5 oyun çıkartıyorlar. 4K ekran yoksa SeriesX'e 200 euro daha...
Alınır, hiç olmazsa (500$)7k dan çıkan konsolu 4 yıl sonra (400$)10k dan almak zorunda kalmazsın. Ayrıca Xbox ın tasarımının sorun çıkarma ihtimali yok gibi.
PC de RDR 1 oynamak imkansız şuan, tabi 10-15 FPS oynamak istemiyorsan.
Ben de xbox 360 da baktım daha dün, grafikler hala daha fena değil, çözünürlük düşük geliyor ve nesnelerin köseleri çok tırtıklı ama olsun fena değil.
Açıkçası yeni nesil konsollar ile ilgili gram bir şey düşünmüyorum. Tek düşündüğüm şey yeni konsollar çıkarsa ucuzdan alabilirsem ikinci el Xbox One ya da Nintendo Switch almayı düşünüyorum sadece.