Kaç soru var? Henüz 2 yılının olmasına göre ben ve gibi birçok kişiden iyi yapmışsın; durumun sandığından iyi, derde kapılma. Ara sınıf sınavı olduğu için aslında bu senin konuları ne kadar iyi öğrenip öğrenmediğine yol oldu. Yapılabilecek en iyi şey gidip yanlışlarına boşlarına bakıp "Tamam...
Çalışma senaryonu kendine göre rahatsa ve planladığın sürede bitirebileceksen daha da üstüne yorum yapamam. Sayısal olsan bile kalan 6 aylık dönem için 40.000 hala imkansız değil. Ek olarak, TYT'yi genel kitle gibi "matematiği iyi yapmalıyım" bazında bakma. Önce Türkçe, sosyal ve fenden toplam...
Hocam biraz fazla ölücü oldu. 100 net TYT yapan kişiler sağlam bir AYT ile sayısalda ilk 10.000'e giriyor. Ek olarak 100.000 sıralama 6 ayda yapılabilir bir sıralama.
İlk kitap olarak paragrafta 345 Sıfır Risk, dil bilgisi olarak IQ, 345, Bilgi Sarmal gibi yayınlardan birini seçebilirsin. Altın Anahtar diye sadece Türkçe-Edebiyat odaklı bir yayın var; soruları ÖSYM'nin yazdığı gibi aşırı net anlaşılabiliyor, seni akıl karışıklığına sokmuyor. Dil bilgisi için...
Elbet kişinin ihtiyacına göre değişebilir ancak ben de sosyalden soru bankası çözmektense konu anlatımı, özellikle coğrafya ve din, izleyip/okuyup deneme çözmeyi daha mantıklı buluyorum. Türkçe'de dil bilgisi tarafından sıkıntın yoksa TYT Türkçe soru bankası alman belki gerekmeyebilir fakat...
İyidir hocam. Fen düşünürseniz kesinlikle 345'i başlangıç ve orta düzey gelişim için öneririm. Sosyal için Bilgi Sarmal denemesi alabilirsiniz. TYT'de sosyalden soru bankası çözmeye hiç gerek yok neredeyse fakat coğrafya için ihtiyaç duyabilirsin. Bence onları da Coğrafyanın Kodları izleyip...
VDD: Video Destekli Defter, yani kitabı önüne alıp okuldaymışsın da hocayla beraber işliyormuşsun gibi ilerlemek. Kendi başına asla çözmüyorsun. Rehber Matematik de böyle yapıyor ama 3D Yayınları buna ayrı bir isim takmak istemiş.
Rehber Matematik'in kitabını alıp YouTube'dan beraber...
Hocam biraz absürt gelebilir biliyorum ama zorlayıcı da gelse güzel bir giriş isterseniz 3D VDD alıp Eyüp B ile birlikte konu işleyebilirsin. İlk zamanlar seni çok bunaltacak yoracak falan ama bitirdiğinde de ferahlamış olacaksın. VDD'de biten her konu için de kendin soru bankasından soruları...
Böyle kaynaklar 11'e özel yapmıyor diye biliyorum. Zaten zor olarak Orijinal, 3D, Apotemi, Barış, Eyüp B, Acil, Karekök falan var. Apotemi, Barış ve Karekök'ün bazen müfredat dışı sapıkça soruları oluyor
Hocam güzel plan gibi duruyor fakat biraz hızlı olmak önemli. Bir an önce konu anlatım bölümlerini ve bahsettiğiniz hocaların kitaplarını yalayıp yutmalısınız. Unutmayın, rakip olacağınız kişilerin çoğu çoktan bu bahsettiğin kitaplardan en az birisini belki ikisini belli bit kısmına kadar çoktan...
Herkesin alanına göre ders görmesi gerekiyor. Mesela ben üniversite için tıp fakültesi okumak istiyorum ve ihtiyacım olan dersler kimya, biyoloji ve temel düzey matematikken oturup fizik dersiyle uğraşmak tamamen zaman kaybıdır. Lisede sırf biyoloji kimya görsem gerçekten severek gider ve...
Yasa maddelerini okudum ama resmî tatiller ile ilgili bu konuyu ne destekleyen ne de desteklemeyen bir yazı bulabildim. Böyle bir yasa geçirilmediğine göre büyük ihtimalle öyle bir şey yapma hakları da yoktur.
Ben 2022'de 442 puan ve %3.5 genel ortalama ile fen lisesine yerleşmiştim. 2022 sınavına göre netlerim: 18-2 Türkçe, 12-3 matematik, 19-1 sosyal ve 20-0 fendi. Benim yaptığıma benzer ama 2-3 net fazla matematik yaparsan çok rahat kazanırsın. Gerçi sınavdan sınava zorluk değiştiği için doğal...
tyt edebiyat ne kanka ben anlamadim yeni bir bölüm acmissin kendi kendine. tyt sinavinda edebiyat diye bir sey yok. günlük düzenli türkce denemesi veya paragraf soru bankasi cöz. günlük 30-40 soruyu süre tutarak soru sayisiyla orantili dakikada bitirmeyi hedefle. daha da yapabilecegin bir sey...