Hadis öğretmenim. Kendisi çok donanımlı bir insandır.tam sevabını alamayacağını kim söyledi sana nereden biliyorsun bunu ?
Hadis öğretmenim. Kendisi çok donanımlı bir insandır.tam sevabını alamayacağını kim söyledi sana nereden biliyorsun bunu ?
1858 yılınde eşcinselliğin serbest bırakıldığı bir ülkeden bahsediyoruz. Allah'ın hangi kanunu bunu emretmiş?Allah 'ın kanunları ile yönetti.
Dünya onu da aldı, herkesi aldığı gibi...Merhabalar öncelikle Atatürk en sevdiğim Türk liderlerindendir. En sevdiğim komutanlardan birisidir. Şimdi sorumuza gelelim sizce Atatürkün Cumhuriyeti kurduktan sonra yaptığı en büyük hata neydi? Türkiye de neden cemaaticı gruplar tarafından sevilmiyor? ( bu kadar yaptığı fedakarlık sonucunda) neden sevilmiyor ve hatası neydi?
en saçma düsünce allah türkçe konusduklarımızı anlamıyormu sanki ibadet olarak tabii ki türkçe okunmaz ama normal oturup türkçe okunabilir.Kur'an ı ibadet için Türkçe okumak size daha çok sevap kazandırmaz.
Kur'an ı aslen Arapça okuyup ibadet olarak,
Kur'an ı ibadet için Türkçe okumak size daha çok sevap kazandırmaz.
Kur'an ı aslen Arapça okuyup ibadet olarak, Türkçe mealini okuyarak da anlarsanız ve anladığınızı hayatınızda uygulamaya geçirseniz sizden iyisi yok
Avrupa ile anlaşmaktan bahsediyorsunuz. Biz neden onlara göre kendimizi uyduralım. Çin in değişmeyen 10000 yıllı dili hala var.
Allah çalışana verir doğru. Yozlaşma var diyorsunuz. Bu bir hata. Müslümana bakarak İslam ı yorumlama, Kur an ne diyor ona bak!
Nazik diliniz için teşekkür ederim.
olaya daha büyük bakmanı öneriyorum ben sovyetler tarafından ya ezilecektik ya da onlara seve seve katılacaktık.dostum bak o plan için uçak fabrikamız kapatıldı belki kapatılmasaydı airbus gibi bir markamız olacaktı
Türkçe olmamasının sebebi, diller arasındaki farklar. Mesela ingilizce çeviri yaparken hocalarımız "ya bunun tam türkçede karşılığı yok ama ne ifade ettiğini anlıyorsunuz" demesi. İslam'da şüpheye yer yok. her şey kesin ve anlaşılabilir olmalı. Eğer Kuran diğer dillere çevriliyor olsaydı, bir milletin A anladığını diğer millet B anlayabilirdi. Bu sebeple Arapça. Ben muhabbeti böyle biliyorum ve doğru buluyorum.Türkçe Kuran ve Ezan niye yanlış bir şey olsun ki? Aşırı saçma ve mânasız. Bize ne arapçadan? İslam tüm dünyaya inmedi mi? Neden arapça zorunlu? Anlamadığımız bir şeye nasıl inanıp gerekçelerini yerine getirelim? Nerede yazıyor arapça şart diye? Gerçekten anlamıyorum. Konuya gelecek olursak Atatürk'ün en büyük hatası "Türk Milleti zekidir." demesidir
İbadetlerimi Arapça yapıyorum evet anlamını da biliyorum çok şükür. Kesinlikle haklısınız Müslümana bakarak İslam yorumlanamaz. Fakat alfabe olarak hala zamanın şartlarından birisiydi ve iyi oldu dünya ile iletişimimizi çok daha kolaylaştırdı. Sanırım bu konuda anlaşamayacağız. Herkes doğru bildiği yolda ilerlesin fakat körü körüne gitmesin. Ben de size teşekkür ederim.Kur'an ı ibadet için Türkçe okumak size daha çok sevap kazandırmaz.
Kur'an ı aslen Arapça okuyup ibadet olarak, Türkçe mealini okuyarak da anlarsanız ve anladığınızı hayatınızda uygulamaya geçirseniz sizden iyisi yok
Avrupa ile anlaşmaktan bahsediyorsunuz. Biz neden onlara göre kendimizi uyduralım. Çin in değişmeyen 10000 yıllı dili hala var.
Allah çalışana verir doğru. Yozlaşma var diyorsunuz. Bu bir hata. Müslümana bakarak İslam ı yorumlama, Kur an ne diyor ona bak!
Dini inanışın var mı bilmiyorum. Müslüman mısın onu da bilmiyorum. O yüzden 3.tekil olarak yazıyorum.şeriat kadar kötü bir yönetim yok
çinin değişmeyen dili yok dostum kazakistan ile türk dili gibi lehçeleri var 10000 yıldır. yani ne yazdığını anlayamazssın çinli olsan da.Kur'an ı ibadet için Türkçe okumak size daha çok sevap kazandırmaz.
sovyetler tarafından ezilemezdik dostum 2.dünya savaşında nasıl almanya yada amerikanın yanında olmadıysak onlar tarfından ezilmediysek yine ezilmezdik zaten bir deolaya daha büyük bakmanı öneriyorum ben sovyetler tarafından ya ezilecektik ya da onlara seve seve katılacaktık.
tabi amerikanın tarafına geçince böyle kötü şeyler de yaşandı o konuda haklısın.
İslam'ın veya imanın şartlarında da Kuran'ı Arapça okuyup bitirmek diye bir şey yok, Bence Türkçe okunup iyice anlanması daha iyidir.en saçma düsünce allah türkçe konusduklarımızı anlamıyormu sanki ibadet olarak tabii ki türkçe okunmaz ama normal oturup türkçe okunabilir.
Tabii biz onun düşündüğü gibi düşünemiyoruz fakat bu onu kötü bir lider asla ve asla yapmıyor. Dediğiniz gibi onu örnek alıp vatana hayırlı olmamız gerek.Hocam hata dediğiniz şeyler kimine göre doğru kimine göre yanlış ve insanlarımız için Gazi Mustafa Kemal Atatürk çok değerli bir insan ki sahsen benim için de oyle
Insanlar bu konuda çok hassas olduğu için kimisine göre hata olan kimisine göre doğru oluyor bu muhabbetler uzuyor gidiyor
Bizim üzerimize düşen herkes için doğru olan davranış ve inkılaplarıni örnek alıp vatanımızı yüceltmek