Neler Yeni

Sizce Atatürkün Cumhuriyeti kurduktan sonra yaptığı en büyük hata neydi?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

softwaredevelopers

80+ Bronze
Merhabalar öncelikle Atatürk en sevdiğim Türk liderlerindendir. En sevdiğim komutanlardan birisidir. Şimdi sorumuza gelelim sizce Atatürkün Cumhuriyeti kurduktan sonra yaptığı en büyük hata neydi? Türkiye de neden cemaaticı gruplar tarafından sevilmiyor? ( bu kadar yaptığı fedakarlık sonucunda) neden sevilmiyor ve hatası neydi?
Dünya onu da aldı, herkesi aldığı gibi...

İntel Xeon

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Kur'an ı ibadet için Türkçe okumak size daha çok sevap kazandırmaz.
Kur'an ı aslen Arapça okuyup ibadet olarak,
Kur'an ı aslen Arapça okuyup ibadet olarak, Türkçe mealini okuyarak da anlarsanız ve anladığınızı hayatınızda uygulamaya geçirseniz sizden iyisi yok

Avrupa ile anlaşmaktan bahsediyorsunuz. Biz neden onlara göre kendimizi uyduralım. Çin in değişmeyen 10000 yıllı dili hala var.

Allah çalışana verir doğru. Yozlaşma var diyorsunuz. Bu bir hata. Müslümana bakarak İslam ı yorumlama, Kur an ne diyor ona bak!

Nazik diliniz için teşekkür ederim.
en saçma düsünce allah türkçe konusduklarımızı anlamıyormu sanki ibadet olarak tabii ki türkçe okunmaz ama normal oturup türkçe okunabilir.

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
dostum bak o plan için uçak fabrikamız kapatıldı belki kapatılmasaydı airbus gibi bir markamız olacaktı
olaya daha büyük bakmanı öneriyorum ben sovyetler tarafından ya ezilecektik ya da onlara seve seve katılacaktık.
tabi amerikanın tarafına geçince böyle kötü şeyler de yaşandı o konuda haklısın.

lerensavasl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,225
İsim
Eren Savaş
Türkçe Kuran ve Ezan niye yanlış bir şey olsun ki? Aşırı saçma ve mânasız. Bize ne arapçadan? İslam tüm dünyaya inmedi mi? Neden arapça zorunlu? Anlamadığımız bir şeye nasıl inanıp gerekçelerini yerine getirelim? Nerede yazıyor arapça şart diye? Gerçekten anlamıyorum. Konuya gelecek olursak Atatürk'ün en büyük hatası "Türk Milleti zekidir." demesidir :D
Türkçe olmamasının sebebi, diller arasındaki farklar. Mesela ingilizce çeviri yaparken hocalarımız "ya bunun tam türkçede karşılığı yok ama ne ifade ettiğini anlıyorsunuz" demesi. İslam'da şüpheye yer yok. her şey kesin ve anlaşılabilir olmalı. Eğer Kuran diğer dillere çevriliyor olsaydı, bir milletin A anladığını diğer millet B anlayabilirdi. Bu sebeple Arapça. Ben muhabbeti böyle biliyorum ve doğru buluyorum.

Bay Kunduz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
Berke
Kur'an ı aslen Arapça okuyup ibadet olarak, Türkçe mealini okuyarak da anlarsanız ve anladığınızı hayatınızda uygulamaya geçirseniz sizden iyisi yok

Avrupa ile anlaşmaktan bahsediyorsunuz. Biz neden onlara göre kendimizi uyduralım. Çin in değişmeyen 10000 yıllı dili hala var.

Allah çalışana verir doğru. Yozlaşma var diyorsunuz. Bu bir hata. Müslümana bakarak İslam ı yorumlama, Kur an ne diyor ona bak!

İbadetlerimi Arapça yapıyorum evet anlamını da biliyorum çok şükür. Kesinlikle haklısınız Müslümana bakarak İslam yorumlanamaz. Fakat alfabe olarak hala zamanın şartlarından birisiydi ve iyi oldu dünya ile iletişimimizi çok daha kolaylaştırdı. Sanırım bu konuda anlaşamayacağız. Herkes doğru bildiği yolda ilerlesin fakat körü körüne gitmesin. Ben de size teşekkür ederim.

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert

çinin değişmeyen dili yok dostum kazakistan ile türk dili gibi lehçeleri var 10000 yıldır. yani ne yazdığını anlayamazssın çinli olsan da.
yeni kurulmuş bir devlet olarak dış ilişkiler çok önemli ve dünyanın çoğu geçtiğimiz sistemi kullanyordu o yüzden olduğunu düşünüyorum.

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay
olaya daha büyük bakmanı öneriyorum ben sovyetler tarafından ya ezilecektik ya da onlara seve seve katılacaktık.
tabi amerikanın tarafına geçince böyle kötü şeyler de yaşandı o konuda haklısın.
sovyetler tarafından ezilemezdik dostum 2.dünya savaşında nasıl almanya yada amerikanın yanında olmadıysak onlar tarfından ezilmediysek yine ezilmezdik zaten bir de

emrahclkl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Emrah Çelikel
Bu caner denen arkadaş fazla üfürükçü galiba.600 yıldır Osmanlıda Allahın kanunları uygulanıyormuş.Osmanlının içerisinde tarihinde dinle alakası olmayan yanından geçmeyen binlerce hareket var.Ayrıca bir kitap arapça indi diye bunu insanların arapça okumasınada gerek yok.Arapça okumanın daha sevap olduğu aşılanmıştı bir ara???Zihniyet o kadar kötü durumda ki.Okuyup anlayabilmek varken Kuranı arapça okuyup bir kenara koymayı tercih ediyor insanlar.

Rammstein

80+ Silver
en saçma düsünce allah türkçe konusduklarımızı anlamıyormu sanki ibadet olarak tabii ki türkçe okunmaz ama normal oturup türkçe okunabilir.
İslam'ın veya imanın şartlarında da Kuran'ı Arapça okuyup bitirmek diye bir şey yok, Bence Türkçe okunup iyice anlanması daha iyidir.

Bay Kunduz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
Berke
Hocam hata dediğiniz şeyler kimine göre doğru kimine göre yanlış ve insanlarımız için Gazi Mustafa Kemal Atatürk çok değerli bir insan ki sahsen benim için de oyle

Insanlar bu konuda çok hassas olduğu için kimisine göre hata olan kimisine göre doğru oluyor bu muhabbetler uzuyor gidiyor
Bizim üzerimize düşen herkes için doğru olan davranış ve inkılaplarıni örnek alıp vatanımızı yüceltmek
Tabii biz onun düşündüğü gibi düşünemiyoruz fakat bu onu kötü bir lider asla ve asla yapmıyor. Dediğiniz gibi onu örnek alıp vatana hayırlı olmamız gerek.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom