Neler Yeni

Sizce Atatürkün Cumhuriyeti kurduktan sonra yaptığı en büyük hata neydi?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Bay Kunduz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
Berke
Allah'ın kanunları ile yönetilen hangi ülkede eşcinsellik suç değil? 1858 yılında eşcinsellik suç olmaktan çıkarılmıştır.
Çok haklısınız onu unutmuştum. Sanırsam Hz. Muhammed tarafından lanetleniyordu eşcinseller yanlış olabilirim.

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
:D bu ülkedeki siyasi düzeni amerikalılar bozdu süt tozuna ülke elden gitti marshal yardım planını araştır
marshall planlarını biliyorum ve NATO'ya katılmak için gerekli olduğunu düşünüyorum. çünkü konum olarak amerika için de sovyetler için de çok önemli bir yerdeyiz.
varşova paktına katılıp doğu avrupa ve türk devletleri gibi sömürülsek daha mı iyiydi?

emrahclkl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Emrah Çelikel
harf inkılabi Türkçe Kuran ve ezan neden hata ki?
Bunları hata olarak görenler şaşırmışlar.Türkçe Kuranın bir amacı var,inanılan bir din var körü körüne ve okunan bir kitap.Fakat kimse ne okuduğunu neye inandığını tam olarak bilmiyor.Hal böyleyken Kuranı türkçeleştirmek en doğrusu.En azından insanların saçma ***** hocaların iddaalarıyla değil okuduklarıyla görmeleri sağlandı din.Çok doğru hareket oyna devam.

Bay Kunduz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
Berke
Dostlar
Bir Atatürk örnek bir insan
Bu hatalarını konuşmak bile bize düşmez
Bize düşen kısım örnek alıp kurduğu adaletli devlet düzenini örnek almak ve ilkelerinden ayrılmamak
Hocam bize hatalarından ders alıp onu örnek almak düşer. Ders alacağız biz yapmayacağız.

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,679
İsim
marilyn
tm ok tm

Son düzenleme:

Rammstein

80+ Silver
İslam evrensel bir dindir. Kuran arapçadır. Allah Arapça olarak indirmiştir.
Şimdi siz Amerika ya gittiniz ve orda ezan okudu. İngilizce okusa o ezanı anlar mısınız? Ya da ezanın manevi büyüsünü hisseder misiniz? Bazı şeyler değişemez imzalara sahiptir. Ezan bunlardan biridir.
Maalesef halkta Araplara karşı ırkçılık var. Bunu kimse inkar edemez. Nasıl ABD de de siyahlara karşı bir nefret var. Türkiye'de de Araplara karşı bu var.
Ve Kuran-I Kerim in dili Arapça. Allah böyle indirdi. İslam dininin dili Arapça. İbadetin usulü bu. Mealini anlamak için okursun ama tam sevabını almazsın.

Harf inkılabına geleyim.
Biz savaş kazandık. Savaşı Türkiye (Osmanlı) kazandı.
Harfleri Latin olarak aldık. Kimse demesin zor dil diye 1000 yıldır sorun olmayan dil o zaman mı sorun olacaktı?
Kanunları İsviçre den mi ne aldık? 600 yıldır Osmanlı ne güzel Allah 'ın kanunları ile yönetti.
Yalnız Türkiye dini bir devlet değil.

Süleyman ÇAKIR-

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Çok haklısınız onu unutmuştum. Sanırsam Hz. Muhammed tarafından lanetleniyordu eşcinseller yanlış olabilirim.
Kuran'da lanetleniyor. Bir ülkede şeriat kanunları uygulanması tamamen şeriat ülkesi yapmıyor. Şeriat Allah'ın kanunları fakat Allah'ın lanetlediği bir şeyi serbest bırakmış Osmanlı. Bu durumda ben Osmanlı için Allah'ın kanunlarını uyguluyordu diyemem.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Fakat ben Kur'an ın mealini okursak daha çok sevaba gireriz diye düşünüyorum.
Kur'an ı ibadet için Türkçe okumak size daha çok sevap kazandırmaz.
Kur'an ı aslen Arapça okuyup ibadet olarak,
Hocam haklısınız ok konuda. İslam evrensel bir dil olduğu için Arapça olarak olması bütün dünyada bütünlüğü sağlayabilir. Fakat ben Kur'an ın mealini okursak daha çok sevaba gireriz diye düşünüyorum. Belki yanlış olabilir fakat anlamak daha önemli benim için. Harf inkılabı ise zamanın gerekliliklerinden biriydi. yükselen Avrupa ile ve savaştığımız Avrupa ile anlaşmak ve dünya dili olarak Latince kullanılması bana göre doğru bir karardı. Osmanlı ise Allah'ın kanunları ile yönetiyordu fakat daha sonra yozlaşmaya başladılar. Zamanın gerekliliklerine göre değişmemiz lazım. Eski Ortadoğu da bu yüzden yok oldu. Sadece oturdular Kur'an var diye. Fakat Allah ilmi çalışana verir.
Kur'an ı aslen Arapça okuyup ibadet olarak, Türkçe mealini okuyarak da anlarsanız ve anladığınızı hayatınızda uygulamaya geçirseniz sizden iyisi yok

