Neler Yeni

Sizce Atatürkün Cumhuriyeti kurduktan sonra yaptığı en büyük hata neydi?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
bence senin ailenden dolayı sorunların var hacca gitmiş bir annem var yani gelipte ailemle ilgili sorun var deme ve senin gibi hala ezanın hangi dilde okunacağını tartışan bir insanla iddialaşmam yanlış o zaman şöyle yapalım ezan her dilde teker teker okunsun böylelikle daha iyi olur değil mi? çok mantıklı
evet islamın dünya çapında tantılması için daha iyi olur.
ailenle ilgili olduğu konusunda şüphelerim arttı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

inönü ülkeyi amerikalılara peşkeş çekti uçak fabrikasını kapattırdı istersen nuri demirağı araştır kimmiş bana kalırsa atatürkün de düşmanıydı sadece dost gibi gözüktü
amerika ile yakın ilişki içinde olmasaydık ya sovyetler ya da almanlar altında ezilirdik.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Ama Arapçadaki kelimelerin Türkçe anlamı olmayabiliyor.
Bu yüzden günümüzde özellikle din derslerinde-kitaplarında Türkçe anlamı da yer alıyor. Ben bu Türkçe anlamının yer almamasına karşıyım. Adama ana dili olmayan bir dilde Kuran okutuyorsun tamam, ama bari bunun Türkçe karşılığını da anlat ki bilsin ne olduğunu, hafızasında kalıcı olsun.

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
İslam evrensel bir dindir. Kuran arapçadır. Allah Arapça olarak indirmiştir.
Şimdi siz Amerika ya gittiniz ve orda ezan okudu. İngilizce okusa o ezanı anlar mısınız? Ya da ezanın manevi büyüsünü hisseder misiniz? Bazı şeyler değişemez imzalara sahiptir. Ezan bunlardan biridir.
Maalesef halkta Araplara karşı ırkçılık var. Bunu kimse inkar edemez. Nasıl ABD de de siyahlara karşı bir nefret var. Türkiye'de de Araplara karşı bu var.
Ve Kuran-I Kerim in dili Arapça. Allah böyle indirdi. İslam dininin dili Arapça. İbadetin usulü bu. Mealini anlamak için okursun ama tam sevabını almazsın.

Harf inkılabına geleyim.
Biz savaş kazandık. Savaşı Türkiye (Osmanlı) kazandı.
Harfleri Latin olarak aldık. Kimse demesin zor dil diye 1000 yıldır sorun olmayan dil o zaman mı sorun olacaktı?
Kanunları İsviçre den mi ne aldık? 600 yıldır Osmanlı ne güzel Allah 'ın kanunları ile yönetti.
Sen bildiğin şeriat'ı savunuyorsun şu an.

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,679
İsim
marilyn
ülkeyi yanlış kişiler için kurtarması en büyük hatası diyebilirim yunanlıların elinden kurtartığı atalarını unutup birsürü araplaşmış topluluk atatürke sövüyor neden peki çünkü dedelerini uçurumun köşesinden tekmelemiş falan filan saçmalıklar

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
aynen 1 saat boyunca ezan her dilden okunsun sende oturup dinle belki dil öğrenirsin mantıklı cidden yazık
arapça bilmiyorum ve kuranın, ezanın ne anlattığını öğrenmek istiyorum bu kötü bir şey mi yani?

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay
evet islamın dünya çapında tantılması için daha iyi olur.
ailenle ilgili olduğu konusunda şüphelerim arttı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

amerika ile yakın ilişki içinde olmasaydık ya sovyetler ya da almanlar altında ezilirdik.
:D bu ülkedeki siyasi düzeni amerikalılar bozdu süt tozuna ülke elden gitti marshal yardım planını araştır

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Bu yüzden günümüzde özellikle din derslerinde-kitaplarında Türkçe anlamı da yer alıyor. Ben bu Türkçe anlamının yer almamasına karşıyım. Adama ana dili olmayan bir dilde Kuran okutuyorsun tamam, ama bari bunun Türkçe karşılığını da anlat ki bilsin ne olduğunu, hafızasında kalıcı olsun.
Hocam Kuranın Tefsiri var anlamak için.

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
inönü ülkeyi amerikalılara peşkeş çekti uçak fabrikasını kapattırdı istersen nuri demirağı araştır kimmiş bana kalırsa atatürkün de düşmanıydı sadece dost gibi gözüktü

Neden aynı şeyleri Adnan Menderes için söylemiyorsunuz? Menderes'in yaptıklarını saydırmayın bana.
Şu belgesel serisini izlemenizi öneririm.

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Dostlar
Bir Atatürk örnek bir insan
Bu hatalarını konuşmak bile bize düşmez
Bize düşen kısım örnek alıp kurduğu adaletli devlet düzenini örnek almak ve ilkelerinden ayrılmamak

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom