ülke çok kötü durumda mıydı ?
evet.
ama hitler savaş öncesi durumda ülke için gerekenleri yaptı ve tam bağımsız da oldu.
yine de bir diktatör ve halkına zulüm etmiş sonuçta o yüzden değil ama ülkeyi zenginleştirip yeniden bağımsız yapmış kişidir.
Genelde insanlar tanınan bir siyasetçiye vs. saygı duymadığını belirtmek için böyle söylerler örneğin bunun maksadı saygısızlıktır. böyle bir durum olabilir yani sende de o yüzden böyle bir şey yazdım.
Ülkemiz adına yaptığı onca hizmetten ve vatan görevlerinden sonra ne kadar hatası olursa olsun bu kişiye İsmet diye hitap etmen bence yanlış. İnönü diyebilirsin ama İsmet diyince asker arkadaşınmış gibi oluyor.
ben sosyal mrdyada tarih sayfası takip etmiyorum istisna olarak sadece milli mücadele dönemini çok detaylı anlatan bir sayfa takip ediyorum. dediğin kişiye de bakacağım ben okudum kitaplara ve dinlediğim objektif kişilere göre yorum yaparım.
sovyetlerle çok gerginlik yaşadık 2. dünya savaşından sonra
sıcak denizlerle arasında biz varız sadece çünkü
2. dünya savaşında amerkanın yanında olduk bu arada sonlarda.
çinin değişmeyen dili yok dostum kazakistan ile türk dili gibi lehçeleri var 10000 yıldır. yani ne yazdığını anlayamazssın çinli olsan da.
yeni kurulmuş bir devlet olarak dış ilişkiler çok önemli ve dünyanın çoğu geçtiğimiz sistemi kullanyordu o yüzden olduğunu düşünüyorum.