Avrupa ile anlaşmaktan bahsediyorsunuz. Biz neden onlara göre kendimizi uyduralım. Çin in değişmeyen 10000 yıllı dili hala var.

Allah çalışana verir doğru. Yozlaşma var diyorsunuz. Bu bir hata. Müslümana bakarak İslam ı yorumlama, Kur an ne diyor ona bak!

Nazik diliniz için teşekkür ederim.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: Siri

Peacee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
727
İsim
Umut Baydar
İslam evrensel bir dindir. Kuran arapçadır. Allah Arapça olarak indirmiştir.
Şimdi siz Amerika ya gittiniz ve orda ezan okudu. İngilizce okusa o ezanı anlar mısınız? Ya da ezanın manevi büyüsünü hisseder misiniz? Bazı şeyler değişemez imzalara sahiptir. Ezan bunlardan biridir.
Maalesef halkta Araplara karşı ırkçılık var. Bunu kimse inkar edemez. Nasıl ABD de de siyahlara karşı bir nefret var. Türkiye'de de Araplara karşı bu var.
Ve Kuran-I Kerim in dili Arapça. Allah böyle indirdi. İslam dininin dili Arapça. İbadetin usulü bu. Mealini anlamak için okursun ama tam sevabını almazsın.

Harf inkılabına geleyim.
Biz savaş kazandık. Savaşı Türkiye (Osmanlı) kazandı.
Harfleri Latin olarak aldık. Kimse demesin zor dil diye 1000 yıldır sorun olmayan dil o zaman mı sorun olacaktı?
Kanunları İsviçre den mi ne aldık? 600 yıldır Osmanlı ne güzel Allah 'ın kanunları ile yönetti.
tam sevabını alamayacağını kim söyledi sana nereden biliyorsun bunu ?

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Hocam bize hatalarından ders alıp onu örnek almak düşer. Ders alacağız biz yapmayacağız.
Hocam hata dediğiniz şeyler kimine göre doğru kimine göre yanlış ve insanlarımız için Gazi Mustafa Kemal Atatürk çok değerli bir insan ki sahsen benim için de oyle

Insanlar bu konuda çok hassas olduğu için kimisine göre hata olan kimisine göre doğru oluyor bu muhabbetler uzuyor gidiyor
Bizim üzerimize düşen herkes için doğru olan davranış ve inkılaplarıni örnek alıp vatanımızı yüceltmek

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay
marshall planlarını biliyorum ve NATO'ya katılmak için gerekli olduğunu düşünüyorum. çünkü konum olarak amerika için de sovyetler için de çok önemli bir yerdeyiz.
varşova paktına katılıp doğu avrupa ve türk devletleri gibi sömürülsek daha mı iyiydi?
dostum bak o plan için uçak fabrikamız kapatıldı belki kapatılmasaydı airbus gibi bir markamız olacaktı

Rammstein

80+ Silver
Kur'an ı aslen Arapça okuyup ibadet olarak,
Kur'an ı aslen Arapça okuyup ibadet olarak, Türkçe mealini okuyarak da anlarsanız ve anladığınızı hayatınızda uygulamaya geçirseniz sizden iyisi yok

Avrupa ile anlaşmaktan bahsediyorsunuz. Biz neden onlara göre kendimizi uyduralım. Çin in değişmeyen 10000 yıllı dili hala var.

Allah çalışana verir doğru. Yozlaşma var diyorsunuz. Bu bir hata. Müslümana bakarak İslam ı yorumlama, Kur an ne diyor ona bak!

Nazik diliniz için teşekkür ederim.
Osmanlı'nın kullandığı alfabe kendine ait değildi yalnız.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom