Fakat ben Kur'an ın mealini okursak daha çok sevaba gireriz diye düşünüyorum.
Kur'an ı ibadet için Türkçe okumak size daha çok sevap kazandırmaz.
Kur'an ı aslen Arapça okuyup ibadet olarak,
Hocam haklısınız ok konuda. İslam evrensel bir dil olduğu için Arapça olarak olması bütün dünyada bütünlüğü sağlayabilir. Fakat ben Kur'an ın mealini okursak daha çok sevaba gireriz diye düşünüyorum. Belki yanlış olabilir fakat anlamak daha önemli benim için. Harf inkılabı ise zamanın gerekliliklerinden biriydi. yükselen Avrupa ile ve savaştığımız Avrupa ile anlaşmak ve dünya dili olarak Latince kullanılması bana göre doğru bir karardı. Osmanlı ise Allah'ın kanunları ile yönetiyordu fakat daha sonra yozlaşmaya başladılar. Zamanın gerekliliklerine göre değişmemiz lazım. Eski Ortadoğu da bu yüzden yok oldu. Sadece oturdular Kur'an var diye. Fakat Allah ilmi çalışana verir.
Kur'an ı ibadet için Türkçe okumak size daha çok sevap kazandırmaz.
Kur'an ı aslen Arapça okuyup ibadet olarak, Türkçe mealini okuyarak da anlarsanız ve anladığınızı hayatınızda uygulamaya geçirseniz sizden iyisi yok
Avrupa ile anlaşmaktan bahsediyorsunuz. Biz neden onlara göre kendimizi uyduralım. Çin in değişmeyen 10000 yıllı dili hala var.
Allah çalışana verir doğru. Yozlaşma var diyorsunuz. Bu bir hata. Müslümana bakarak İslam ı yorumlama, Kur an ne diyor ona bak!
Nazik diliniz için teşekkür ederim.