Arama sonuçları: *

• Users: Ensar Bey
  • In Tarih
  • Content: Konular, Mesajlar
  • Order by relevance
  1. E

II.Abdülhamid tahttan indirilmeseydi?

Amerika gibi biz de savaş sonradan katılacaktık ama tabii ki Enver Paşa Hazretleri durur mu? Kahraman olacağız kahraman. Enver Paşa ve avanesi şimdi ki ergenler gibi tez canlı olmasaydı, belki de Amerika gibi savaşa sonradan katılıp veya hiç katılmayıp yorgun olduğumuz halde diğer ülkelerden...
  2. E

Sultan Vahdettin kaçtı mı? yoksa sürgün mü edildi? lütfen kanıtlarla

İlla ki biri kurtaracak, dediğim şeyleri yanlış anlama sakın. 1647645104 Kendime yemiş gibi hissettim :d
  3. E

Sene oldu 2022 hala savunma bu olarak kullanılmasın, o çıkmasa başkası kurtaracaktı biz Türk'üz esir olmayız. Böyle savunduğumuz görülse bize ne yaparlardı Yağız?
  4. E

Kaynak vermeye üşeniyorum O yüzden şunu söyleyeyim? Sen küçücük bir devletin başkanısın ve mallar sana ait (Osmanlı'ya küçük demiyorum.) sen azıcık altınla kaçıp fakir mi kalırsın? Hele Osmanlı'yı düşün, koskoca Sultan az buçuk mal ile mi kaçsın?
  5. E

2. Abdülhamid hakkında ne düşünüyorsunuz?

Allah-u Teala rahmet eylesin. İyi bir Padişah idi belki de en iyisi olacak kadar zekiydi, ama sert değildi.
  6. E

tarih bilenler yardımcı olabilir mi ?

TRT'yi satamadık ya
  7. E

Aynen öyle değil bu tehdit sayılarak devşirme getirilmedi, devşirme ordunun büyümesi için getirildi. 4. Fatih de tehdit olarak gördüğünden değil Halil Paşa'ya kininden dolayı kellelerini aldı, ailelerini bozdu.
  8. E

1- Eğer Türk devlet adamları Vezir-i Azamlığa terfi edilseydi, Padişah'a neredeyse eş değer bir soyu olan bir Aile daha gelecekti. eğer töre vs. diye bağırıp çağırırsa bu adam devletin başına bile geçebilirdi. 2- Pargalı İbrahim Paşa, Sokollu Mehmed Paşa, Kuyucu Murad Paşa 3- 1. cevap ile...
Top Bottom