Arama sonuçları: *

1. mertkuskapan

Aynı evde 2 tane internet olur mu?

binanın ankastre kutusundan dairene 2. bir telefon kablosu getirmen gerekir ya da bir cat6 kablo çek. Tek bir cat6 içerisinde 8 adet ince kablo vardır. Bunlardan 4 tanesini kullanacaksın ve diğer 4 tanesi yedek olarak durur. Cat6 kablonun mavi - mavi beyazı hat1 olsun. Yeşil - yeşil beyazı...
  2. mertkuskapan

Fiberin Hakkını Vermek 1000 MBPS

Konuya tekrar update geldi. Artık 1000 download 1000 uploadız :) Acaba 2. hattı alsak mı :))
  3. mertkuskapan

Konuya bir update geldi :)
  4. mertkuskapan

Merhabalar, Yeni taşındığım evde internet altyapısı yoktu ve uzun uğraşlar sonucunda daireme kadar direkt fiber çektirmiştim. Fiberin limiti yoktur ama Türk Telekom sağ olsun 100 mbps üstünde asla paket satmıyor ve 100 Download ve 8 Upload ile idare ediyorduk.. Comnet datacenter internet...
  5. mertkuskapan

Türk Telekom iyice bozdu

comnete olan pingini ölç : örn: 13 ms https://lg.comnet.com.tr/ buradanda istediğin yere pingini ölç ve ikisini topla. benim 11-12 ms pingim var comnete comnetinde 44 ms pingi var 55 ms de gidiyorsun.
  6. mertkuskapan

Türk Telekom iyice bozdu

telekom artık bireysel müşterilerle uğraşmak istemiyor port kiraliyim operatör alsın benden diyor :)
  7. mertkuskapan

Mert Kuşkapan - Tek Fiberden 2 İnternet Alıp Birleştirmek !

ADSL2 modülasyonu teorik olarak maximum 1,5 mbps alabiliyor. Hat zayıflaması gibi durumlar nedeniyle zaten 800kbps tanımlanıyor Açıkçası ADSL teknolojisi yetmiyor yüksek uploada :) VDSL geçersen uploadın artacaktır.
  8. mertkuskapan

ont fiber sonlandırmadır. 2. internet hattı almamı sağladı. Sen load balance yapmak için bir netscaler yada bir firewall alıp bunu yapman lazım. en basit ve karlısını mikrotik yapabiliyor :) Bende mikrotik alacağım yakında.
  9. mertkuskapan

Teşekkür ederim. evet fiberin limitleri çok üst hızlardır. Evime 50 gbps bile alabilirim. altyapı kaldırıyor kaldırmasına. Türk telekomun en üst bireysel paketi 100 mbps ve 4 upload veriyorlar. (pandemi nedeniyle 8) kullandığım ont cihazı tek port wan sunmaktadır ve 1 gbps kadar destek...
  10. mertkuskapan

Yüksek Ping Sorunu...

Evet türkiye'de bir çok veri merkezi mevcut ama comnet aralarında en güçlüsü :) netdirekt, alastyr, netinternet, comnet, radore, dgn, koc sistem, vodafone, türk telekom ve türkcell.. vs. DGN'nin internet erişimi ve maliyetleri ne yazık ki fahiş oranda. 100 mbps limitsiz trafik için bile 1050₺...
  11. mertkuskapan

Yüksek Ping Sorunu...

Sunucular switche 10 gigabit bakır ethernet ile mi bağlı yoksa fiber ile mi? Data tüketimini nasıl gerçekleştiriyorsun? Sophosun hangi model firewalini kullanıyorsun? Speedtest yaptığın sunucu ile bir test gerçekleştirip 9 aldım yarım saat sonra birdaha gerçekleştirip 15 aldım noluyor...
  12. mertkuskapan

Comnet internet güvenilir mi? ?

Cevap versem reklam diyecekler vermesem yardımcı olmuyor olacak. Ben açıkçası firmayı gezdim gördüm ve yenilikçi fikirlerini güzel buldum. Evime 2. internet hattı olarak aldım ve gayet memnunum.
  13. mertkuskapan

EVİN ALT YAPI NASIL?

Türk telekomda evet modem zorunluluğu yok. VLANID: 35 girmezseniz çalışmaz :)
  14. mertkuskapan

DA Forum Hangi İSS'yi Seçiyor ?

Veri merkezinden de örnek bir speedtest atalım :) Tabi evde sürünüyoruz o ayrı konu.
  15. mertkuskapan

9.5 km'den aldım. Rekorum 20km
  16. mertkuskapan

Metro hattı çektirin bakın keyfinize. Alın size fiber :) Direkt içeriye kadar geliyorr. Dezavantajı pahalı olması. Taahhüt imzalayıp birkaç gsm hattı alırsanız 2 bin lira gibi bir rakama 50/50 alabiliyorsunuz. Burada fiberin girdiği yerde link ışığı sönük çünkü hatta arıza olmuştu o esnada...
Top Bottom