Neler Yeni

II.Abdülhamid tahttan indirilmeseydi?

Louxt

80+
hocam aynı şeyi neden kopyalayıp duruyorsunuz kaybedilen topraklarda ondan öncekilerin payı yok muydu tarih bilmediğiniz açık. o zamanlar balkanlar kaynıyordu ve sürekli onlarla uğraştı keyfi bi şekilde toprak kaybetmedi toprak kaybetti diye bi padişahı kötü yapmak ne kadar mantıklı düşünün onları birbirine katarak ülkedeki iç sorunları düzeltmeye çalıştı amaç ülkenin iç sorunlarını çözüp ondan sonra fetihlere yeniden atılımdı çünkü dış güçler iç işlere karışmaya başladı demokrasi diyorsunuz da halkı ayaklandırmaya çalışan insanları hiç katmıyorsunuz hepsi öyle demiyorum ama geneli öyleydi padişah indirilene kadar devletin sorunları vardı dağılmamıştı ama indirildikten sonra osmanlı darmaduman oldu bu bile padişahın ülkeyi ne kadar iyi yönettiği sorusunun cevabıdır ayrıca ben atalarımı ulu hakan diye hitaplarla ayırmam hepsi benim için çok özeldir abdülhamidin hayatını bir okusanız hayatını böyle konuşmazsınız
(y)

Son düzenleme:

BurqUS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Burak Selimoğlu
peki dostum güzel şeyleri anlatıyon eyw okul ve eğitim konusunda mükemmeldir sıkıntı yok şu sorularıma ne diyeceksin
1-ruslar istanbula girdi 2.abdülhamit döneminde ingilizler olmasa osmanlı bitmişti istanbula giren ruslar anıt yaptı yeşilköye bak fotoğraflarına bunlar 2.abdülhamit döneminde oldu
2-sırf korkudan dünyanın en iyi 5 donanmasından biri olan osmanlı donanmasını çürüttü
3-ulu hakan diyorsunuzda kanka ulu hakan herkese denmez eğer fatih , timur , metehan , atatürk gibi adamlara ulu hakan denir yanlışmıyım ?
biliyorum hak veriyorum lakin abdülhamdi savaşbaşladıktan sonra tahta çıktı bu savaşın sebebi abdülhamit değil meclisdir bunu unutma savaşın bu kadaar kötü gitmesinin sebebide biliyorsundür Abdülaziz darbesidir

Megatronus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
921
İsim
Buğra
peki dostum güzel şeyleri anlatıyon eyw okul ve eğitim konusunda mükemmeldir sıkıntı yok şu sorularıma ne diyeceksin
1-ruslar istanbula girdi 2.abdülhamit döneminde ingilizler olmasa osmanlı bitmişti istanbula giren ruslar anıt yaptı yeşilköye bak fotoğraflarına bunlar 2.abdülhamit döneminde oldu
2-sırf korkudan dünyanın en iyi 5 donanmasından biri olan osmanlı donanmasını çürüttü
3-ulu hakan diyorsunuzda kanka ulu hakan herkese denmez eğer fatih , timur , metehan , atatürk gibi adamlara ulu hakan denir yanlışmıyım ?
ingilizler olmasa değil ingilizlere olaya dahil eden oydu ayrıca adam tahta çıktığında binlerce sorun vardı kaçıyla başa çıkabilir osmanlı donanmasını evet bıraktı orda hatası var ayrıca ordu çok karışıktı sürekli abdülhamite karşı isyan ediyordu bu da istanbuldaki denetimi çürüttü ayrıca ulu hakan demek için illa bir yeri fethetmiş olması veya çok güçlü olması gerekmiyor devleti için o kadar çabalamış birine ben kötü padişah diyemem şu açık ki abdülhamit indirilmeseydi belki de hala osmanlı yaşıyor olurdu bunu kimse inkar edemez kendini toparlardı yönetime el koyarak abdülhamiti kötü gösterdiler ve tarih kitaplarında abdülhamit kötülendi son 30 yıldır gerçekler açığa çıkıyor tarihte osmanlı devleti kadar iftiraya uğramış bi devlet yoktur

Louxt

80+
ingilizler olmasa değil ingilizlere olaya dahil eden oydu ayrıca adam tahta çıktığında binlerce sorun vardı kaçıyla başa çıkabilir osmanlı donanmasını evet bıraktı orda hatası var ayrıca ordu çok karışıktı sürekli abdülhamite karşı isyan ediyordu bu da istanbuldaki denetimi çürüttü ayrıca ulu hakan demek için illa bir yeri fethetmiş olması veya çok güçlü olması gerekmiyor devleti için o kadar çabalamış birine ben kötü padişah diyemem şu açık ki abdülhamit indirilmeseydi belki de hala osmanlı yaşıyor olurdu bunu kimse inkar edemez kendini toparlardı yönetime el koyarak abdülhamiti kötü gösterdiler ve tarih kitaplarında abdülhamit kötülendi son 30 yıldır gerçekler açığa çıkıyor tarihte osmanlı devleti kadar iftiraya uğramış bi devlet yoktur
:unsure:

Megatronus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
921
İsim
Buğra
hocam boşuna tartışıyoruz o dönemleri artık 2022 yılındayız osmanlı yıkılalı 90 100 yıl oldu sıra bizde geçmişi tartışıp durursak geleceğe nasıl yön vereceğiz şu ülkenin hali beni ağlatacak duruma geldi artık

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Nicolas
arkadaşlar yetmediği için yazamadım tahttan indirilmeseydi ww1'den daha iyi bir sonuçla çıkarmıydık hep merak etmişimdir??
Zamanın gerisinde ve yenilikçi olmayan bir padişah. Bir milyondan fazla toprak kaybeden bir padişah. Bunları göze alınca daha iyi bir sonuç çıkarabilir miyiz bilmiyorum. :d

Ensar Bey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,379
İsim
Ensar Bey
Amerika gibi biz de savaş sonradan katılacaktık ama tabii ki Enver Paşa Hazretleri durur mu?
Kahraman olacağız kahraman.

Enver Paşa ve avanesi şimdi ki ergenler gibi tez canlı olmasaydı, belki de Amerika gibi savaşa sonradan katılıp veya hiç katılmayıp yorgun olduğumuz halde diğer ülkelerden daha az yorgun olmamız sayesinde güçlü devlet olarak kalacaktık.

CptnAktaş

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
963
İsim
Samet Mustafa Aktaş
arkadaşlar yetmediği için yazamadım tahttan indirilmeseydi ww1'den daha iyi bir sonuçla çıkarmıydık hep merak etmişimdir??
alternatif tarihi yorumlamak zordur, fakat eğer varsayarsak abdülhamidin politikası denge idi savaşa girmemeyi tercih ederdi ama illa ki bir savaşa girilseydi muhtemelen ingilizlerin yanında girmek için çabalardı. Belki savaşı kazanırdık ama yine bizi yerlerdi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Amerika gibi biz de savaş sonradan katılacaktık ama tabii ki Enver Paşa Hazretleri durur mu?
Kahraman olacağız kahraman.

Enver Paşa ve avanesi şimdi ki ergenler gibi tez canlı olmasaydı, belki de Amerika gibi savaşa sonradan katılıp veya hiç katılmayıp yorgun olduğumuz halde diğer ülkelerden daha az yorgun olmamız sayesinde güçlü devlet olarak kalacaktık.
Daha 1.dünya savaşı başlamadan nice topraklarımıza saldırmışlar sence bırakırlar mıydı

Top Bottom